Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 19 Οκτ 2021
Δημοσκοπήσεις για σχιζοφρενείς
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos175

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να σχολιάσουμε σοβαρά τις εταιρείες παραμυθιών που τις αποκαλούν δημοσκοπήσεις.

Η ALCO πχ. στο Δημοψήφισμα έλεγε τα εξής αστεία:

“Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το «Ναι» λαμβάνει 41,5%, ενώ το «Όχι» κυμαίνεται στο 40,2%. Η διαφορά φαίνεται οριακή, αλλά τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και η τάση των αναποφάσιστων δείχνουν ανοδική τάση των υποστηρικτών του «Ναι». Η αναγωγή στα έγκυρα δείχνει ότι το ποσοστό του «Ναι» φτάνει στο 44,8% και το ποσοστό του «Όχι» στο 43,4%, με αναποφάσιστους περίπου το 11,8% των ερωτηθέντων”.

Μετά από τέτοια πρόβλεψη, τι να πούμε εμείς; Να τους πούμε να κλείσουν το μαγαζί και να ανοίξουν κάτι άλλο;

Τώρα άρχισαν πάλι τα αστεία. Μας λένε πως δήθεν το 39% του ΚΚΕ κρίνουν θετικά την συμφωνία υποτέλειας με τη Γαλλία! Δεν ξέρω ποιους Κομμουνιστές ρώτησαν, αλλά αυτοί που είπαν “ψηφίζουμε ΚΚΕ και ταυτόχρονα είμαστε υπέρ του να στείλουμε στρατό να σκοτώνει και να σκοτώνεται στην Αφρική”, τους έκαναν πλάκα.

Εκτός αν συμβαίνει το εξής. Κάποιοι πλήρωσαν για το πιάτο με το σανό. Προφανώς αυτοί οι “πελάτες” φοβούνται μήπως αρχίσουν οι ερωτήσεις όταν χαθεί η κουτάλα, γιατί, ενώ πληρώσαμε χρυσές 3 φρεγάτες, δεσμευόμαστε στο εξής να είμαστε μισθοφόροι της Γαλλίας, πράγμα που είναι εσχάτη προδοσία.

Άλλωστε οι ίδιοι παραδέχονται πως η πλειοψηφία δεν θέλει να σταλεί στρατός στην Αφρική. Η ίδια όμως πλειοψηφία θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως θεωρεί καλή τη συμφωνία, η οποία λέει ακριβώς να πάμε στην Αφρική να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των Γάλλων! Σχιζοφρένεια των πολλών ή παραμύθι μερικών;

Αλλά εδώ θα γελάσουμε, δε θα ασχοληθούμε τώρα με την εξωτερική πολιτική.

Στο μεταξύ μας περνούν για βλάκες. Μας λένε πως δήθεν πιστεύουμε ότι η Γαλλία θα πολεμήσει για μας τους Τούρκους! Τι νομίζουν πως πίνουμε; Και τι πίνουν αυτοί που τα λένε αυτά;

Μάλιστα το 31% του ΚΚΕ λένε πως περιμένουμε τους Γάλλους να μας δώσουν την Πόλη! Καλέ ναι! Αυτό ακριβώς περιμένουμε εμείς στο Κόμμα! Και τον Άι Βασίλη την Πρωτοχρονιά.

Όλες οι προηγούμενες ερωτήσεις έγιναν για να δικαιολογήσουν το μεγάλο μαγείρεμα των ποσοστών και να αποπροσανατολίσουν από τα σημαντικά όπως είναι η καταστροφή της οικονομίας.

Ούτε οι ίδιοι δεν τολμούν να πουν πως πάμε καλά στην Οικονομία. Μας έριξαν στο γκρεμό. Δε χρειάζεται δημοσκόπηση για να δούμε πως 9 στους 10 έγιναν φτωχότεροι, ενώ οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Στους βολεμένους είναι και τα κανάλια που κάνουν τις δημοσκοπήσεις.

Το είπε ο Πέτσας στην ερώτηση δημοσιογράφου γιατί έδωσε λεφτά σε ανύπαρκτα site

To OPEN είναι ανύπαρκτο; Τους τσούζει ακόμα.

Πάντως Πέτσα και το documento υπαρκτό είναι.

Αν τολμά ο Μητσοτάκης ας κάνει εκλογές να πάρει τα μισά ποσοστά από αυτά που λεν οι παραμυθάδες του.

Είμαστε εξοργισμένοι με τα σκάνδαλα, την οικονομική καταστροφή, την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και βέβαια με την ανικανότητα και αδιαφορία όσον αφορά πλημμύρες και πυρκαγιές.

Καμία επικίνδυνη ερώτηση που αφορά την οικονομία, τα σκάνδαλα, την πανδημία, τις πρόσφατες πλημμύρες. Όλα τα παραμύθια πρέπει να έχουν καλό τέλος.

Μόνο που τα παραμύθια τέλειωσαν. Κανείς δεν τους πιστεύει. Τέτοια προπαγάνδα άλλωστε κάνει κάθε χούντα. Δήθεν τους θέλει ο κόσμος, ενώ από την άλλη ενισχύουν τους μπάτσους και καταστέλλουν άγρια κάθε αντίθετη φωνή.

Όταν τελειώσει η χούντα, θα λογοδοτήσουν και γι αυτά τα ψέματα. Να είναι σίγουροι. Προς το παρόν γελάμε με τις κουταμάρες τους.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 | 3:43 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου