Ακόμα μία φορά η Ελλάδα έγινε θέμα στον Διεθνή τύπο κι όχι για καλό λόγο, μετά τις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» για πρόστιμα 5.000 ευρώ που επιβλήθηκαν σε 25 πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, η βελγική De Morgen κάνει εκτενή αναφορά στο δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι οι ελληνικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο σε πρόσφυγες επειδή δεν είχαν κάνει PCR τεστ κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Σημειώνεται δε ότι το ποσό θα αφαιρεθεί από τα χρήματα που δικαιούνται όσοι αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα. Ο Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική της Ελλάδας να αυστηροποιήσει τα μέτρα εναντίον κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, ενώ έχει κάνει σαφές πως δεν επιθυμεί ροές από το Αφγανιστάν.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα για τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσφύγων και μεταναστών. Για παράδειγμα, οι καταυλισμοί προσφύγων με συνολικό αριθμό περίπου 120.000 κατοίκων έπρεπε να παραμείνουν κλειδωμένοι για εβδομάδες έως μήνες περισσότερο από την υπόλοιπη χώρα» σημειώνει η De Morgen.

πηγη: https://thepressproject.gr