Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 20 Ιούν 2022
Ζούμε déjà vu!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

Γράφει ο mitsos175

 

Στο γνωστό μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας ο μάντης είπε στους Αργοναύτες πως για να περάσουν τις Συμπληγάδες πέτρες έπρεπε πρώτα ν’ αφήσουν να περάσει ένα περιστέρι. Αν τα κατάφερνε, θα τα κατάφερναν κι αυτοί.

Πρέπει να υπάρχει κάτι ανάλογο με το ποδήλατο. Με το Γιωργάκη τον Παπανδρέου είδατε πόσο καλά τα πήγαμε. Ο άνθρωπος που δεν μπορούσε να κάνει ούτε ποδήλατο, βρέθηκε να κυβερνά τη χώρα σε μια από πιο κρίσιμες στιγμές της Μεταπολίτευσης. Το αποτέλεσμα ακόμα το πληρώνουμε και θα το πληρώνουμε πολύ καιρό ακόμα, άσχετα με το τι λένε τα πετσωμένα ΜΜΕ και οι δούλοι των τοκογλύφων.

Το ζόμπι του Λευκού Οίκου, αυτός που χαιρετά το κενό, έφαγε τα μούτρα του, ενώ έκανε ποδήλατο. Μια και το αναφέραμε, αυτός που του έδωσε το ποδήλατο ήταν ή φανατικός οπαδός του Τραμπ ή εντελώς βλάκας. Πάρα πολλοί γέλασαν πολύ. Κάντε όμως τώρα εικόνα τον ίδιο ανισσόροπο να κρατά το βαλιτσάκι των πυρηνικών και κατ’ επέκταση την τύχη του πλανήτη! Για γελάστε τώρα! Μόνο εμένα έχει κόψει κρύος ιδρώτας; Πάρτε μακριά την αναθεματισμένη βαλίτσα, κρύψτε τη και μ’ ευχαριστείτε μετά!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε εξ’ αιτίας των ΗΠΑ, που έβαλαν κάτι ηλίθιους ναζί να προκαλέσουν τους Ρώσους. Τους λόγους τους έχουμε αναφέρει, κυρίως για να πουλήσουν οι ΗΠΑ όπλα και το δικό τους πανάκριβο αέριο. Υπάρχει ακόμα ένας λόγος (φυσικά) οικονομικός: Η αναπόφευκτη καπιταλιστική κρίση.

Ο υψηλός πληθωρισμός, σε συνδυασμό με ανεργία και ύφεση υπάρχει σε χώρες που δεν έχουν πληγεί καθόλου από τον πόλεμο. Οι ίδιες οι ΗΠΑ μάλιστα κέρδισαν από αυτή την κατάσταση. Παρόλα αυτά η οικονομία τους είναι χάλια! Ο υψηλός πληθωρισμός της Αμερικανικής Οικονομίας δεν δικαιολογείται από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και φυσικά κανείς ψηφοφόρος των ΗΠΑ, όσο βόδι και να ναι, δεν πιστεύει πως αυξάνονται οι τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του Πούτιν.

Η Κρίση άρχισε πιο πριν και οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία είναι το κουκούλωμα, η δικαιολογία. Το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα. Είτε επιτίθονταν οι Ρώσοι, είτε όχι, θα είχαμε μαύρη αγορά. Οι αυξήσεις είχαν αρχίσει πολύ πριν το Φεβρουάριο. Άρα η αιτία είναι άλλη. Η πολιτική.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που έχουμε τα ίδια ακριβώς χάλια στην Ελλάδα όπως όταν κυβερνούσε ο αποστάτης μπαμπάς του σημερινού καθάρματος. Είχαμε και τότε τεράστια αύξηση στα καύσιμα λόγω της απελευθέρωσης της εμπορίας καυσίμων. Το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση θύμιζε καθημερινά πόσο ήταν οι τιμές πριν και μετά.

Είχαμε καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία ήταν πολύ περισσότερα από όσα είναι σήμερα και ξεπούλημα ή απαξίωση του Δημοσίου τομέα. Φυσικά και τότε και τώρα είχαμε πλιάτσικο και σκάνδαλα. Τώρα περισσότερο, γιατί δεν υπάρχει Αντρέας Παπανδρέου να χορέψει στο ταψί το Μητσοτάκη.

Είχε αυξηθεί χρέος, πληθωρισμός, ανεργία. 1989 χρέος: 6,7 δις δραχμές – 1993: 23,4 δις δραχμές! Καθόλου τυχαίο πως επιστρέψαμε στον ίδιο περίπου πληθωρισμό, αποδεικνύοντας πως δεν έχει σχέση το νόμισμα. Να θυμηθούμε επίσης τα λουκέτα; Τα σκάνδαλα; Τον αυταρχισμό; Τους φονιάδες της ΟΝΝΕΔ; Ζούμε déjà vu! Η κρίση έχει αιτία, αλλά δεν είναι η Ρωσία, είναι οι πλιατσικολόγοι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 | 10:00 π.μ. 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου