Όπως μεταδίδει το AP, τόσο το Humanity 1 όσο και το Rise Above, που διευθύνονται από ξεχωριστές γερμανικές ανθρωπιστικές ομάδες, βρίσκονταν στα ιταλικά ύδατα: το Humanity 1 που μετέφερε 179 μετανάστες έλαβε άδεια να αποβιβάσει ανηλίκους και άτομα που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, αλλά το αίτημα του Rise Above για τους 93 διασωθέντες ανθρώπους του μέχρι στιγμής έχει μείνει αναπάντητο.

Η Πέτρα Κρίσοκ, η οποία είναι υπεύθυνη Τύπου γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης και βρίσκεται μέσα στο Humanity 1, δήλωσε πως περισσότεροι από το ένα τέταρτο της ομάδας των διασωθέντων εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, σε σχόλιά της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το Reuters.

Δύο άλλα πλοία, το Geo Barents με 572 μετανάστες και το Ocean Viking με 234, έχουν επίσης ζητήσει επανειλημμένα άδεια πρόσβασης σε λιμάνι για να αποβιβάσουν τους διασωθέντες μετανάστες.

Η κατάσταση περιγράφει το χάος και την αβεβαιότητα που προέκυψε από την απόφαση της ιταλικής ακροδεξιάς κυβέρνησης να κλείσει τα λιμάνια της σε πλοία ανθρωπιστικής βοήθειας.

πηγη: https://thepressproject.gr