Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 22 Μάρ 2018
Οι «Βούλγαροι» της Παπαγγέλη και οι «γύφτοι» του Δαβάκη...
Κλίκ για μεγέθυνση

Όλοι μάθαμε τι έγινε με την Ελλη. Για όποιον δεν ξέρει, σχολίασε το διαδικτυακό ψήφισμα του ΠΑΟΚ («Αν τιμωρηθούμε, δεν πάμε στον πόλεμο σε περίπτωση επιστράτευσης») λέγοντας ότι θα...
πάνε, απλώς θα πάνε με το βουλγαρικό στρατόπεδο.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, κυρίως επειδή η Ελλη είναι μια προβεβλημένη και σέξι παρουσία, της οποίας συζητείται μέχρι και η κλανιά που λέει ο λόγος, η ίδια δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η ανάρτησή της φυσικά δεν τα βάζει με κανέναν από όλους τους αγνούς οπαδούς του ΠΑΟΚ και κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, ότι στηλιτεύει μόνο τους λίγους ανεγκέφαλους που θεωρούν πως η ομάδα τους είναι πιο σημαντική από τη Πατρίδα μας κι ότι τη Θεσσαλονίκη τη λατρεύει. Κι ότι όλος ο οχετός που εξαπέλυσαν μερικοί είναι θέμα παιδείας και κουλτούρας. Κοινώς, το επιχείρημά της είναι: χιούμορ έκανα και όποιος δεν το κατάλαβε και βρίζει είναι άξεστος και απαίδευτος.

Η αλήθεια είναι, Ελλη μου, ότι έχεις ένα δίκιο. Αυτό το αστείο κυκλοφορεί, το έχουν πει πάμπολλοι πριν από σένα και θα το πούνε άλλοι τόσοι. Βεβαίως, εκτός του ότι είναι λίγο πασέ, είναι και κάπως ρατσιστικό και γι’ αυτό συνήθως το ακούς από άξεστους και απαίδευτους. Εκείνοι είναι που λένε και που γελάνε με τέτοια, όχι οι καλλιεργημένοι. Ο άνθρωπος με παιδεία δεν βρίσκει κάτι αστείο στις εθνικότητες των ανθρώπων, σε συνάρτηση με ομάδες και οπαδούς.

Το θέμα είναι τι έγινε μετά την επίμαχη ανάρτηση της Ελλης Παπαγγελή. Διεγράφη θριαμβευτικά απ’ τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δήλωσε: «Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους διχαστικές δηλώσεις, προσβάλλουν όλους τους Ελληνες και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, οι θέσεις αυτές δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας».

Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι τέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν τους συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα και όποιος τις εκστομίζει πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Σε αντίθεση με κάτι άλλες δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι τόσο αυτονόητο ότι προσβάλλουν συνανθρώπους μας και γι’ αυτό δίνουμε συγχωροχάρτι σε όποιον τις λέει. Στους γύφτους του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Λακωνίας, Θανάση Δαβάκη, αναφέρομαι. Κι εκείνες πρόσβαλαν μια μερίδα συμπολιτών μας, αν δεν κάνω λάθος, αλλά ο κ. Δαβάκης παραμένει στη Νέα Δημοκρατία. Ισως γιατί οι συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα είναι περισσότεροι. Είναι μια ικανή μερίδα ψηφοφόρων που δεν θέλουμε να τους χάσουμε προφανώς, έτσι; Οπότε, εκεί καθαρίζουμε για την προσβολή, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Ενώ οι γύφτοι του Δαβάκη, τι είναι; Μια χούφτα ανθρώπων είναι, κακομοίρηδων, περιθωριοποιημένων, που δεν μας νοιάζει και τόσο πολύ η τύχη τους. Αυτοί ας μείνουν προσβεβλημένοι, γιατί δεν επηρεάζουν το μέλλον μας. Οι άλλοι που το επηρεάζουν, όχι. Εκλογές έρχονται, φυλάμε τα ρούχα μας για να έχουμε τα μισά. Ή, αλλιώς, φυλάμε τη Βόρεια Ελλάδα μας για να έχουμε τη μισή. Κάνω λάθος;

ΥΓ.: Και, βεβαίως, το επιχείρημα που λέει ότι η Ελλη Παπαγγελή δεν δικαιούται να εκφέρει γνώμη επειδή είναι σούπερ σέξι και φωτογραφίζεται ημίγυμνη ενίοτε, είναι επίσης ρατσιστικό και σεξιστικό. Να τα λέμε όλα, ε;..

Λίλα Σταμπούλογλου
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου