Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Σεπ 2011

Το κίνημα «δεν πληρώνω.. δεν πληρώνω» ευθέως επηρεασμένο από το παγκοσμίως γνωστό έργο του πρωτοπόρου Ιταλού Θεατρικού συγγραφέα και διανοούμενου Ντάριο Φο. ταξιδεύει θετικά σε όλη την Ευρώπη, ή τουλάχιστον στο σκεπτόμενο κομμάτι των πολιτών της. «Φαίνεται ότι επιτέλους σπάει. κάποιο άκρο από το τείχος που οι άτυποι νέοι κοσμοκράτορες οι τραπεζίτες έχουν χτίσει για το «popolo Greco» σημείωνε πριν από είκοσι ημέρες η έγκριτη Ιταλική εφημερίδα «Corriere de la Sera». Στο ίδιο μήκος κύματος η «Athens News» έκανε λόγο για άτυπο κίνημα ενδεών Ελλήνων πολιτών, που αυξάνουν με απίστευτους ρυθμούς κόντρα στα μέτρα λιτότητας της Τρόΐκας και τού ΔΝΤ. Ως πρωτοπόρους του εν λόγω κινήματος η συγκεκριμένη εφημερίδα αναδείκνυε στις λεζάντες του βασικού της ρεπορτάζ τα ίδια τα παιδιά ηλικίας 4-5-6 χρόνων, τα οποία φωτογραφίζονταν στις Αφίδνες να πλαισιώνουν τους μεγαλύτερους και με το σήμα της νίκης να προβάλουν το πλακατ: «Δεν πληρώνω — δεν πληρώνω», σε ελληνικά και αγγλικά.

**

Για το ίδιο Θέμα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική από την Πάτρα, την περασμένη Παρασκευή τονίζοντας ότι «συντελείται ένα διαχρονικό οικονομικό έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, που καλείται να πληρώνει τα διόδια για δρόμους οι οποίοι δεν κατασκευάστηκαν και κοστίζουν από τρεις έως και τέσσερις φορές περισσότερο απ' ότι οι αντίστοιχοι σε κάθε άλλη χώρα. Εδώ βρίσκεται ο πυρήνας της διαπλοκής της πολιτικής με την οικονομική εξουσία. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεγάλες εταιρείες οι οποίες ως επί το πλείστον ελέγχουν τα Μεσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα επιδιώκοντας μόνο το κέρδος και ρίχνοντας ενίοτε κάποια απ αυτά τα ΜΜΕ και σκουπίδια ενημέρωσης στο Λαό με κυβερνήσεις που κάνουν τα στραβά μάτια. Χειροκροτήθηκε για την κριτική του, πρέπει να τονιστεί ο κ Τσίπρας τουλάχιστον τέσσερις φορές από το πυκνό ακροατήριο, που παρέμεινε με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γ. Δημαρά μέχρι τέλους της ομιλίας.

**

Τώρα σε σχέση με την φράση: «κίνημα τζαμπατζήδων» πού έχει ενοχλήσει και το μη βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ ήτοι αρκετά στελέχη του Κινήματος που αντιτάσσονται με τους αμετροεπείς χαρακτηρισμούς «σε μια εποχή που ο Λαός αφαιμάσσεται παράλογα και άδικα» όπως τόνιζε πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα. την περασμένη Παρασκευή στο Μεγαρο Λόγου και Τέχνης, μετά το πέρας ττης ομιλίας Τσίπρα, η απάντηση δόθηκε και πάλι από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙ2Α. στις 5 Φεβρουαρίου το βράδυ: « Μιλάνε αυτοί που χρόνια τώρα κάνουν τα στραβά μάτια σε όσους τσάμπα έχουν μεγάλες περιουσίες, κερδίζοντας από τον ιδρώτα του ‘Ελληνικού Λαού. Δυσφημίζουν ένα κίνημα αυθόρμητο, προσπαθώντας να δώσουν τον χαρακτήρα της ιδιοτέλειας. Δεν είναι όμως ιδιοτέλεια αυτή η ενέργεια αλλά πράξη αξιοπρέπειας.

**

Για το Θέμα των μεταναστών και ης Νομικής.ο κ. Τσίπρας μίλησε για ευθύνη των ΜΜΕ μερίδα των οποίων σκοπίμως μεγέθυνε το πρόβλημα στοχοποιώντας την νεολαία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Ειδικότερα έκανε λόγο για ανήκουστες τακτικές σε σχέση με την «κατηγορία σωματεμπορίας, που ακούστηκε αναφορικά με την υπεράσπιση μεταναστών από φοιτητές. Όλα αυτά τα γεγονότα στοχοποίησης του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου είναι ανησυχητικά, κατά τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έστω κι αν καταρρίπτονται παραχρήμα. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη χώρα και ειδικότερα στην Πάτρα, τονίζοντας ότι οι παράνομοι μετανάστες στερούνται ταξιδιωτικών έγγραφων γιατί προέρχονται από διαλυμένα καθεστώτα, ακόμη και όπου βρίσκονται ειρηνευτικές δυνάμεις και ανέφερε την περίπτωση του Αφγανιστάν.

Δε δίστασε παράλληλα ο κ. Τσίπρας να αναγνωρίσει την παρρησία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ Χρ. Παπουτσή ο οποίος μίλησε στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή παραδέχθηκε ότι οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες απλά είναι παράνομοι γιατί τους λείπουν ένσημα που δεν επικολλώνται από την εκάστοτε εργοδοσία τους». Είναι κι αυτό ένα βήμα, όπως τόνισε κόντρα στην απαράδεκτη αναίρεση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ σε σχέση με την ιθαγένεια με την απόφαση ότι «Έλληνας» είναι μόνο όποιος γεννιέται από Έλληνες όχι όποιος βρίσκεται επί Ελληνικού εδάφους».

Μόνο που αυτή η άποψη δεν συνάδει με την υποκρισία μας να θεωρούμε ‘Έλληνες, όσους αθλητές του Πόντου, της Β. Ηπείρου και τόσους άλλους που έχουν μετέλθει της Ελληνικής Παιδείας, μας έχουν φέρει μετάλλια αγωνιζόμενοι με την Ελληνική Σημαία κατά καιρούς. Και στο σημείο αυτό το ακροατήριο του κ. Τσίπρα τον χειροκρότησε θερμά Καταληκτικά μάλιστα ο κ Τσίπρας χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ Δημαρά να συστήσει αντιδημαρχία και για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.

ΠΕΡΙΟΙΚΟΣ

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου