Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες συνέντευξη Τύπου σχετικά με το προσχέδιο της έκθεσης της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές PEGA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αύριο στις 12 το μεσημέρι η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA, του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές, Σόφι ιντ Βελντ θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα της επίσκεψης της PEGA στην Ελλάδα αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η συνέντευξη κατά την οποία θα παρουσιαστεί η σύνοψη του σχεδίου έκθεσης, τα βασικά πορίσματα και συστάσεις για το μέλλον, θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα μεταδοθεί ζωντανά.

Επισημαίνεται ότι αργότερα τον Νοέμβριο, η PEGA θα οργανώσει συζήτηση σχετικά με το σχέδιο έκθεσης, επιτρέποντας στις πολιτικές ομάδες να εκφράσουν τις απόψεις τους. Στη συνέχεια, τα μέλη της επιτροπής θα υποβάλουν τροπολογίες, ώστε η επιτροπή να μπορεί να ψηφίσει τα τελικά πορίσματά της το 2023.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται  ότι κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από την επίσκεψη κλιμακίου της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου σε Ελλάδα και Κύπρο η Σοφί Ιν'τ Φελντ «έδειξε» σαφώς το Μαξίμου και το περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικά τον πρώην διευθυντή του γραφείου του και ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, τις σχέσεις του με επιχειρηματίες, με τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

 

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι απαιτείται να ριχθεί άμεσα φως στην υπόθεση, καθώς δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα για τις οποίες θα υπάρχει σκιά υποψίας ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται.

«Αυτό που διακυβεύεται εδώ δεν είναι μόνο η προστασία της ιδιωτικότητας των ατόμων, αλλά συνολικά η Δημοκρατία και η ελεύθερη κοινωνία μας. Βρήκαμε καθοριστικές και οριστικές αποδείξεις για το ποιος χρησιμοποίησε το Predator και γιατί; Όχι. Και δεν θα βρούμε αυτές τις αποδείξεις όσο οι Αρχές δεν είναι πρόθυμες να μοιραστούν επίσημες πληροφορίες μαζί μας. Αναγκαζόμαστε να συμπεράνουμε όσα μπορούμε από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Μπορεί να μην έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ, αλλά έχουμε πολλά και η εικόνα καθαρίζει» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.
πηγη: https://tvxs.gr