Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 06 Νοέ 2021
Μόνο το ράσο του λείπει
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

Την Πέμπτη είχαμε κάνει μια ανάρτηση στην οποία με έντονο το σκωπτικό στοιχείο αναφερόμαστε στην απολαυστική ξεφτίλα κυβέρνησης και γαλάζιων παπαγάλων μετά από το πρόσφατο παπαδίστικο φιρμάνι. Εκεί, στο βιντεάκι που παραθέταμε ακούγαμε τον γνωστό Πορτοσάλτε να μας λέει επί λέξη: "Ο κ Μητσοτάκης εκπροσωπεί την πίστη μας. Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί την Μαρξιστική πίστη. Και εκεί τα βάζεις στο τραπέζι και παίρνεις. ότι θες. Σε μια ανοιχτή κοινωνία είμαστε ... ". 

 

Αν μετά απ' αυτό η σκέψη σας πήγε στην ρήση του αείμνηστου Β. Ραφαηλίδη "Οι εξουσιαστές του τόπου τούτου ξέρουν να βάζουν στην υπηρεσία του ακόμα και τον θεό", δεν θα έχετε καθόλου άδικο.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή για να παραθέσουμε ένα εύστοχο άρθρο του "παλιού κομμουνιστή, και σήμερα μάχιμου αριστερού", -σύμφωνα με την "Αυγή"-, δημοσιογράφου Θανάση Καρτερού, που κι αυτός έχει βγει απ' την "σχολή" του «Ριζοσπάστη», ένα φεγγάρι μάλιστα ήταν και διευθυντή του. (Για την επαγγελματική και πολιτική διαδρομή αυτού του γραφιά, ρίξτε μια ματιά εδώ).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην του αναγνωρίσουμε ότι χειρίζεται άριστα τον γραπτό λόγο -όπως ακριβής το έκανε και ένας άλλο πρώην διευθυντής του "Ρ" , ο Χρήστος Πασαλάρης, που για δεκαετίες στην πορεία υπηρέτησε με ζήλο τις δεξιές κυβερνήσεις-  και το "λούσιμο" που κάνει, στο παρακάτω κείμενο του στο παπαγαλάκι του Μητσοτάκη, είναι όλα τα λεφτά.

Αντιγράφουμε, λοιπόν από την "Αυγή" που κυκλοφορεί:

Μόνο το ράσο του λείπει

 

Του Θανάση Καρτερού

 

Μόνο το ράσο τού λείπει, Το είπε πολύ ωραία ο παπαγάλος του Σκάι: Ο Μηισοιάκης εκπροσωπεί την πίστη μας! Την πίστη τους! Ενώ ο Τσίπρας εκπροσωπεί τη μαρξιστική πίστη. Άρα, ό,τι ψέματα κι αν αραδιάζει ο θρησκευόμενος. όσες μπαρούφες κι αν σκαρφίζεται, όσο κι αν αναζητώ σωτηρία της στραπατσαρισμένης εικόνας του σε διαρροές της Ιεραρχίας, αφού εκπροσωπεί την πίστη τους, όλα καλά. 

Μπορεί να αποκλείει τους ναούς από τους ελέγχους, να το δικαιολογεί με διάφορες άρες-μάρες κι ύστερα να διαπράττει μια θεαματική κωλοτούμπα, με τη βοήθεια της ανώνυμης Ιεραρχίας. Εξ ου και η διαρροή, ποιος να υπογράψει την αμαρτία; 

Μόνο τo ράσο του λείπει. Ζορίζεται τώρα τελευταία κι έφτασε στο τελευταίο στάδιο της μεταρρυθμιστικής του πρακτικής: στο θυμιατό. Επιστρατεύει τη χυδαιότητα των χυδαιοτήτων, να εμφανίζεται ως ο υπέρμαχος της θρησκείας και της πίστης. Να κατηγορεί τον αντίπαλό του γιατί -άκου πράγματα!· δεν αισθάνεται την ανάγκη να ανάψει ένα κερί στην εκκλησία. Να αμολάει τον Άδωνι να μιλάει για εχθρούς του χριστιανισμού - η πυρά ευκόλως εννοούμενη. Να διαχωρίζει με τα τρολ της διαπλοκής τους πολίτες σε ορθόδοξους και σε όλους τους άλλους. Να εμφανίζεται ως ταπεινός ιερουργός του Θεού και να αναζητά στη Θρησκεία την μπανιέρα του.

Νίψον ανομήματα.

Μόνο το ράσο του λείπει. Η τέχνη δεν είναι καινούργια, μιλάμε για εμπειρία χρόνων. Το Χριστό επιστράτευαν πάντα εν αγνοία του. για να αποπλανήσουν ψυχές και σώματα που αναζητούν στήριγμα και παραμυθία στη θρησκεία Τα φληναφήματα για μαρξισμό, κομμουνισμό, υλισμό και αθεϊσμό απέκτησαν άγρια υλική υπόσταση και πολιτική υπεραξία όταν τα φόρτωσαν με διώξεις, κάγκελα. σύρματα και αίμα. Για να φτάσουμε στη χούντα, που διόρισε δικό της αρχιεπίσκοπο και κατάντησε την Εκκλησία σιωπηλό μάρτυρα, συχνά και συνήγορο, όσων διέπραττε. Και, για να είμαστε εξηγημένοι, είναι έγκλημα όχι κατά του Τοίπρα. αλλά κατά των πιστών πρωτίστως, αυτό που διαπράττει ο Μητσοτάκης τώρα.

Μόνο το ράσο του λείπει. Αναπέμπει δεήσεις, ενώ εκπέμπει διαφθορά και διαπλοκή, Δεν ακούσαμε να δίνει έναν χιτώνα, από τα δέκα εκατομμύρια χιτώνες που κατέχει, Ούτε είδαμε η πίστη του να κινεί βουνά, απευθείας αναθέσεις και ελικίκου κινεί. Ούτε αισθανθήκαμε κάποια χριστιανική ταπεινότητα στον πριγκηπικό ταυ βίο, ιδιωτικό και πολιτικό. 

Έμπορος του ναού, Φαρισαίος ταυ καιρού μας. δεν έχει πρόβλημα να ανάβει επιδεικτικά το κεράκι του, να εκμεταλλεύεται τα άγια των αγίων, να κερδοσκοπεί στην αθωότητα της πίστης. Των άλλων, εννοείται, γιατί ο δικός του Θεός με τον δικό μας είναι απέναντι από την εποχή που πήρε ο Χριστός το φραγγέλιο.

 


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 | 7:04 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου