Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 04 Απρ 2016
Διασυρμός Ελληνισμού ΗΠΑ
Κλίκ για μεγέθυνση

Διασυρμός Ελληνισμού ΗΠΑ, επαναλαμβανόμενη πρακτική: 10.000 δολ. το ''κεφάλι'' πωλούσαν προσκλήσεις γιά την τελετή στον Λευκό Οίκο (4 Απριλίου, γιά 25η Μαρτίου) ''λομπίστες'' (Σικάγο κ.α.) και παράγοντες της Αρχιεπισκοπής

«...Θεωρούμε δε, όχι τιμητικό γιά τον Λευκό Οίκο και την Ελληνοαμερικάνικη Κοινότητα στις ΗΠΑ, το γεγονός ότι ''λομπίστες'' και παράγοντες της Αρχιεπισκοπής μας, ''πωλούν'' γιά 10.000 δολ. προσκλήσεις από εσάς, σε άτομα επιλεγμένα από αυτούς, τα ονόματα των οποίων σας δίνουν γιά να προσκαλέσετε στην τελετή...», αναφέρεται σε επιστολή προς τον πρόεδρο Ομπάμα (δημοσιεύεται πιό κάτω).

Σημ.: Οι προσκλήσεις πωλούνταν (βασικά από υποτιθέμενους ''λομπίστες'') σε νεόπλουτα ''ψώνια'', τους δήθεν ''παράγοντες της Ομογένειας''. Το ''γενικό πρόσταγμα'' γιά την τελετή και τις προσκλήσεις, έχει γιά 25 χρόνια ο... παπα-Αλ. Καρλούτσος. Κατά ''σύμπτωση'', όλα αυτά τα χρόνια, προσκαλούνται από τον ''αδέσποτο'' παπά-Καρλούτσο, οι ίδιοι ''παράγοντες'', σε ποσοστό 60-70%. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

 

Θυμίζουμε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη τελετή γιά 25 Μαρτίου, ως πρόεδρος, βλέποντας την πλειοψηφία των καλεσμένων... ''επιφανών Ελληνοαμερικανών'' και αντιλαμβανόμενος με τι νεόπλουτα... ''σούργελα'' είχε να κάνει, τους είχε πει την περίφημη φράση ''δεν βλέπω να φοράτε φουστανέλες και τσαρούχια''

 

Η Ομογένεια δεν αντέχει άλλους εξευτελισμούς: Να σταματήσουν οι αθλιότητες Αρχιεπισκοπής και υποτιθέμενων ''λομπιστών''. Επιβάλεται ο άβουλος-αποτυχημένος αρχιεπίσκοπος να μαζέψει τον αδέσποτο και ''μέσα σε όλα γιά 25 χρόνια'' παπα-Α. Καρλούτσο, που εξαιτίας του η παραπαίουσα και έχουσα χάσει ολικά την ''καλή μαρτυρία'' Αρχιεπισκοπή, κατάντησε ένα άθλιο ''εμπορικό μαγαζάκι''. Και μαζί με τις καρλούτσιες ''κονόμες'' γιά το φιλοχρήματο οικουμενικό Πατριαρχείο, έχει εκτεθεί πολύ. Η Ομογένεια ΗΠΑ, δεν ανέχεται άλλο τυχοδιωκτισμούς στο όνομά της.

 

 

Παρέλαση: Ομογενείς Νέας Υόρκης, δώστε ένα καλό μάθημα στους τιποτένιους που σας υποτιμούν την νοημοσύνη

ΜΗΝ δίνετε χρήμα γιά την παρέλαση-καρνάβαλο (10 Απριλίου '16), κάθε χρόνο έχουν κέρδος από αυτήν. Ας χρησιμοποιήσουν το κέρδος και ''μπακαλόγατους'' κάθε είδους και μορφής. Δώστε ένα ηχηρό ράπισμα σε όλους αυτούς τους τιποτένιους, που με τον θλιβερό αρχιεπίσκοπο επικεφαλή, κατάντησαν την ''εθνική παρέλαση'' τόπο συνδιαλλαγής, αρπαχτής, απατεωνιάς, κομματικών συμφερόντων, χρησιμοποιώντας βάναυσα την Ομογένεια και υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας. Αρκετά με τους τιποτένιους-ελλαδέμπορες. Μισό εκατομμύριο δολάρια γιά έναν καρνάβαλο 3 ωρών, γιά να κάνει την φιγούρα του το κάθε αφηνιασμένο ψώνιο Γαλάτουλας και να ''φανεί'' ο Κούλης της Siemens, είναι πολύ χρήμα. Με τα χρήματα αυτά θα σώζαμε 2-3 ελληνικά σχολεία. Σχολεία ανοιχτά χρειαζόμαστε, όχι παρελάσεις-καρνάβαλους, γιά να ''τρώνε'' οι επιτήδειοι.

Σημ.: Τα ευτελισμένα ελληνόφωνα ΜΜΕ Αστόριας, γιά μιά ''χούφτα δολάρια'' (καταχωρήσεις), παραπλανούν και εξαπατούν την Ομογένεια στο ζήτημα της παρέλασης, δείχνοντας δήθεν ''εθνική συνείδηση'', με καλέσματα στην Ομογένεια να συμμετάσχει και να δώσει χρήμα. Απλά συμπλέουν με τυχοδιώκτες-απατεώνες, γιά οικονομικό συμφέρον.

 

 

 

 

 

Επιστολή στον πρόεδρο ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα

 

Με αφορμή την 30η εκδήλωση γιά την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, που θα γίνει 4 Απριλίου 2016

Επιστολή στον πρόεδρο ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα: ''Γιατί αποδέχεστε ως ηγέτη των Ελληνο-Αμερικανών έναν κληρικό, που εκπροσωπεί μόνο το 18% του συνόλου; Γιατί συμφέροντα καθορίζουν ποιοί θα προσκληθούν στην εκδήλωση;''

Τα κύρια σημεία της επιστολής (σε μετάφραση), που στάλθηκε από την Οργάνωση ''Hellenes-USA": «...Ο αρχιεπίσκοπος εκπροσωπεί μόνο, ποσοστό 18% των Αμερικανών ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ, δηλαδή τα μέλη των ενοριών του. Γιατί ο Λευκός Οίκος συνεχίζει το ίδιο λάθος, να τον αποδέχεται ως ηγέτη του συνόλου, χωρίς ουδέποτε το σύνολο να τον έχει εξουσιοδοτήσει, επιλέξει ή εκλέξει γιά ηγέτη του;... Αν και η ελληνική Αρχιεπισκοπή είναι ΜΗ κερδοσκοπική εταιρία (religious non-profit organization) που λειτουργεί στις ΗΠΑ με τους νόμους των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της επιλέγηκε σε άλλη χώρα... Γιατί η Αρχιεπισκοπή και ένας ''λομπίστας'', επιλέγουν ποιοί θα προσκληθούν από εσάς στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τα οικονομικά και άλλα συμφέροντά τους, μη σεβόμενοι την Ελληνο-Αμερικάνικη Κοινότητα;

Ως Αμερικανοί φορολογούμενοι πολίτες, αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως συνδέεται η τελετή, γιά απόδοση τιμής στην ελληνική Επανάσταση του 1821 και στην παραδοσιακή ελληνοαμερικάνικη φιλία-συνεργασία, με θρησκευτικούς ηγέτες και ''λομπίστες'', δηλαδή με συμφέροντα. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πρακτικές του Λευκού Οίκου, που εκτιμούμε ότι είναι λάθος και δημιουργούν όχι ευχάριστες εντυπώσεις στο σύνολο, που μαθαίνει από εσάς ότι έχει και κληρικό ως ''ηγέτη'' του, αποδεκτόν στον Λευκό Οίκο, ως ηγέτη του συνόλου... 'Ολες οι εθνικές μειονοτικές ομάδες στις ΗΠΑ, την δημοκρατική χώρα με συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξιθρησκεία, έχουν εκλεγμένον ηγέτη, ή αν δεν έχουν, δεν εκπροσωπούνται από κληρικό, με μόνη εξαίρεση την ελληνική... Θεωρούμε δε, όχι τιμητικό γιά τον Λευκό Οίκο και την Ελληνοαμερικάνικη Κοινότητα στις ΗΠΑ, το γεγονός ότι ''λομπίστες'' και παράγοντες της Αρχιεπισκοπής μας, ''πωλούν'' γιά 10.000 δολ. τις προσκλήσεις από εσάς, προς άτομα επιλεγμένα από αυτούς, τα ονόματα των οποίων σας δίνουν γιά να προσκαλέσετε στην τελετή... Σημειώνουμε επίσης, ότι, την 25η Μαρτίου, δεν εορτάζουμε την ''ημέρα ελληνικής αναξαρτησίας'', όπως εσφαλμένα αναφέρεται στην τελετή, αλλά και στις προεδρικές διακηρύξεις (proclamations). Εορτάζουμε την επέτειο έναρξης της Επανάστασης των Ελλήνων, Μάρτιο 1821, που οδήγησε αργότερα στην Ανεξαρτησία...».

 

πηγη :www.kalami.net

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου