Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 14 Ιαν 2022
Μητσοτάκηδες: Η απατεωνιά είναι οικογενειακή τους παράδοση.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos 175

 

0+0=14%! Ο αποστάτης μπαμπάς του σημερινού δικτάτορα τη δεκαετία του 90 είχε φλομώσει στο ψέμα τον κόσμο. Ενώ του ρούφαγε το αίμα με το μπουρί της σόμπας τον δούλευε λέγοντας ως τάχα το μηδέν ισούταν με αύξηση 14%, κι ενώ υπήρχε και τότε τρομερή ακρίβεια! Φυσικά οι εργαζόμενοι τον έστειλαν στο διάολο κι ακόμα παραπέρα, αλλά τότε υπήρχε ο Ανδρέας, που έκανε τουλάχιστο αντιπολίτευση.

Χτες ο Κούλης έμμεσα ανακοίνωσε πως πάμε για πρόωρες εκλογές. Τα λεφτά φαγώθηκαν, η επιδημία έχει ξεφύγει, ενώ οι ξένοι τοκογλύφοι ανυπομονούν για νέο Μνημόνιο. Προκειμένου να του σκάσει στα χέρια θα παραδώσει στο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχοντας όμως πλήρως τον κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό με τα ρουσφέτια, τους εκβιασμούς και τα λαδώματα.

Στην συνέντευξη του στον Χατζηνικολάου ανακοίνωσε «γενναία αύξηση» στον βασικό μισθό το Μάη. Η προηγούμενη αύξηση ήταν τόσο δειλή, που κρύφθηκε από την ντροπή της. Ούτε τα γαλάζια τρολλ δεν ασχολήθηκαν με τα υπόλοιπα από τα ψίχουλα, ούτε καν τα ψίχουλα. Πόση όμως είναι αυτή η αύξηση; Δε μας λέει! Καλέ γιατί; Γιατί μπορεί να πει 2%+2% = 22%, αφού 0+0=14. Σκράπας στην αριθμητική, εκτός όταν πρόκειται να φάει δημόσιο χρήμα.

Θυμίζουμε πως ο πληθωρισμός είναι 5,1% επίσημα οπότε τα είπε αυτά για να λέμε πως ΘΑ δώσει. Τρίχες θα δώσει. Θυμίζουμε πόσες φόρες οι Αλήτες Ρουφιάνοι Πετσωμένοι και Πουλημένοι των βόθρων που λέγονται Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έλεγαν πως θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και στο τέλος φάγαμε εμείς καβαλίνες κι οι κουμπάροι τον αγλέουρα.

Τον προκαλούμε λοιπόν να μας πει πόση θα είναι αυτή η γενναία αύξηση. Δεν πρόκειται. Η ΝΔ καταποντίζεται, ο κόσμος έχει αγριέψει τόσο με τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους, όσο και με τα λουκέτα, την ανεργία, τη φτώχεια, την ακρίβεια. Οπότε άρχισε η προεκλογική περίοδος. Αν πει πχ πως θα δώσει 6% που λένε οι ψεύτες ΑΡΔ και δεν τα δώσει το Μάη, θα του πουν πως δε συνουσιάζεται μόνο αυτός αλλά όλο του το σόι. Μαζί κι όσα γίδια τον ψήφησαν. Βάζει τους παπαγάλους να κάνουν το γνωστό δοκιμασμένο κόλπο. Θυμάστε πχ για κάποια βοήθεια που θα έπαιρναν οι θεόφτωχοι και τελικά πήραν ελάχιστοι ελάχιστα. Το ίδιο κάνουν. Τάζουν, το τάξιμο είναι τζάμπα.

Ο βασικός μισθός το 2009 ήταν κοντά στα 740 ευρώ. Σήμερα είναι 663 ευρώ με τα βασικά αγαθά να είναι πολύ, μα πολύ ακριβότερα. Χρειάζεται υπερδιπλάσιος του μισθού για να μπορέσουμε μόνο να πάρουμε όσα παίρναμε τότε, αφού χάσαμε πάνω από τα 3/5 του εισοδήματος μας! Χώρια όσα μας έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια. Από το 2019, που λεηλατεί τη χώρα η ΝΔ, ο πληθωρισμός ανεβαίνει συνέχεια μ’ ολοένα ταχύτερους ρυθμούς.

Μην ξεχνάμε ακόμα πως η πανδημία μας έκανε να δίνουμε για πράγματα που πριν δεν δίναμε σεντ. Πχ μάσκες, γάντια, τεστ κλπ. Το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε δραματικά επί βρικόλακα Κούλη και μιλάμε για κείνους που δεν έχασαν τη δουλειά τους ή δεν επλήγησαν από την καραντίνα. Ρωτάμε λοιπόν πάλι και προκαλούμε. Πόσα; Για να ξέρουμε τι καλάθι θα πάρουμε, να βάλουμε τα κεράσια. Αν και με το Μητσοτάκη μάλλον τα κουκούτσια θα δούμε.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 | 3:00 μ.μ
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου