Ακολουθεί η ανακοίνωση της συλλογικότητας:

Στις 21 Ιούλη του 1965 η κρατική-παρακρατική τρομοκρατία δολοφονεί τον κομμουνιστή-λαϊκό αγωνιστή Σωτήρη Πέτρουλα. Το καθεστώς της αμερικανοκρατίας και της εκτροπής, εκτέλεσε ένα αγωνιστή του κομμουνιστικού-λαϊκού κινήματος, συνέχισε τον κύκλο αίματος της υποτέλειας και της εξάρτησης από τους αμερικάνους φονιάδες των λαών, αντιμετωπίζοντας με όλα τα μέσα την εξέγερση των Ιουλιανών,προετοιμάζοντας το έδαφος για την αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική χούντα που επιβλήθηκε το 1967 με σκοπό την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου και της όξυνσης της ταξικής πάλης του λαϊκού κινήματος.

Εκείνο το βράδυ ο Σωτήρης Πέτρουλας, πέρασε στο πάνθεον των ηρώων για λευτεριά-ανεξαρτησία και σοσιαλισμό, ως ακόμη ένα θύμα της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, ένα ακόμη υπόδειγμα κομμουνιστή- επαναστάτη- λαϊκού αγωνιστή που έμεινε πιστός στην ένοπλη εποποϊία της εποχής του 40, πιστός στο όραμα της ανεξαρτησίας και της λαοκρατίας.
Ο κύκλος του αίματος για την οικογένεια του Σωτήρη Πέτρουλα δεν ήταν κάτι άγνωστο.

Με καταγωγή από το Οίτυλο της Μάνης, η οικογένεια του δόθηκε ολόψυχα στον αγώνα για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση, 30 μέλη της χάθηκαν από την μαυρομετωπίτικη παρακρατική τρομοκρατία, έγραψαν και αυτά ανεξίτηλα το όνομα τους στο πάνθεον της λευτεριάς.

Η στράτευση του στο κομμουνιστικό κίνημα, πέρα από τα αίτια της ταξικής εκμετάλλευσης και της εθνικής καταπίεσης από την αμερικανοκρατία, δεν μπορεί παρά να περιλάμβανε και την συνέχεια του εσωτερικού μονόπλευρου εμφυλίου απέναντι στο κομμουνιστικό κίνημα, την εργατική τάξη,τον λαό και την νεολαία που συνέχιζε να εξαπολύεται από το μαύρο μέτωπο και την αμερικανοκρατία παρά την ήττα του κομμουνιστικού-λαϊκοδημοκρατικού στρατοπέδου και την επικράτηση της ξενόδουλης ολιγαρχίας και του εθνικού στρατού της.

Ο Σωτήρης Πέτρουλας δεν υποτάχθηκε. Απέναντι στον ρεβιζιονιστικό μονόδρομο, την υποταγή στο « δημοκρατικό κέντρο», την διάλυση των παράνομων κομμουνιστικών οργανώσεων του ΚΚΕ, την υποταγή στο 20ο συνέδριο, επέλεξε τον δρόμο της έμπρακτης εσωτερικής αντιπολίτευσης τόσο σε πολιτικό-ιδεολογικό όσο και σε υλικό επίπεδο απέναντι στο κυνήγι μαγισσών της μαρξιστικής-λενινιστικής θεωρίας και πρακτικής.

Πρωτεργάτης στην οργάνωση των λαϊκών κινητοποιήσεων, στην σύνδεση του φοιτητικού με το λαϊκό κίνημα, ανειρήνευτος απέναντι στο φασιστικό-παρακράτος που διεκδικούσε έδαφος μέσα στον Πανεπιστημιακό χώρο,αποπειράθηκε να εφαρμόσει μια εναλλακτική προσέγγιση της μαρξιστικής-λενινιστικής μεθοδολογίας και πρακτικής σε σύγκρουση με τον ρεφορμισμό και τον ρεβιζιονισμό, απέναντι σε αυτούς που ήθελαν το λαϊκό κίνημα υποταγμένο στο «δημοκρατικό κέντρο» και ουσιαστικά ακίνδυνο απέναντι στην αμερικανοκρατία,το παλάτι, την ξενόδουλη ολιγαρχία και την φασιστική κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

57 χρόνια μετά την κρατική και παρακρατική δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα, το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της υποτέλειας και της αμερικανοκρατίας συνεχίζεται.
57 χρόνια μετά, η κρατική τρομοκρατία γιγαντώνεται μέσα από την συγκρότηση ενός Κράτους Χωροφύλακα με τις κρατικές συμμορίες και τους φονιάδες τους να βγαίνουν λάδι όταν ασυδοτούν απέναντι στο λαϊκό και ανταγωνιστικό κίνημα, την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Οι φονιάδες κρατικοί συμμορίτες βγαίνουν λάδι και απελευθερώνονται- Κορκονέας,φονιάδες Βασίλη Μάγγου και τα θύματα τους μπορούν να βρουν δικαίωση και ολοκλήρωση μόνο μέσα στους αγώνες του λαού και της εργατικής τάξης για την ανατροπή του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος.

57 χρόνια μετά, η παρακρατική τρομοκρατία αποτελεί την παράλληλη «παράνομη»βία δίπλα στο μονοπώλιο της κρατικής βίας, με τις παρακρατικές δολοφονίες- Παύλος Φύσσας, Σαχζάτ Λουκμάν- να αποδεικνύουν ξανά και ξανά πως η κρατική και παρακρατική δολοφονική τρομοκρατία για την επιβίωση της αμερικανοκρατίας και της εξουσίας της εξαρτημένης άρχουσας τάξης τσακίζεται από την οργάνωση και την συγκρότηση της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας.

Απέναντι στην γραφειοκρατία, τον ρεβιζιονισμό,την αναθεώρηση και τον ρεφορμισμό που πνίγουν το μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα, οφείλουμε να διδαχθούμε και να εμπνευστούμε από την μαχητική κομμουνιστική αντιπολίτευση που συμβολίζει ο Σωτήρης Πέτρουλας.

Καλούμε σε συγκέντρωση τιμής, μνήμης και αγώνα το Σάββατο 23 Ιούλη στις 19:30 στο Θυσιαστήριο της Καισαριανής και προσυγκέντρωση στις 19:00 στο μνημείο που ο Άρης Βελουχιώτης για πρώτη φορά μίλησε σε 12 παλιούς κομμουνιστές στις 15 Μαϊου του 1941 για την ανάγκη έναρξης του ένοπλου αγώνα απέναντι στους κατακτητές το 1941 στην οδό Τσάφου και Αναξαγόρα.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, κάθε νέο και νέα να στηρίξουν την συγκέντρωση τιμής, μνήμης και αγώνα και να αποτελέσουν οργανικό της κομμάτι.Καλούμε τις δυνάμεις με κομμουνιστική αναφορά, που οραματίζονται την ανασυγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος να συμμετέχουν στην συγκέντρωση τιμής, μνήμης και αγώνα.
Καλούμε τις δυνάμεις του ανταγωνιστικού κινήματος, που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα να τιμηθούν έμπρακτα οι δολοφονημένοι από την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, να βρεθούν και να τιμήσουν στην πράξη τον Σωτήρη Πέτρουλα.

Περιφρουρούμε την επαναστατική-ταξική-αγωνιστική μνήμη, τιμάμε τους νεκρούς μας, χτίζουμε την γέφυρα για τον νέο κόσμο της Λευτεριάς- της Ανεξαρτησίας και του Σοσιαλισμού.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΟΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών-Αγωνιστών


πηγη: https://thepressproject.gr