Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 14 Μάι 2013

 

 

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, προσπαθούμε να αποτρέψουμε την μοιραία για τον τόπο μας εξέλιξη, κατασκευής του ΧΥΤΑ Παπανικολού και δραστηριοποιηθήκαμε σε μια σειρά παρεμβάσεων και ενεργειών, τόσο δε διοικητικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας (9 διμοιριών ΜΑΤ και πολλών άλλων αστυνομικών δυνάμεων), σαν τους κλέφτες τα μεσάνυχτα, για να εγκαταστήσουν τον εργολάβο, προκειμένου η πολιτεία να επιβάλει με την βία ένα έργο καθ όλα παράνομο και καταστροφικό για τον τόπο μας και την ευρύτερη περιοχή, προσπαθήσαμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και τους κατοίκους της περιοχής, για να αντισταθούμε στην επιδρομή, κάτι που στάθηκε πολύ δύσκολο παρ΄ όλη την προσπάθεια που καταβλήθηκε.

Επισπευτήκανε άμεσα (την ίδια ημέρα) τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου και Ιονίων Νήσων κ. Αγγελάκα, καθώς και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, και θέσαμε το θέμα την παρανομιών που εντέχνως παραβλέπουν οι υπηρεσίες, και κυρίως των υδάτων και του ρέματος που διέρχεται μέσα από το κύτταρο του ΧΥΤΑ.

Λάβαμε αόριστες απαντήσεις, μάλιστα ο δεύτερος προσπάθησε να μας πείσει για την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου, και μας πρότεινε να το παρακολουθούμε, ώστε να κατασκευαστεί σωστά.

Καταθέσαμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αίτημα άμεσης διακοπής εργασιών, διότι δεν έχει διευθετηθεί το συγκεκριμένο ρέμα.

Μέσω του δικηγόρου μας καταθέσαμε εκ νέου προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, προσβάλλοντας την χρηματοδότηση του παράνομου έργου, καθώς και αίτημα διακοπής εργασιών.

Προχωράμε στις 21 Μαΐου στην εκδίκαση της υπόθεση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αιγίου, προσβάλλοντας ουσιαστικά την δημιουργία του ΧΥΤΑ.

Ζητήσαμε από τις Δημοτικές Παρατάξεις να καλέσουν το δημοτικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση για να λάβει απόφαση να σταματήσει το καταστροφικό αυτό έργο, και πραγματοποιήσαμε σειρά επαφών με τους επικεφαλείς των παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους.

Κάνουμε ένα δύσκολο αγώνα, με πράξεις, με προσωπικό και οικογενειακό κόστος, και όχι με λόγια, κρύβοντας από τους πολίτες την αλήθεια, ούτε τους παραπλανάμε με έγγραφα βόμβες που δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Επειδή όλοι ζούμε σε μία πολύ σκληρή και βάρβαρη εποχή, στεκόμαστε συνειδητά μακριά σε αυτούς που προσπαθούν να καπηλευτούν τον τίμιο αγώνα και τον πόνο των δημοτών μας, παριστάνοντας τον προστάτη τους, και λέγοντας τους μεγαλόστομα λόγια και εύκολες λύσεις, που στην πραγματικότητα είναι φλούδες ελπίδες, με μοναδικό σκοπό να καρπωθούν πρόσκαιρο πολιτικό κέρδος.

Θα δώσουμε ενωμένοι με τους δημότες μας την μάχη, ενάντια στην επιλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα και του Δήμαρχου Αιγιαλείας κ. Θεοδωρακόπουλου, να επιβάλουν το παράνομο και καταστροφικό αυτό έργο με την βία, και να καταστρέψουν την περιοχή μας.

Καλούμε δίπλα μας, όλους όσους πιστεύουν στον δίκαιο αγώνα μας, όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά και αποτελεσματικά, με έργα και όχι λόγια, για στην σωτηρία του τόπου μας και της περιοχής μας, να πορευτούμε μαζί στον μοναδικό δρόμο της μεγάλης και δύσκολης μάχης, να αποτρέψουμε την κατασκευή του καταστροφικού ΧΥΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ.

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου