Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 12 Οκτ 2011

 

 

 

Το "επιχειρησιακό πλάνο" του μνημονίου για τους ΄Ελληνες ιθαγενείς

 

Τα μαντάτα καθημερινά μάς προετοιμάζουν για τα χειρότερα που θα σκάσουν καταμεσίς της βαρυχειμωνιάς, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, τότε που η λαϊκή κατοικία θα καλείται να τα "βγάλει πέρα" χωρίς πετρέλαιο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που κοινοποιούνται από τα δύο τρίτα των διαχειριστών πολυόροφων κτιρίων και στην Πάτρα - ευρύτερη περιοχή. Μέχρι τότε θα είμαστε θύματα μίας απίστευτης προπαγάνδας σύμφωνα με την οποία "σχέδια έκτακτης ανάγκης εκπονούν οι επιχειρήσεις καθώς εκτιμούν ότι η κρίση θα έχει μεγαλύτερο βάθος και διάρκεια". Ποιές επιχειρήσεις; Οι μικρομεσαίες; - μάλλον απίθανο το βλέπουμε καθώς "ο θάνατος του εμποράκου" αλα ελληνικά είναι πλέον ή δεδομένος από την Αθήνα μέχρι τα πέντε μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας ενώ ακολουθούν και εκατοντάδες "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ" στις λοιπές πολίχνες, κωμοπόλεις Καλλικρατικές και μη.

***

 

Περί 2.500 επιχειρήσεις περίπου φοροδιαφεύγουν στη Βουλγαρία

 

Πάντως γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας, φρονεί ότι επιχειρήσεις που τα έχουν πάρει τα κρατικά τους κονδύλια δεν αντέχουν και τα μαζεύουν, με το αιτιολογικό ότι "η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα νοσεί και ΄το κακό είναι ότι δε γίνεται καμία προσπάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και για την διατήρηση ελληνικών εταιρειών εντός των τειχών", όπως υποστήριξε ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος, διακαιολογώντας και την μεταφορά της έδρας της εταιρείας του Chipita από την Αθήνα στη Βουλγαρία.

Με αφορμή και αυτή την αποχώρηση και άρα απίθανη περίπτωση αιμοδότησης του υπουργείου Οικονομικών από τους μεγαλοφοροφυγάδες, έχουμε πληροφορηθεί ότι περίπου 800 ελληνικές επχειρήσεις καταχωρήθηκαν στη Βουλγαρία μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011 ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σήμερα στη Βουλγαρία καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις 2.072 επιχειρήσεις αποκλειστικά ελληνικής ιδιοκτησίας, προσφέροντας απασχόληση σε 82.000 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 250.000 μέλη οικογενειών που διαμένουν επί Ελληνικού εδάφους, δέχονται εισοδήματα από επιχειρήσεις με αποκλειστικά ελληνική ιδιοκτησία. Κατά τάλλα από το υπουργείο Οικονομικών τις ΔΟΥ και τα "πανέτοιμα" ιδιωτικά συνεργεία έχουν βγει "απόχες" για την συλλογή φόρων από τους "κραταιούς" συτναξιούχους και μισθωτούς. Κράτος Δικαίου - ΄Οχι αστεία!!

 

 

Οι Υδρογονάνθρακες και ο λοιπός ορυκτός πλούτος με τις ΑΠΕ μέλημα των γερμανών επενδυτών

 

Οι γερμανοί ξανάρχονται για τα καλά αλλά και προς άγραν άμεση και πάμφθηνη των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας της Ελλάδος αλλά και προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το επιχειρησιακό τους σχέδιο "αξιοποίησης" των υδρογονανθράκων και γενικώς του ορυκτού πλούτου, χώρια τα φιλέτα του Δημοσίου. Σε σχέση με το σχέδιο εξόρυξης υδρογονανθράκων - στον Πατραϊκό κόλπο πρωτίστως - και στο Κατάκωλο στην συνέχεια έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από πλήθος ΜΜΕ σε Ελλάδα και γερμανία. Για να δούμε τί θα δούμε αλλά μέχρι τότε ας σταθούμε σε κάποιες νεώτερες ελπιδοφόρες προσεγγίσεις σε σχέση με την ισοφάριση του οικονομικού μας χρέους, που δεν είναι καθόλου αμελητέες για το πόπολο τουλάχιστον.

Μέχρι τότε την πλήρη δηλαδή άλωσή μας εμείς δε μπορούμε παρά να κάνουμε συνειρμούς για την διαχρονική έκφραση των "εταίρων" γερμανών, οι οποίοι βάσει των φακέλων των δικογραφιών που συνέταξε το Ελληνικόν Εθνικόν Γραφείον Εγκλημάτων Πολέμου (Greek National War Crimes Office) συνεχίζεται η αναφορά σε πόλεις και χωριά της ελληνικής έπικράτειας, όπου στήθηκαν θυσιαστήρια αμάχων. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις των δικαστικών εγγράφων, πλην των ονομάτων των κατηγορουμένων περιγράφονται τα εγκλήματα λεπτομερών και παρατίθενται τα ονόματα τόσο των θυμάτων όσο και των μαρτύρων.

 

Ο ατέλειωτος κατάλογος θυμάτων στις τάξεις των αμάχων κατά την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα

 

Η αιώνια γοτθική έκφραση στην Ελλάδα

Καλού κακού μέχρι να δούμε άσπρη μέρα καλό θα είναι να μη ξεχνούμε ότι οι άνθρωποι του Βορρά με την γοτθική τους μεγαλοπρέπεια δεν αστειεύονται. Εχουν τώρα μία εβδομάδα και μάς ανεβοκατεβάζουν την πίεση με την υπόθεση της συνεδρίασης του Eurogroup, ωθώντας άλλωστε και τον αρμόδιο υπουργό να προβαίνει σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου είμαστε καλά.

Καλού κακού ας ακούν από μας οι γότθοι περισσότερα "γιαβόλ" μέχρι να μάς αλώσουν καθ΄ ολοκληρίαν.

Ας λάβουμε όμως υπ΄όψη μας Καλού κακού όμως μέχρι τώρα αξίζει να ρίχνουμε και καμιά ματιά στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία που αναπότρεπτα συνδέεται με τα ανείπωτης φρίκης ελληνικά ολοκαυτώματα.

 

Ναζιστικές θηριωδίες στο Καστρίτσι Αχαϊας και σε πολλές πόλεις της Ηλείας

 

Χωρίς διάθεση τοπικισμού πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και από τα θεσμικά όργανα της Δ. Ελλάδος ότι από το Ελληνικό Εθνικό Γραφείο Εγκλημάτων εκτός από το Κομμένο της ΄Αρτας (όπου συνέβη ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα με κατηγορούμενο τον στρατηγό Von Stettner και τον ταγματάρχη Fahnler του τάγματος Εντελβάϊς με 318 θύματα μεταξύ των οποίων υπήρχαν 66 μικρά παιδιά), και την περίπτωση των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, και του Διστόμου στις 10 Ιουνίου του 1944), δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και στις θηριωδίες που σημειώθηκαν και στο νομό Ηλείας από το 1941-1944 όπως και στους εμπρησμούς που σημειώνονταν κατά καιρούς στην πόλη των Πατρών και τις γύρω περιοχές και κυρίως στο Καστρίτσι. Βάσει αρχείων κατηγορούμενοι είναι για τις κτηνωδίες των ναζιστών στην Πάτρα αρχικά ο συνταγματάρχης Wolfinger-στρατιωτικός τότε διοικητής των Πατρών, ο υποπλοίαρχος του γερμανικού Ναυτικού - Grohman και ο ανθυποπλοίαρχος της οργάνωσης SD Pless για εμπρησμούς.

Επίσης, χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις θηριωδιών στο Νομό Ηλείας. Συγκεκριμένα στο Κουρτέσι, όπου ο αρχιλοχίας Hans Holle κατηγορείται για φόνους αμάχων και πυρπόληση οικιών ως αντίποινα για την δράση ανταρτών στην περιοχή. Στη Γαστούνη επίσης, ο υπολοχαγός Max Σhefed είναι κατηγορούμενος για τον φόνο εξ επαφής με περίστροφο του ΄Αγγελου Θεοδωρόπουλου στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, την ύστατη ώρα ου τα γερμανικά στρατεύματα εγκατέλειπαν την χώρα. Στην Κυλλήνη κατηγορούμενος είναι ο δεκανέας Irich Breika για βασανιστήρια εις βάρος αμάχων. Αφορμή για ν΄ ανατρέξουμε σε αυτά τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών έτσι όπως εμπεριστατωμένα δίνονται από την διπλωματική υπάλληλο και συγγραφέα Φωτεινή Τομαή, στάθηκε και η επέτειος της απελευθέρωσης της Πάτρας στις 4 Οκτωβρίου του 1944, που αλήθεια δε θάπρεπε να τιμηθεί από τους πολιτειακούς εκπροσώπους;

 

"Το ενδεχόμενο φυγής από το ευρώ θα σημάνει βαθύτερη ύφεση"

 

Σε κάθε τόνο και με κοντινούς τρόπους εκφρασης - ανάλυσης όλο και πυκνώνουν οι φωνές στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ότι "αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα ζήσει ακόμη βαθύτερη ύφεση". Ανάμεσα στις φωνές αυτές είναι και του οικονομολόγου Ντάνιελ Γκρος, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (Centre for European Policy Studies - CEPS) των Βρυξελλών και στενός συνεργάτης της ΄Ανγκελα Μέρκελ. Αυτός ο κύριος λοιπόν μάς διαμηνύει μέσω του αστικού τύπου - όπως σχολιάζει και η κ. Παπαρήγα_ ότι ο προσωρινός μηχανισμός (EFSF) θα μετασχηματιστεί τελικά σε τράπεζα όπως ο ίδιος είχε προβλέψει από τον περασμένο Αύγουστο. Μέχρι ότου αυτό να γίνει χρειάζεται απαρέγκλιτη τήρηση της λαιμητόμου, συγνώμη της "συμφωνίας της 21ης Ιουλίου".... Αντε ύστερα να μη πιστέψεις ότι η νέα γερμανική επέλαση είναι σχεδόν εφάμιλλη του αφανισμού της χώρας την τριετία 1941-1944, όταν η προετοιμασμένη "λίστα προγραφών" απαιτεί ανάλυση όχι μόνο από τους οικονομολόγους αλλά και από τους ιστορικούς. Μέχρι τότε όμως τί γίνεται με το ασφακτικό μαρκάρισμα... στα δημοσιονομικά, στο Δημόσιο, την στιγμή κατά την οποία, κατά τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημ. Κουσελά η απομάκρυνσή του έγινε από το νευραλγικό υπουργείο γιατί είχε καταρτίσει λίστα φοροφυγάδων σε όλη την επικράτεια με εγνωσμένα χρέη τα οποία ουδέποτε εισπράχθησαν!!

 

Το όνομα του κ. Παπαδήμα παίζει στην ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

 

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ίσως έχει κάποιο νόημα ότι σιγά αλλά σταθερά ακούγεται όλο και περισσότερο του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκά Παπαδήμα για συμμετοχή του σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικης σωτηρίας. Ηδη έχουν αρχίσει οι σχετικές δηλώσεις από πλευράς στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων που προβάλλονται σχετικά από τα μεγάλα ειδησεογραφικά τραστ. Η όλη συζήτηση γύρω από τον κ. Παπαδήμα και ως ένα βαθμό και για τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο σχετίζεται με τον χρονικό ορίζοντα διετίας, προκειμένου η χώρα να αντεπεξέλθει χωρίς κλυδωνισμούς στις απαιτήσεις των δανειστών. Τους κλυδωνισμούς της υπό αφάνιση μεσαίας τάξης και του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων που βιώνει σε απόλυτα μεγέθη την φτώχεια ποιός θα την λάβει σοβαρά υπόψη του, αναφωνεί από την άλλη πλευρά ο κ. Αλ. Τσίπρας αλλά εύλογα και ο κάθε πολίτης ανεξαιρέτως πεποιθήσεων.

 

Τον δρόμο της ξενιτιάς παίρνουν 600 άτομα από την Δ. Ελλάδα

Μέχρι να βγει κάποια άκρη πάντως τον δρόμο της ξενιτιάς ίσως πάρουν περισσότερα από 600 άτομα από την Δυτική Ελλάδα μόνο. Οι περισσότεροί τους κατευθύνονται κατά την μακρινή Αυστραλία όπου υπάρχει λίσταν 183 επαγγελμάτων υψηλής ζήτηση και αυτή η λίστα είναι διαθέσιμη στα (www.immi.gov.au).

Πρόκειται για όλους αυτούς τους ΄Έλληνες που δεν αρκούνται από δηλώσεις των αριστερών κομμάτων του στυλ" Το μνημόνιο, ο εφαρμοστικός Νόμος και το μεσοπρόθεσμο δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και έχουν αποτύχει πλήρως", γιατί θυμούνται ότι πριν από ένα οκτάμηνο από τον ίδιο χώρο ακουγόταν ότι "το πρόβλημα δεν είναι η εποπτεία της χώρας από την τρόϊκα". Μέχρι να αποφασίσουν κάποια αριστερά υβρίδια με ποιους είναι, οι εξελίξεις μάλλον θα τους προλαβαίνουν!

 

"Μαύρος χρυσός"στον Πατραϊκό και όχι μόνο

"Μαύρο χρυσό" 250-300 εκατομμυρίων βαρελιών κρύβουν οι περιοχές του Πατραϊκού κόλπου, του Δυτικού Κατάκωλου και των Ιωαννίνων, ωθώντας την Κυβέρνηση με διαδικασίες "Φαστ τρακ" να προκηρύξει στις αρχές του 2012 τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων δικαιωμάτων του Δημοσίου για έρευνα και εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων, σύμφωνα με την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε πριν από λίγες ημέρες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα από πρόσφατες σεισμικές έρευνες στην περιοχή, έχουν εντοπιστεί πετρελαιοπιθανές γεωλογικές δομές ενώ τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στον Πατραϊκό υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης των 200 εκατομμυρίων βαρελιών. Ιδωμεν! Μέχρι τότε όμως πολλά έργα θα πρέπει να έχουν προχωρήσει αντιτείνουν πολλοί πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της Ολυμπίας "Γαλαρία", οι οποίοι είχαν την συμπαράσταση το βράδυ της Παρασκευής- 7 Οκτωβρίου του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Χουντή. Το να μιλήσει κανείς για την προσπάθεια και την ειδίκευση του ευρωβουλευτή στα θέματα της εργασίας είναι περιττό.

 

"Ολα τα πήρε το καλοκαίρι"

Με στίχους μπορεί κανείς να αντιτάξει το σθένος του στην πρώτη ανακοινωθείσα μεγάλη κακοκαιρία που ξεκινά από τα Δυτικά, από τα μέρη μας πριν σαρώσει με βροχές την χώρα. Εμείς όμως ως καλά κοτσυφόπουλα και χωρίς πετρέλαιο θα αντιταχθώμεν. Οσο γίνεται. Εφόδιά μας τα σημαντικά δρώμενα του καλοκαιριού χάρη στα Φεστιβάλ που καλά κράτησαν τους κοινούς "χορούς" των Ελλήνων, σφυρηλατώντας την ενότητά τους. Πολλά τα σημαντικά φεστιβαλικά γεγονότα στην Πάτρα, χάρη στα δύο Φεστιβάλ, στην Αργολίδα, όσο τα παρακολουθήσαμε. Από τις πιο σημαντικές τελευταίες συναυλίες που μάς ψύχωσαν πάντως ήταν αυτή του Διονύση Σαββόπουλου για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας αλλά και η μεγάλη του συνθέτη Δημ. Παπαδημητρίου στο Ηρώδειο με πλειάδα καλλιτεχνών - ερμηνευτών που απέδωσαν και μελοποιημένες συνθέσεις του κ. Παπαδημητρίου βασισμένες σε ποίηση των Γ. Σεφέρη και Κ. Καβάφη. Στην τελευταία συναυλία το παρόν έδωσαν και "οι Σολίστ της Πάτρας", αποσπώντας και αυτοί θερμό χειροκρότημα!!

 

ΠΕΡΙΟΙΚΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου