Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Νοέ 2021
Ιστορικές αναδρομές
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Γράφει  ο mitsos175

 

Σαν σήμερα το 1859 ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το έργο του “Η καταγωγή των ειδών”. Εκεί λέει πως “οι πληθυσμοί εξελίσσονται από γενιά σε γενιά με τη διαδικασία της φυσικής επιλογής”. Κάποιοι κατάλαβαν πως ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο.
Εμείς ξέρουμε πως οι φασίστες και τα παράσιτα είχαν κοινό πρόγονο, ενώ οι νεοδημοκράτες κατάγονται από γίδια.
Ο εθνικός ρουφιάνος είναι μια κατηγορία μόνος του, αφού είναι εξέλιξη του κολοβακτηριδίου.

Σαν σήμερα επίσης το 1947, το Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία καταδικάζει τους δέκα καλλιτέχνες του Χόλιγουντ, που αρνούνται να συνεργαστούν με την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών και να καταδώσουν συναδέλφους τους κομμουνιστές”.

Προσέξτε το συντριπτική πλειοψηφία. Οι περισσότεροι ήθελαν τους ρούφουλες, τους χαφιέδες, τους καταδότες. Τι καλό Κογκρέσο ρουφιάνων και προδοτών!

10 καλλιτέχνες είπαν δεν δίνουμε συναδέλφους μας. Δεν είπαν κάτι κακό. Ούτε φυσικά έκαναν κάτι. Αρνήθηκαν απλά να πάρουν στο λαιμό τους άλλους ανθρώπους! Και καταδικάστηκαν γι' αυτό!!! Αυτή είναι η Δημοκρατία της Αμερικής. Που ήταν δήθεν η χώρα της Ελευθερίας! Και γαμώ τις Ελευθερίες; Ή θα καρφώσεις, ή θα πας φυλακή!!!

 

Σαν σήμερα βέβαια το 1826, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, (ένας απ' τους "ερωτιάρηδες" επαναστάτες) που έβριζε σε κάθε ευκαιρία, και που απαγορεύσαμε τραγούδι αφιερωμένο σε αυτόν (δημοκράτες κι εμείς) πετυχαίνει γαμάτη νίκη κατά των Τουρκαλβανών, οι οποίοι χάνουν 1.300 άνδρες από τους 2200.

 

Σαν γνήσιος εκπρόσωπος του Ελληνικού πολιτισμού φτιάχνει μετά τη μάχη μια πυραμίδα με 300 κεφάλια των ηττημένων! Δεν τον κατηγορώ, απλά λέω πως κάποιοι δεν καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Γιατί οι ραγιάδες είχαν πολύ θυμό μέσα τους, πολλά μαζεμένα.

Η μάχη ήταν θρίαμβος για τους Επαναστάτες. Όμως ο θρίαμβος είχε λογική εξήγηση. Οι Τούρκοι και οι Αλβανοί ήταν καλοί και έμπειροι πολεμιστές. Κι οι δικοί μας δεν ήταν υπεράνθρωποι. Απλά έκοψαν τον εφοδιασμό κι ανάγκασαν τους εχθρούς τους σε επιθέσεις αυτοκτονίας. Τους έφεραν σε απελπιστική θέση που ή θα πέθαιναν από το κρύο και την πείνα ή θα έκαναν μια επίθεση σε οχυρωμένες Ελληνικές θέσεις.

Εδώ να θυμίσουμε τους κανόνες κάθε πολέμου.

Μια καλύτερα οπλισμένη και πολυάριθμη δύναμη νικάει πάντα μια μικρότερη, ακόμα κι αυτή αποτελείται από αποφασισμένους στρατιώτες.

Μια μικρότερη δύναμη εκείνο που κάνει είναι να κόψει τον ανεφοδιασμό ώστε το πλεονέκτημα των πολυάριθμων αντιπάλων να μετατραπεί σε μειονέκτημα.

Κόλπο που έκαναν οι Έλληνες πολλές φορές.

Από την εποχή των Περσών που ανάγκασαν τον Ξέρξη να μαζέψει τουλάχιστον 800.000 πεινάλες και να πάει πίσω στην Ασία αφήνοντας το Μαρδόνιο με 300.000 για να τον ξεσκίσουν οι Σπαρτιάτες και οι Αθηναίοι τις Πλαταιές.

Αν αντιμετώπιζαν εκεί οι Έλληνες όλο το στρατό εισβολής, 1.100.000 – 1.800.000, θα τον έπιναν κανονικά.

Να πούμε με την ευκαιρία πως μαζί με τον Ξέρξη ήταν εκτός από τους Θηβαίους και άλλες Ελληνικές πόλεις “ο Δημάρατος έκπτωτος βασιλιάς της Σπάρτης, ο Αιαντίδης, γαμπρός του έκπτωτου τυράννου της Αθήνας Ιππία, η οικογένεια των Αλευαδών, έκπτωτη δυναστεία που ηγούνταν του Κοινού των Θεσσαλών, και ο μάντης Ονομάκριτος, ο οποίος είχε πληρωθεί από οικογένειες έκπτωτων ευγενών για να δίνει ευνοϊκούς χρησμούς στο Ξέρξη ώστε να πειστεί να εκστρατεύσει στην Ελλάδα”. Όλοι οι τέως δηλαδή κι ο παπάς.

Γιατί ποτέ δεν είμαστε όλοι ενωμένοι εναντίον του εξωτερικού εχθρού. Κάποιοι συνεργάζονταν με τους κατακτητές. Στην Κατοχή λέγονταν δεξιοί. Στάλιν μας λείπεις. Κι εσύ Άρη. Πολύ...

Να μην ξεχάσω, σαν σήμερα το 2015, οι Τούρκοι ρίχνουν Ρωσικό αεροπλάνο στη Συρία. Τελικά μετά από απανωτές σφαλιάρες που τρώει ο Σουλτάνος από τον Τσάρο στην οικονομία αλλά και τα πεδία των μαχών, όπου ο Συριακός Στρατός γλεντά τους Τούρκους μισθοφόρους, καταλαβαίνει πως είναι καλύτερα να κάνει συμφωνίες με τη Ρωσία παρά πόλεμο. Τα ρίχνει όλα στους πραξικοπηματίες κι αγοράζει Ρωσικά αντιαεροπορικά! Δηλαδή οι Ρώσοι δίνουν καλύτερα αντιαεροπορικά σε αυτούς που έριξαν το αεροσκάφος τους! Αυτό είναι το εμπόριο!


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 | 9:00 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου