ΗΕλλάδα βρίσκεται πρώτη σε θανάτους από κορονοϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμό στον εβδομαδιαίο μέσο όρο μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται δεύτερη παγκοσμίως στον ίδιο δείκτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data που καταγράφει τα επιδημιολογικά δεδομένα από την αρχή της πανδημίας, την τελευταία εβδομάδα μέχρι και τις 11 Απριλίου, η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε εβδομαδιαίο μέσο όρο θανάτων από κορονοϊό με 6.32 και ακολουθούν στην 2η θέση η Μάλτα με 5.54 και στην 3η θέση η Κύπρος με 5.42 .

Όσον αναφορά την παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται κάτω μόνο από το Χονγκ Κονγκ το οποίο έχει 10.69 .

 
 
 

Τα παραπάνω στοιχεία δημιουργούν εκ νέου ερωτήματα και προβληματισμό σχετικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ οι σκληροί δείκτες - και κυρίως οι θάνατοι - παραμένουν υψηλά βάσει της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το έγγραφο του ΕΟΔΥ που έφερε στην δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης την Τρίτη που φαίνεται ότι στους θανάτους από κορονοϊό βρίσκονται και πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Σύμφωνα με το έγγραφο το σύνολο των θανάτων των μερικώς και πλήρως εμβολιασμένων ήταν μέχρι 22 Μαρτίου 2022, 5.922. Από αυτούς οι πλήρως εμβολιασμένοι με δυο ή τρεις δόσεις ήταν 5.018.

https://tvxs.gr/news