Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 08 Οκτ 2021
77 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ [συγκέντρωση-πορεία]
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 


Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

 

Συγκέντρωση στην Πλατεία Γκύζη Τρίτη 12 Οκτώβρη 19:00

 ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση η οποία εντάθηκε έπειτα από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη περίοδο, βρίσκεται αποδυναμωμένη τόσο εξαιτίας της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης όσο και έπειτα από το καπιταλιστικό-κυβερνητικό έγκλημα των πυρκαγιών.

Το κύμα ακρίβειας ακουμπάει κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, ο τόπος μας μετατρέπεται σε απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο των Αμερικανών, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και η ελληνογαλλική συμφωνία προετοιμάζουν το έδαφος για ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη του ταξικού μας στρατοπέδου και του λαού ενώ το μέλλον της νεολαίας μας φαντάζει ακόμη σκοτεινότερο και πιο αβέβαιο.

Το αστικό πολιτικό σύστημα δεν θέλει σε καμία περίπτωση η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια να πάρει χαρακτήρα αναμέτρησης και συντριβής, να μπολιαστεί με ριζοσπαστικά- επαναστατικά προτάγματα και να κλονίσει την κυριαρχία της αστικής πολιτικής και του καπιταλιστικού μονόδρομου.

Από την μία μεριά, η σοσιαλδημοκρατία (ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ 25) απλώνεται στις γειτονιές, προσπαθεί να καρπωθεί κοινοβουλευτικά την λαϊκή δυσαρέσκεια και τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να δώσει κοινοβουλευτική διέξοδο.

Από την άλλη μεριά, με όχημα το βολικό για το σύστημα αντιεμβολιαστικό-σκοταδιστικό κίνημα (χωρίς να κατατάσσουμε την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού σε αυτό, που από φόβο και έλλειψη εμπιστοσύνης στις μονοπωλιακές φαρμακοβιομηχανίες και την κυβέρνηση δεν εμβολιάζεται) ανασυγκροτούνται φασιστικές-νεοναζιστικές-παρακρατικές οργανώσεις και εξαπολύουν την ανθρωποκτόνα βία τους από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, λαμβάνοντας πλήρη κάλυψη από τους φασίστες με κουστούμια της Ν.Δ. βάσει της θεωρίας των 2 άκρων που εξισώνει την φασιστική-παρακρατική βία με τις κινητοποιήσεις του εργαζόμενου λαού.

Για ακόμη μια φορά, ο φασισμός προσπαθεί να παίξει το ρόλο μιας άριστης εφεδρείας για το σύστημα, ενσωματώνοντας την λαϊκή οργή και λειτουργώντας ως παράλληλη κατασταλτική οργάνωση της εξαρτημένης άρχουσας τάξης πλάι στις επίσημες δυνάμεις κρατικής καταστολής, χτυπώντας όσους αγωνίζονται για παιδεία-υγεία-εργασία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η 77η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής πρέπει να λάβει χαρακτήρα μνήμης, αντίστασης και αγώνα.

Και για την γειτονιά μας που έχει τεράστια ιστορία λαϊκών-ταξικών-αντιφασιστικών αγώνων και έδωσε το αίμα της στον αγώνα για την απελευθέρωση από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα με δεκάδες νεκρούς αγωνιστές /αγωνίστριες, κομμουνιστές/κομμουνίστριες και δημοκράτες ανάμεσα σε αυτούς και η ηρωίδα Παναγιώτα Σταθοπούλου.

Το κόκκινο νήμα των αγώνων του εργαζόμενου λαού που οργανώθηκε πλατιά μέσα στις γραμμές των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, της Εθνικής Αλληλεγγύης υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ, οι επιδιώξεις και οι στόχοι της περιόδου που δεν ολοκληρώθηκαν συνεχίζουν μέσα στις ανάγκες του σήμερα και μας καλούν σε ανυποχώρητο αγώνα απέναντι στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό της γειτονιάς, τους φοιτητές/τριες, τους μαθητές/τριες, αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος και κάθε προοδευτικό άνθρωπο σε συγκέντρωση και διαδήλωση στη γειτονιά του Γκύζη την Τρίτη 12 Οκτώβρη στις 19:00 στην Πλατεία του Γκύζη. Να τιμήσουμε την ημέρα της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα, να θέσουμε τις βάσεις για τον αγώνα απέναντι στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, γιατί το αίμα δεν είναι νερό και η μνήμη δεν είναι σκουπίδι, να τιμήσουμε τους Αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στον δρόμο.

Συγκέντρωση-Διαδήλωση Τρίτη 12 Οκτώβρη 19:00 Πλατεία Γκύζη

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΟΔΟΣ «ΒΑΛΤΙΝΩΝ» ΣΕ ΟΔΟ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ»

 

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021 | 8:13 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com


 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου