Το κοινοβούλιο της Λετονίας χαρακτήρισε την Πέμπτη τη Ρωσία ως «κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας» για τον πόλεμο στην Ουκρανία και κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να επιβάλουν πιο ολοκληρωμένες κυρώσεις στη Μόσχα για να τερματιστεί η σύγκρουση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, το κοινοβούλιο της χώρας της Βαλτικής αναφέρει σε ψήφισμά του: «Η Λετονία αναγνωρίζει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ως στοχευμένη γενοκτονία κατά του ουκρανικού λαού».

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι χώρες της Δύσης θα πρέπει να αυξήσουν τη στρατιωτική, οικονομική, χρηματοπιστωτική, ανθρωπιστική και διπλωματική υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, αλλά και πρωτοβουλίες που καταδικάζουν τις ενέργειες της Ρωσίας.

Εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και χιλιάδες έχουν σκοτωθεί από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο. Η Μόσχα λέει ότι δεν στοχεύει σκόπιμα αμάχους σε αυτό που αποκαλεί »ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με στόχο τη διαφύλαξη της ασφάλειας της Ρωσίας και την προστασία των ρωσόφωνων στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε ευγνώμων για το ψήφισμα του λετονικού κοινοβουλίου και έγραψε σε σχετική ανάρτηση στο Twitter: «Η Ουκρανία ενθαρρύνει άλλα κράτη και οργανισμούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα (σ.σ. του κοινοβουλίου της Λετονίας)».

 πηγη: https://tvxs.gr