Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 15 Ιούλ 2022
Μητσοτάκη κάθαρμα – αποστάτη. - Ιουλιανά 1965
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Γράφει ο mitsos175

15 Ιουλίου 1965 γίνεται η Αποστασία ή τα Ιουλιανά, τα οποία θα οδηγήσουν στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.

Τι ήταν η Αποστασία; Μερικά καθάρματα, βουλευτές της Ένωσης Κέντρου, αλλάζουν κόμμα κατ' εντολή του Παλατιού και των Αμερικάνων.

Μετά τον Εμφύλιο υπήρχαν δυο κόμματα που θέλουν την Εξουσία. Η δεξιά έως ακροδεξιά ΕΡΕ και η Ένωση Κέντρου με τον Γ. Παπανδρέου.
Το 1964 ο Παπανδρέου κερδίζει με ποσοστό 52,72%!
Όμως δεν μπορεί, αν και πρωθυπουργός, να βάζει υπουργούς όποιους θέλει! Αυτό το κάνει η CIA μέσω του βασιλιά, πράγμα απαράδεκτο και προσβλητικό για μια δημοκρατία.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου θέλει να κάνει τον γιο του Ανδρέα υπουργό Άμυνας. Οι δεξιοί της ΕΡΕ ξέρουν πως, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα χάσουν τα πολύτιμα ρουσφέτια. Και βέβαια λένε στους Αμερικάνους “ο Ανδρέας είναι Αριστερός μάλιστα είναι μπλεγμένος σε μια οργάνωση μέσα στο στρατό που είναι Αριστερή”! (ΑΣΠΙΔΑ)

Καλά σήμερα γελάμε, αλλά ως το 1981 πολλοί πίστευαν πως ο Αντρέας ήταν... Σοσιαλιστής! Μερικοί το πίστευαν και μετά.

Ο βασιλιάς λοιπόν λέει “δε φεύγει ο άνθρωπος της CIA και του Παλατιού”.
Ο πρωθυπουργός παραιτείται! Τότε ο βασιλιάς σε ένα τέταρτο μέσα βρίσκει άλλο πρωθυπουργό, το Νόβα! Αυτό είναι ταχύτητα.
Ο Νόβας ήταν Ένωση Κέντρου αλλά μαζί με άλλα πουλημένα παλιοτόμαρα - ένα από αυτά ο Μητσοτάκης - κάνει κυβέρνηση με αποστάτες του κόμματος του Παπανδρέου και την ΕΡΕ!

Φυσικά ο κόσμος εξοργισμένος βγαίνει στο δρόμο. Κι αρχίζει το ξύλο από τους μπάτσους. Δολοφονείται μάλιστα ο Σωτήρης Πέτρουλας, 25 χρονών φοιτητής και αγωνιστής της Αριστεράς.

“Δε σε θέλει ο λαός, παρ' τη μάνα σου και μπρος” λέγαν στον Κοκό.

Μετά από αρκετά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα στα οποία ο προδότης Μητσοτάκης παίζει το ρόλο του εμπόρου που πάει να αγοράσει βουλευτές του Κέντρου, έρχεται και το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών.

Ο κόσμος δεν ξέχασε ποτέ το βρώμικο ρόλο του Αποστάτη Μητσοτάκη. Κάθαρμα τον ανεβάζει καθίκι τον κατεβάζει.
Ο Μητσοτάκης ως το 1964 το έπαιζε κεντρώος. Ήταν όμως πάντα τσανακογλείφτης της εξουσίας. Οικογενειακό τους. Η αθλιότητα, η διαφθορά και η γκαντεμιά.


Το παιχνίδι που έπαιξαν οι αποστάτες έφερε τη χούντα, καθώς, αν γίνονταν εκλογές ο Παπανδρέου θα έβγαινε με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, πράγμα που θα έφερνε το τέλος της βασιλείας 9 χρόνια νωρίτερα. Γιατί ο κόσμος είχε αγανακτήσει με την καμαρίλα, τους αυλοκόλακες, το παρακράτος.

Σήμερα ο υιός του Αποστάτη κάνει τη δική του χούντα. Δε στηρίζει άλλους δικτάτορες, όπως ο μπαμπάς του.

Ο πατέρας του Κούλη ποτέ δε μετάνιωσε που έγραψε μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.
Γι αυτόν “και οι δυο πλευρές έδειξαν αδικαιολόγητη αδιαλλαξία” εννοώντας πως ο εκλεγμένος πρωθυπουργός και κατ' επέκταση ο λαός που εκπροσωπούσε, έπρεπε να κάνει τη θέληση ενός Κοκού και της μάνας του!

Μετά, το 1974, όταν διώξαμε το βασιλικό καρκίνωμα, ο Μητσοτάκης το θεώρησε “άδικο” για τον Τέως! Ψυχοπονιάρη μου!

Το 1993, όταν βασάνιζε την Ελλάδα ως Πρωθυπουργός, έκανε νόμους για να βγουν οι χουντικοί προδότες έξω, έτσι ώστε μετά από χρόνια τα μούλικα του Παπαδόπουλου και του Παττακού να ψηφίσουν τον υιό του στις εκλογές, να βγάλουν την υποχρέωση από το ρουσφέτι.
Κι αυτός μετά να βάλει τους φασίστες στην κυβέρνηση.

Εκτός από την Αποστασία, που έφερε τη Χούντα και την απώλεια της μισής Κύπρου, ο Αποστάτης μας άφησε κληρονομία το Μακεδονικό. Που αν δεν γίνονταν η Συμφωνία των Πρεσπών, θα είχαμε ακόμα ένα πρόβλημα να μας ταλανίζει.

Η θέση του ΚΚΕ το 1967 ήταν ανάλογη της κατάστασης που υπήρχε. Οι Κομμουνιστές διώκονταν συνέχεια. Αγωνίστηκαν όπως μπορούσαν.

Μπορούσε να γίνει Επανάσταση τότε; Αυτό φοβήθηκαν οι προδότες και έκαναν τη Χούντα. Με τις ευλογίες της CIA και του Κοκού, δηλαδή της μάνας του της ναζιάρας.

Ούτε ο ίδιος ο Παπανδρέου ήθελε πραγματική ρήξη. Να βολέψει το γιο του ήθελε...


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 | 10:00 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου