Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 30 Οκτ 2022
Ο Άδωνις Γεωργιάδης νομιμοποιεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Κλίκ για μεγέθυνση


30.10.2022, 18:29
 
 

Εντονες αντιδράσεις από φιλόζωους και φιλοζωικές οργανώσεις προκάλεσε η προχθεσινή οικογενειακή επίσκεψη του υπουργού και αντιπροέδρου της Ν.Δ.  Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα, καθώς με την παρουσία του νομιμοποίησε τις παρανομίες που συντελούνται στις εγκαταστάσεις του.

Μάλιστα, ο υπουργός ανέβασε και προώθησε βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψη σε όλες τις κοινωνικές του πλατφόρμες και προσκάλεσε τον κόσμο να πάει στο πάρκο με τα παιδιά του.

«Σήμερα το πρωί με την Ευγενία και τον Αλκαίο μας πήγαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Περάσαμε φανταστικά και πραγματικά ο μικρός μας ενθουσιάστηκε. Αξίζει τον κόπο να πάτε με τα παιδιά σας και να δουν από κοντά όλα αυτά τα υπέροχα ζώα» ανέφερε στη μία του ανάρτηση και «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σήμερα το παιχνίδι των εκπαιδευτών με τα Δελφίνια. Δεν υπάρχει αυτή η ομορφιά από κοντά», στην άλλη.

Με τη στάση του ο Αδ. Γεωργιάδης νομιμοποιεί και δίνει άφεση αμαρτιών σε όλες τις καταγγελίες των φιλοζωικών οργανώσεων  για τις παρανομίες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αλλά και για την ανοχή που επιδεικνύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να επέμβει άμεσα εισαγγελέας. Κι αυτό διότι στο χώρο του Πάρκου εξακολουθούν να πραγματοποιούνται παραστάσεις με δελφίνια, κάτι που θα έπρεπε να είχε τερματιστεί από τον Ιούνιο του 2020 έπειτα από δικαστική απόφαση. Επιπλέον, διατηρεί πολεοδομικά αυθαίρετες εγκαταστάσεις (τις πισίνες) που έχουν κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέες.

Πέραν αυτών, στις εγκαταστάσεις του έχουν επανειλημμένα θανατωθεί ζώα. Εχουν πεθάνει 6 δελφίνια σε νεαρή ηλικία, ενώ ζουν 45-50 χρόνια σε ελευθερία. Τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ μέσα στο πάρκο βρίσκονταν επισκέπτες, απέδρασαν δύο ιαγουάροι, η Τζένη και ο Σπότι που ακολούθως θανατώθηκαν. Τον Ιανουάριο του 2022 δραπέτευσαν 30 σπάνια πτηνά Ιβις του Ουάλντραπ (φαλακρή ίβιδα) και 2 αφρικανικοί μπούφοι, επειδή σε δύο συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υποχώρησε το πλέγμα της οροφής. Τον Ιούνιο του 2022 ο χιμπατζής Μπαζού απέδρασε από το πάρκο και περιφερόταν στο χώρο του πάρκινγκ. Ο χιμπατζής πυροβολήθηκε και θανατώθηκε καθώς οι υπεύθυνοι του πάρκου ισχυρίστηκανι πως κατέστη αδύνατον να ναρκωθεί. Στις 3 Οκτώβρη σε οικογένεια τετραμελή πιθήκων γίββωνων πέθανε το αρσενικό από φυματίωση, που πιθανά κόλλησε από άνθρωπο.

Το θηλυκό ζώο βρέθηκε θετικό, το ίδιο και το ένα μωρό με το δεύτερο πιθανόν θετικό. Αν και κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι, τελικά, πέθανε και η μάνα και το ένα μικρό δεν υπήρξε καμία διαφάνεια ως προς την πληροφόρηση. Και ενώ παρέμεινε άγνωστο αν έχουν προσβλήθηκαν και άλλες οικογένειες ή άτομα στην ίδια πτέρυγα που ήταν φυλακισμένα τα άμοιρα ζώα, οι επισκέψεις στο Αττικό Πάρκο από σχολεία με μικρά παιδιά συνεχίστηκαν. Εξάλλου, εκκρεμούν πάρα πολλά δικαστήρια εις βάρους του ιδιοκτήτη για τα δελφίνια, αλλά και για τη δολοφονία του Μπαζού.

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου