Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 24 Οκτ 2021
Εισαγγελική έρευνα εις βάρος νεοφασιστών διαδηλωτών μετά από πορεία στο Μιλάνο
Κλίκ για μεγέθυνση

«Το Πράσινο Πάσο είναι η λοίμωξη της τυραννίας. Κάτω ο εκβιασμός», γράφει το πλακάτ στην πορεία του αντιεμβολιαστικού κινήματος στο Μιλάνο

AP Photo/Luca Bruno
24.10.2021, 18:15

 

 

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός ατόμου και την εισαγγελική έρευνα σε βάρος 83 ακροδεξιών διαδηλωτών, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών στο Μιλάνο. Μεταξύ των 83, οι 74 κατηγορούνται για συμμετοχή σε κινητοποίηση χωρίς άδεια, παρακώλυση δημόσιων υπηρεσιών και βία, ενώ εννέα άτομα βρίσκονται αντιμέτωπα και με την κατηγορία εξύμνησης του φασισμού.

Πρόκειται για άτομα που ανήκουν στη νεοφασιστική οργάνωση «Στρατιωτική Κοινότητα 12 Ακτίνες», οι οποίοι έκαναν φασιστικούς χαιρετισμούς και στη διάρκεια της διαδήλωσης μαζί με άλλα άτομα, που ανήκαν σε νεοφασιστικές οργανώσεις, έστησαν «χορωδίες φασιστικού τύπου».

Σύμφωνα με τις αρχές, οι ακροδεξιοί «προέβησαν σε σαφείς εκφράσεις και αναφορές με φασιστικό χαρακτήρα» και ο αστυνομικός διοικητής τους απαγόρευσε να κυκλοφορούν στο Μιλάνο στους 8 για έναν χρόνο και στον ένατο για έξι μήνες.

Η Πιάτσα Φοντάνα του Μιλάνου έχει γίνει το σημείο συνάντηση των αντιεμβολιαστών και όσων αντιτίθενται στην εφαρμογή του μέτρου του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού (Πράσινο Πάσο) κάθε Σάββατο, προκαλώντας παράλυση στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, η χθεσινή συγκέντρωση είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς συμμετείχε και το πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, Πάολο Μαουρίτσιο Φεράρι, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους ακροδεξιούς διαδηλωτές να προσεγγίσουν τα γραφεία του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil (τα γραφεία του στη Ρώμη είχαν δεχθεί επίθεση από ακροδεξιούς την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις).

Η προκλητική εμφάνιση και συμπεριφορά των νεοφασιστών και των ακροδεξιών στην Πιάτσα Φοντάνα, αλλά και η παρουσία εκεί του Φεράρι, προκάλεσαν την αντίδραση του συνδέσμου των Ιταλών Ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό ANPI, που καταδίκασε απερίφραστα τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία και όλες όσες «αποτελούν επίθεση κατά της δημοκρατίας, του χώρου της εργασίας» και των γραφείων των συνδικάτων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η ιταλική αντίσταση στη φασιστική δικτατορία δεν έχει καμία σχέση με όσους διαμαρτύρονται κατά των εμβολίων και του πράσινου πάσου».

«Η επίθεση στην έδρα του CGIL από τους νεοφασίστες της Forza Nuova και οι επανειλημμένες απόπειρες επίθεσης στο Εργατικό Κέντρο του Μιλάνου, συνιστούν ένα πολύ σοβαρό γεγονός, επίθεση στη δημοκρατία και στον κόσμο της εργασίας», αναφέρει ο ANPI.

«Εξίσου απαράδεκτες», προσθέτει, «είναι οι αντιπαραβολές με το Ολοκαύτωμα και το ναζιστικό καθεστώς, εξίσου επονείδιστο ήταν το πανό που κρατούσε το πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, όπου αναγραφόταν η φράση “Τώρα και πάντα Αντίσταση”. Η Ιταλική Αντίσταση δεν έχει καμία σχέση με τις διαμαρτυρίες όσων αντιτίθενται στα εμβόλια και στο Πράσινο Πάσο». 

«Η αντίληψή μας για την ελευθερία, που μας μεταδόθηκε από την Ιταλική Αντίσταση, είναι στενά συνδεδεμένη με αυτή του γείτονά μας και με το κοινό καλό. Είναι αντίθετη με την ατομικιστική και προσωπολατρική έννοια της ελευθερίας, η οποία έχει γίνει κεντρικό επιχείρημα στο αντιεμβολιαστικό κίνημα».
πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου