Σε ακρόαση σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών καλεί το Ευρωκοινοβούλιο τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, στις 30 Αυγούστου.

Μάλιστα, η πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ασκώντας κριτική για τη «σιωπή» που επικρατεί και ζητώντας τον Σεπτέμβρη να συνεδρίασει η Ολομέλεια προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα.

«Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι μια εθνική υπηρεσία πληροφοριών που παρακολουθεί παράνομα το τηλέφωνο ενός αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης και εκλεγμένου βουλευτή του ευρωκοινοβουλίου συνιστά παραβίαση του κράτους δικαίου και εξαιρετικά σοβαρή παραβίαση των Συνθηκών και των αρχών της δημοκρατίας», αναφέρει η επιστολή, που είδε το Politico. «Η Επιτροπή έχει ήδη ζητήσει διεξοδική έρευνα, αλλά λυπάμαι που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξακολουθεί να σιωπά», αναφέρει η Πέρες.

Ωστόσο, η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator, κάλεσε σε ακρόαση στις 30 Αυγούστου τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με το κακόβουλο λογισμικό.

T


πηγη: https://tvxs.gr