Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 02 Φεβ 2024
Το ντοκιμαντέρ από το Netflix, που παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο, περίμεναν οι “πατριώτες” για να αγανακτήσουν;
Κλίκ για μεγέθυνση









Δεν αντιλαμβανόμαστε το “ιερό μένος” που έχει καταλάβει όλους τους δεξιούς ιστότοπους επειδή το Netflix ξεκίνησε να προβάλλει από τις 31 Γενάρη το ντοκιμαντέρ «Alexander: The Making of a God», το οποίο εξερευνά τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο “στρατηλάτης” και το πρότυπο αρκετών ελληναράδων εμφανίζεται σαν ομοφυλόφυλος, καθώς γίνεται λόγος και για τις ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις που είχε με τον Ηφαιστίωνα.

Και αναρωτιέται κάποιος: Το ντοκιμαντέρ από το Netflix περίμεναν οι “πατριώτες” για να αγανακτήσουν; Εδώ και καιρό έχουν δημοσιευθεί αποσπάσματα από αναμφισβήτητες ιστορικές πηγές για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δεν είχε υπάρξει καμιά αντίδραση. Τώρα φυσικά έχει άλλη βαρύτητα το ντοκιμαντέρ από το Netflix αφού θα το παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές.

Αντιγράφουμε:

«Αν θέλεις να γίνεις καλός κι αγαθός, πέτα το στέμμα που έχεις στο κεφάλι σου και έλα σε μας. Αλλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να το κάνεις γιατί σε κυβερνούν οι μηροί του Ηφαιστίωνα».

Διογένης ο Σινωπεύς (κυνικός φιλόσοφος του 4ου αιώνα π.Χ.) «Επιστολές»

«Ο Αλέξανδρος περιφρονούσε τις ηδονές των γυναικών σε τέτοιο βαθμό που η μητέρα του Ολυμπιάδα φοβόταν ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει απογόνους».

Κουίντος Κούρτιος Ρούφος (Ρωμαίος ιστορικός του 1ου αιώνα μ.Χ.), «Η Ιστορία του Αλέξανδρου του Μέγα»

«Ο Ιερώνυμος στις επιστολές του γράφει ότι, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, ο Αλέξανδρος δεν είχε μεγάλη έφεση στα αφροδίσια. Η Ολυμπιάδα και ο Φίλιππος το γνώριζαν πολύ καλά αυτό και έστειλαν τη Θεσσαλή εταίρα Καλλίξεινα, μια πανέμορφη γυναίκα, να πλαγιάσει μαζί του. Φοβόντουσαν ότι μπορεί να είναι γυναικωτός (ευλαβούντο γαρ μη γυννίς είη) και η Ολυμπιάδα τον ικέτευε να συνουσιαστεί με την Καλλίξεινα».

Αθηναίος o Ναυκράτιος (λόγιος του 2ου αιώνα μ.Χ.) «Δειπνοσοφισταί»

«Ο Αλέξανδρος πρόσφερε στεφάνι στον τάφο του Αχιλλέα και ο Ηφαιστίων στον τάφο του Πάτροκλου, υπαινισσόμενος ότι και αυτός ήταν ερωμένος του Αλέξανδρου όπως και ο Πάτροκλος ήταν του Αχιλλέα».

Κλαύδιος Αιλιανός (Ρωμαίος ιστορικός του 3ου αιώνα μ.Χ.) «Ποικίλη Ιστορία»

«Ο Αλέξανδρος και ο Ηφαιστίων, αφού προσευχήθηκαν στους θεούς να είναι το ίδιο πιστοί ο ένας στον άλλο όσο και ο Αχιλλέας στον Πάτροκλο, έβγαλαν τα ρούχα τους και έτρεξαν γύρω από τον τάφο γυμνοί».

Αθηναίος ο Ναυκράτιος, «Δειπνοσοφισταί»

«Και μου λένε ότι άρχισες να μιμείσαι τις συνήθειες των κατακτημένων Περσών, ότι άρχισες να φοράς τα ρούχα των βασιλιάδων τους και ζητούσες από τους ελεύθερους Μακεδόνες να σε προσκυνούν σύμφωνα με τα περσικά έθιμα! Όσο για τους αγώνες που διοργάνωνες και τους σοφούς που έριχνες στα κλουβιά με τα λιοντάρια και την υπερβολική σου αγάπη για τον Ηφαιστίωνα, όσο λιγότερα πω τόσο το καλύτερο».

Ο Φίλιππος απευθύνεται στον Αλέξανδρο στους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού (2ος αιώνας μ.Χ.)

από://vathikokkino.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου