Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 23 Ιούν 2022
Αυτά που έλεγε ο κομμουνιστής παιδαγωγός Δ. Γληνός, από το 1927, για την Παιδεία, τα υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση των "αρίστων", μέσω της πάμπλουτης υπουργού Κεραμέως
Κλίκ για μεγέθυνση
 

.

 
Πριν κάποια χρόνια, βρέθηκε στη θέση της υφυπουργού της Εθνικής Παιδείας για να συμβάλει στην διαμόρφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών μας, κάποια "κυρία" την οποία παρακολουθούμε τώρα, να αθωώνει, μέσω της μαρτυρικής δικαστικής κατάθεσης της, έναν παιδοβιαστή.  

 

Σήμερα υπάρχει υπουργός Παιδείας, μια άλλη "κυρία". Η συγκεκριμένη διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία, παχυλές προσωπικές τραπεζικές καταθέσεις "παρκαρισμένες" σε τραπεζικό ίδρυμα της Γερμανίας. 

Η ίδια, πάμπλουτη "κυρία", είναι αναμφισβήτητα το πιο κατάλληλο πρόσωπο να αναλάβει και να υλοποιήσει την κυβερνητική ταξική πολιτική στον χώρο της εκπαίδευσης. Κι αυτή δεν είναι άλλη απ' αυτή που μας είπε σε ομιλία του στο Περιστέρι ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε στην υπουργό του, ο Μητσοτάκης, τα παιδιά των λαϊκών τάξεων, πρέπει να θεωρούνται ότι είναι ικανά να σπουδάζουν μόνο σαν ψυκτικοί ή συντελεστές ανελκυστήρων. Τόσο απλά τόσο ξεκάθαρα. 

Είναι αυτό που έγραφε ο μεγάλος παιδαγωγός Δημήτρης Γληνός, από το 1927!: «Επειδή η σημερινή κοινωνία είναι αναμφισβήτητα ταξικά οργανωμένη και την κυριαρχία έχει η αστική τάξη, όλοι οι κρατικοί οργανισμοί, άρα και η παιδεία, είναι συμμορφωμένοι με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Τίποτα δεν μπορεί να γίνη ενάντια στα συμφέροντά της από καλή της θέληση. Κάθε τι, που θα γίνη για το συμφέρο άλλων κοινωνικών τάξεων, θα προέλθει από δυναμική επιβολή».  

Και αυτό τον ταξικό πολιτικό προσανατολισμό, υπηρετεί σήμερα με θέρμη και αφοσίωση, μια απ΄ τους πιο πάμπλουτους βουλευτές που διαθέτει το κυβερνητικό κόμμα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπως διαπιστώνουμε και από το παρακάτω ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος στην ιστοσελίδα news247.

 Πόθεν Έσχες: Πάμπλουτη η Κεραμέως - Ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο στην Deutsche Bank

 

Σε μία από τούς πλέον εύπορους βουλευτές αναδεικνύεται η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με βάση όσα αναφέρονται στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) που κατέθεσε μαζί με τον σύζυγό της.

 

Πλέον εντυπωσιακό στοιχείο οι καταθέσεις της υπουργού Παιδείας σε τράπεζες της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνολικά οι καταθέσεις της Νίκης Κεραμέως και του συζύγου της ανέρχονται σε 1.394.759 ευρώ. Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος τους ανήκει στην ίδια την υπουργό Παιδείας που διαθέτει καταθέσεις στην γερμανική τράπεζα Deutsche Bank της τάξης του 1.014.814,81 ευρώ! Ειδικά για το στοιχείο αυτό η Νίκη Κεραμέως δηλώνει ότι πρόκειται για επενδυτικό λογαριασμό που διατηρεί μαζί με συγγενείς της.

Αυτά ενώ μαζί με τον σύζυγό της δηλώνουν 236.634 ετήσιο εισόδημα. Επίσης το ζεύγος διαθέτει μετοχές αξίας 596.856 ευρώ. Στην ιδιοκτησία τους βρίσκονται 11 ακίνητα. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται ένα διαμέρισμα στο Βέλγιο και δύο διαμερίσματα πάνω από 200 τετραγωνικά στην Αττική.

Επίσης διαθέτουν 2 Ι.Χ επιβατικά αυτοκίνητα με ένα εξ' αυτών, της τάξης των 3000 κυβικών να ανήκει στην υπουργό Παιδείας. Τέλος στο Πόθεν Έσχες της Νίκης Κεραμέως αναφέρεται η ύπαρξη δανείου της τάξης των 90.000 με οφειλόμενο υπόλοιπο 66.576 ευρώ.

Η ύπαρξη μιας τόσο μεγάλης προσωπικής περιουσίας, έχει προφανώς και πολιτική διάσταση. Ιδίως όταν πρόκειται για την υπουργό Παιδείας που με βάση τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα "κόβονται" και "σπρώχνονται" στην τεχνική εκπαίδευση. Παράλληλα με προάγεται η φοίτηση σε ιδιωτικά κολλέγια.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορείς της εκπαίδευσης έχουν πολλάκις καταγγείλλει την υπουργό Παιδείας για στήριξη συνολικά του ιδιωτικού τομέα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 | 6:19 μ.μ

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου