Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 22 Ιούλ 2023
Οταν ο σημερινός υπουργός Υγείας λειτουργούσε σαν κοινός χαφιές των Αμερικάνων.
Κλίκ για μεγέθυνση


Του Γ.Γ.

Δεν ξέρω αν είναι δικά μου κολλήματα, αλλά όσo και να έχει φυράνει η μνήμη μου, ασυναίσθητα κάποιες φορές, ανατρέχει στο παρελθόν, όπως τώρα, και κάποια περασμένα γεγονότα, που είναι λογικό να τα αγνοούν οι περισσότεροι αναγνώστες/ιες του ιστότοπου μας, επανέρχονται στην σκέψη μου. Tο συγκεκριμένο λέω να το μοιραστώ μαζί σας.

Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε: “Εμείς θρηνούμε εργοδοτικές δολοφονίες, και το υπουργείο του Χρυσοχοϊδη προκαλεί κατάγματα στην νοημοσύνη μας!“, λέω να κάνω μια αναφορά, το πώς έγινε η “μεταγραφή” του αυτοχαρακτηριζόμενου τυχοδιώκτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σε ένα κόμμα το οποίο το χαρακτήριζε ότι λειτουργούσε με μεθόδους συμμορίας, πριν αυτός πολιτικός γυρολόγος, “γενίτσαρος”, καταντήσει “μελανοχίτωνας”, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Χρυσοχοϊδη τον επέβαλε η Αμερικανική Πρεσβεία στον Μητσοτάκη. Και δεν αναφερόμαστε απλώς ότι στο υπουργείο του, όταν το έπαιζε ΠΑΣΟκος, είχε εγκατασταθεί μόνιμα κλιμάκια πρακτόρων της CIA και του FBI και ο ίδιος τους έδινε καθημερινή αναφορά για το τι συμβαίνει στον υποτιθέμενο “αντιτρομοκρατικό” αγώνα που φερόταν να πρωτοστατούσε. Αλλωστε είναι γνωστό ότι ο τότε Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, διατηρούσε στενές προσωπικές φιλικές σχέσεις με τον τότε υπουργό μπάτσων και καταστολής.

(Σημειωτέον ότι επί της τότε υπουργικής του θητείας έγινε ένα πάρτι με τα λεγόμενα “μυστικά κονδύλια”, ενώ άφησαν εποχή οι δεκάδες σκευωρίες που έστησαν οι ένστολοι υφιστάμενοι του με θύματα αγωνιστές του αντικαπιταλιστικού και αντιεξουσιαστικού χώρου (Περιπτώσεις, Γιάννη ΣερίφηΓιάννη ΞύδαΞ. ΑβραμίδηΑ. Λεσπέρογλου κλπ).

Το πιο απίστευτο απ’ όλα -και που φυσικά οι πάντες το έχουν ξεχάσει- είναι ότι ο βραβευμένος από το FBI Χρυσοχοϊδης, έχει και λειτουργήσει σαν κοινός χαφιές στην υπηρεσία των Αμερικάνων κάποιες φορές καρφώνοντας και τους ίδιους του συντρόφους του!!! Μάλιστα τον Γενάρη του 2011 είχε γίνει σάλος όταν το βρετανικό «Guardian», που συνεργάζεται με την ιστοσελίδα «Wikileaks», αποκάλυψε τα διπλωματικά τηλεγραφήματα με τις «αναφορές» που έδιναν ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου στον (πρώην) Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ!!!

Απ’ το μπλοκ μας ανασύρουμε δυο πρωτοσέλιδα με τους πηχυαίους τίτλους που είχαν κυκλοφορήσει η “Ελευθεροτυπία” και ο “Ελεύθερος Τύπος”. (έκανε αντιπολίτευση τότε). Στην πρώτη διαβάζουμε: «Όταν ο Υπουργός κάρφωνε στις ΗΠΑ» και στην δεύτερη: «”Βαθύ λαρύγγι” των αμερικανών ο Χρυσοχοΐδης».

Με απλά λόγια ο Χρυσοχοϊδης έχει να επιδείξει στα πραγματικά αφεντικά του “έργο”, το οποίο αυτά το εκτίμησαν και βράβευσαν, τον υπάλληλο τους, επιβάλλοντας τον Μητσοτάκη να του παραχωρεί υπουργικούς θώκους.

Σαν κατακλείδα της ανάρτησης παραθέτουμε ένα βιντεάκι από την πολιτική διαδρομή του Μ. Χρυσοχοϊδη που θέλει να το ξεχάσει ο σημερινός υπουργός Υγείας.

 

πηγη:http://vathikokkino.gr

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου