Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 27 Μάρ 2024
Στο πρώτο φεστιβάλ ελληνικής χειροποίητης Μπύρας UPD
Κλίκ για μεγέθυνση












1st Greek Beer Festival Only Greek Πρόσκληση για μύηση στα μυστικά του Ζύθου

 

 
Αν με ρωτούσε κανείς πόσα ελληνικά ζυθοποιεία δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και πόσες ελληνικές χειροποίητες μπύρες δίνουν το «παρών» στην αγορά, θα μπορούσα να ονοματίσω ελάχιστες. Κι όμως! Στο 1ο Φεστιβάλ ελληνικής χειροποίητης Μπύρας (1st Greek Beer Festival Only Greek) που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 7 Απριλίου 2024 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας θα συμμετάσχουν 24 ελληνικές, εκλεκτές ζυθοποιίες και παραγωγοί χειροποίητου ζύθου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους επισκέπτες –που αναμένεται να μετρηθούν σε χιλιάδες– 300 και πλέον ετικέτες ζύθου.

Η μοναδικότητα του 1ου Φεστιβάλ ελληνικής χειροποίητης Μπύρας ακουμπά σε πολλά επίπεδα. Γιατί;
Γιατί θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο μικροζυθοποιίες και παραγωγοί ζύθου.

 

Γιατί θα δοκιμάσουμε μπύρες από όλη την Ελλάδα

Από τον Βορρά –Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή– και κατεβαίνοντας μέχρι τον Νότο –Λάρισα, Καρπενήσι, Βόλος, Πλαταιές, Αθήνα, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Μεσσηνιακή Μάνη–, αλλά και στα νησιά –Χίος, Ικαρία, Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα –, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν γεύσεις και αρώματα με τον χαρακτήρα του τόπου απ’ όπου προέρχονται. Το γεγονός ότι οι μπύρες θα προσφέρονται από τους ίδιους τους παραγωγούς και όχι από κάβες, είναι ακόμη μία πρωτοτυπία.

Γιατί οι μπύρες θα είναι craft

Τι σημαίνει όμως craft; Η εξήγηση μας δόθηκε από τον διοργανωτή του Φεστιβάλ, Μιχάλη Βαρνά. «Η μπύρα Craft επικεντρώνεται περισσότερο στη γεύση της και στην απόχρωσή της. Διαφέρει από την κλασική, καθώς προσφέρει πιο πλούσια γεύση, είναι πιο δυνατή και προσφέρεται σε μεγαλύτερη ποικιλία αρωμάτων, γεύσεων, χρωμάτων. Το κλειδί της Craft μπύρας είναι η ποικιλία. Από τις φρουτώδεις νότες μέχρι τις πικάντικες γεύσεις, κάθε μπουκάλι είναι ένα ταξίδι στη γαστρονομική απόλαυση».

 

Ποιος είναι όμως ο στόχος αυτής της διοργάνωσης; Είναι ακόμη μία έκθεση παραγωγών ή είναι ένα εξαιρετικό event;

«Το 1st Greek Beer Festival μαζί με το Peloponnese Beer Festival που διοργανώνουμε στην Καλαμάτα είναι μοναδικά στην Ελλάδα και από τα λίγα που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη μόνο με χειροποίητη μπύρα. Και αυτό είναι κάτι – η ταυτότητα δηλαδή του χειροποίητου ζύθου, που κάνει τα φεστιβάλ ξεχωριστά», εξηγεί ο Μιχάλης Βαρνάς και συνεχίζει: «Στόχος μας πρωταρχικός είναι να αναδείξουμε τη δυναμική της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα και να υποστηρίξουμε την προσωπική αλληλεπίδραση των ζυθοποιών με τους καταναλωτές. Από την άλλη, μέσω του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ δημιουργούνται ευκαιρίες για την επέκταση της πελατειακής βάσης των ζυθοποιών και ενισχύεται η εικόνα τους σε ένα κυρίαρχο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Σε αυτό λοιπόν το τριήμερο φεστιβάλ οι 300 ετικέτες ελληνικής χειροποίητης μπύρας που θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε θα συνοδεύονται και από γαστρονομικές απολαύσεις, αφού παράλληλα με τα περίπτερα των ζυθοποιών θα υπάρχουν και κιόσκια με street food που συνδυάζεται αρμονικά με τις διάφορες μπύρες που θα προσφέρονται.

Αλλά η όλη εμπειρία θα «ντυθεί» και μουσικά, αφού από τα εγκαίνια, την Παρασκευή 5/4, μέχρι και την Κυριακή 7/4 που ολοκληρώνεται το πρώτο Greek Beer Festival Οnly Craft θα δοθούν συναυλίες από τους KOZAMOSTRA, SWINGING CATS, PINK VANITY και θα υπάρχει συνεχώς live μουσική από μπάντες με ροκ, έθνικ και τζαζ μουσική.

Αυτό όμως που αξίζει να κρατηθεί στην κορυφή αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας για τα ελληνικά χρονικά είναι τα λόγια του Μιχάλη Βαρνά: «Προάγοντας τις μικροζυθοποιίες που παράγουν χειροποίητη μπύρα, δημιουργούμε ένα κλίμα όπου οι καταναλωτές γνωρίζουν και εκτιμούν την ελληνική ποικιλία και ποιότητα».

Θα τολμήσω να συμπληρώσω ότι εκεί έξω, στον κόσμο της μικροζυθοποιίας, υπάρχουν άνθρωποι εμπνευσμένοι που αγωνίζονται και δημιουργούν εξαιρετικά προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους. Ας τους γνωρίσουμε.

Ποιες ζυθοποιίες συμμετέχουν

• VERGINA Brewery - Κομοτηνή • ΑΛΗ Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης - Θεσσαλονίκη • ΑNAΣΤΑΣΙΟΥ Ζυθοποιία - Χαλάνδρι • CARPINUS BEER - Καρπενήσι • CHARMA BEER ΚΡΗΤΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ - Χανιά • CHIOS BEER - Χίος • CORFU BEER - Κέρκυρα • FARE Brewery - Καλαμάτα • FTELOS Brewery - Σαντορίνη • IAMA Brewery - Πλαταιές • ΙΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ BEER - Ικαρία • KYKAO Ηandcrafted - Πάτρα • LOLA BEER ZYΘΟΠΟΙΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ - Λάρισα • LOCAL STREETS - Βόλος • MARMITA BEER MIΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ - Καβάλα • MORIAS CRAFT ALES - Τρίπολη • NEMA Brewery - Μεσσηνιακή Μάνη • NOCTUA Microbrewery - Αθήνα • ORA BEER ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ - Πάτρα • PARAGON Brewery - Ηλιούπολη • SIRIS Microbrewery - Σέρρες • SKNIPA Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης - Θεσσαλονίκη • THE MULE’S BREW - Ρόδος • TOULS BREWS - Πάτρα.
 

Πώληση εισιτηρίων on line
Aγορά εισιτηρίου: Μore.com / Προπώληση ημέρας 6 € / Προπώληση τριημέρου 15 € / Εισιτήριο στο 1st Greek Beer Festival Οnly Craft (πόρτα) 7 € / Παιδιά έως 12 ετών (με συνοδεία γονέων) δωρεάν / Ελεύθερη είσοδος για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Περιστύλιο, Εθνάρχου Μακαρίου 1, Νέο Φάληρο, Πειραιάς (πάρκινγκ, πρόσβαση με ηλεκτρικό, λεωφορεία, μετρό).
Ώρες Διεξαγωγής: Παρασκευή 5/4: 17.00-24.00 / Σάββατο 6/4: 12.00-24.00 / Κυριακή 7/4: 12.00-24.00

Για περισσότερες πληροφορίες
Διοργάνωση: Πολιτιστικές Εμπειρίες (Μιχάλης Βαρνάς, Τ/ 6906652824, 6949785855) / Εφη Σπηλιοπούλου, Τ/ 6942424811) - Γραφείο Τύπου & Επικοινωνία: Γεωργία Παμπουχίδου, T/ 6949122200, E-mail: ebeeriespress@gmail.com



Το φεστιβάλ εστιάζει αποκλειστικά σε μικροζυθοποιίες και παραγωγούς ζύθου που προσφέρουν χειροποίητη μπύρα

Επιδιώκουμε να κάνουμε την ελληνική μπύρα πρωταγωνίστρια

 
από:  https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου