Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 03 Σεπ 2021
Δωράκι στην Μαρινάκη ...
Κλίκ για μεγέθυνση

Πριν ακόμα υπάρξουν τα Πέτσινα πακέτα και οι άλλες παροχές της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης προς τους βαρόνους των ΜΜΕ, είχε δει την δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα στο «Documento». Στην εφημερίδα του Κώστας Βαξεβάνη υπήρχε ένα αναλυτικό δισέλιδο ρεπορτάζ για τα δεκάδες "golden boys and girls της «γαλάζιας» ενημέρωσης".

 

Σ' αυτό διαβάζουμε μεταξύ άλλων: "Τα νούμερα ζαλίζουν, αφού με ένα πρόχειρο υπολογισμό το επιτελικό κράτος του Κυρ. Μητσοτάκη μόνο για τους δημοσιογράφους που απασχολεί θα πρέπει να πληρώνει 4.500.000 ευρώ κατ' έτος! Προσθέστε και την κρατική διαφήμιση στα «δικά μας» κανάλια, στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, συν τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ που χάνονται ή κουρεύονται στο δρόμο και καθίστε αναπαυτικά να απολαύσετε το .. έργο. Είπαμε η «ενημέρωση» κοστίζει ακριβά, ειδικά αν την θέλεις ελεγχόμενη".

Κι αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμηση που έκανε μια επιστήμονας -την οποία μόνο αντισυστημικό άτομο δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις αφού διατέλεσε σύμβουλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί Χρήστου Παπουτσή-  η καθηγήτρια Εγκληματολογίας Αναστασία (Νατάσα) Τσουκαλά. Η κυβέρνηση παραπληροφορεί με ψέματα έχοντας μια "Μακιαβελικά χτισμένη επικοινωνιακή πολιτική",. μας είχε πει σε τηλεοπτική της παρουσία.

Την στιγμή, λοιπόν που η κυβέρνηση των "αρίστων" έχει αφήσει στην τύχη τους χιλιάδες θύματα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές εξακολουθεί να μπουκώνει με δημόσιο χρήμα τους καναλάρχες. Προτεραιότητας της, φυσικά, είναι να διαθέτει ισχυρό μηχανισμό προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Και αν καταστράφηκαν χιλιάδες άτομα από την ανικανότητά της (σκόπιμη;) στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας .... ας πρόσεχαν ..

Η περίπτωση που δημοσιεύεται σήμερα στην Διαύγεια είναι χαρακτηριστική. Ενα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι  φτιάχνει λέει μι "σειρά μυθοπλασίας" τον τίτλο «ΕΞΑΨΗ» και ισχυρίζεται ότι θα του κοστίσει 2.318.800 ευρώ. (Ξέρετε τώρα πώς βγαίνουν αυτά τα ποσά ..) Το κράτος ανακοινώνει ότι επιχορηγεί το 40% του προϋπολογισμού αυτής της τηλεοπτικής σειράς και μας αναγκάζει να πληρώσουμε στον καναλάρχη 927.520 ευρώ!

Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι όλοι μας δηλαδή πληρώνουμε το κόστος μιας "νόμιμης" ληστείας. Σταθείτε στην "λεπτομέρεια" της υπόθεσης. Μόλις πριν δυο μέρες ο κουμπάρος της πρωθυπουργικής οικογένειας παρουσιάζεται εξοργισμένος -μέσω του αχυρανθρώπου του Κουρτάκη- γιατί θεωρεί ότι ο Μητσοτάκης τον "έριξε" στον τελευταίο ανασχηματισμό. Εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του πλουτοκράτη Βαρδή Βαρδινογιάννη και σαν επικρατέστερη εκδοχή θεωρεί ότι ο Μητσοτάκης "Θέλησε να αποκτήσει τη στήριξη ενός μεγάλο μηντιακού ομίλου. Δύο τηλεοπτικά κανάλια έχει ο Όμιλος!".

Οποιος διαβάζει μέσα απ' τις γραμμές και είναι λίγο κακόπιστος, θα μπορούσε να θεωρήσει ότι το δημοσίευμα των "Παραπολιτικών" ήταν μια ξεκάθαρη απειλή. για να μην πούμε εκβιασμός

Ενας επίσης μη έγκυρος δημοσιολόγος -όπως είναι ο γράφων- θα μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποιος καρπαζοεισπράκτορας έδωσε εντολή να "βουτήξουν" από τον ελληνικό λαό 927.520 ευρώ για να καταλήξουν στο ταμείο του Μαρινάκη (Ιδιοκτησίας του είναι ο τηλεοπτικός δίαυλος Mega Channel που προβάλει την σειρά «ΕΞΑΨΗ»). 

Αλλά είπαμε ... εμείς είμαστε κακόπιστοι και μη έγκυροι. Δεν διαθέτουμε την αξιοπιστία ενός Ευαγγελάτου ή ενός Πρετεντέρη ..

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021 | 7:14 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου