Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 10 Ιούν 2021
35 να είναι οι ώρες τους.
Κλίκ για μεγέθυνση
Γράφει ο mitsos175

 

Μιλιταριστές, βλάκες με περικεφαλαία, κι ο εθνικός ρουφιάνος πανηγυρίζουν για ένα νομοσχέδιο των ΗΠΑ ώστε να μας πουλήσουν τα αόρατα παλτά F-35.
35 να είναι οι ώρες των πολεμοκάπηλων κι αυτές με πυρετό.

Όλοι ξέρουμε τι έγινε. Έμειναν απούλητα τα πανάκριβα μαχητικά και σκέφτηκαν, ποιους άλλους; Εμάς! Τα συνήθη κορόιδα που αγοράζουμε όπλα σαν τρελοί. Για να λαδώνονται ορισμένοι. Ενισχύσαμε οικονομικά τη Γαλλία, τώρα θα δώσουμε και στους Αμερικάνους.

Ελπίζαμε να μας αφήσουν να αγιάσουμε, αφού οι Τούρκοι έφτυσαν τα F-35, προτιμώντας τους Ρώσικους πύραυλους, αλλά πάμε ολοταχώς για νέα χρεοκοπία και βέβαια νέο μνημόνιο. Διότι τι μας λείπει; Σχολεία; Νοσοκομεία; Η φούντα με το μαργαριτάρι!

Δεν θα πω πως έτσι κι αλλιώς για πούλημα τα έχουν οι Αμερικάνοι, αλλά τα πήραν ελάχιστοι. Ούτε για τα τεχνικά προβλήματα που έχουν ακόμα.

Θα πω «ευχαριστούμε δε θα πάρουμε». Γιατί είναι πανάκριβα. Μια μόνο μοίρα τέτοιων αεροσκαφών μπορεί να φτάσει τα 10.000.000.000 δολάρια! 
Είναι 820 ευρώ από τον κάθε κάτοικο αυτής της μπανανίας! Σας περισσεύουν να δώσετε τόσα χρήματα; Εμένα όχι.

Κόλπο είναι για να πουλήσουν κι σε μας και στους Τούρκους. Και οι πράκτορες εδώ μιλάνε για ευκαιρία μαζί με τους πανηλίθιους, που έτρεχαν στα εθνικιστικά καρναβάλια ξεβράκωτοι! Αντέχουμε, αν πιάσει το κόλπο των καουμπόηδων, μια νέα κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία; Μια χώρα με που έχει 3,6 φορές το ΑΕΠ μας; Πάμε καλά;

Τα αεροπλάνα αυτά δεν χρησιμοποιούνται σε κοντινές αερομαχίες, όπως γίνεται στο Αιγαίο. Είναι κυρίως για να προσβάλουν στόχους στρατηγικής σημασίας που βρίσκονται στην ενδοχώρα, χωρίς να καταρρίπτονται εύκολα. Δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ γιατί οι ΗΠΑ κανονίζουν την εξωτερική μας πολιτική. Διέταξαν πχ να τα βρούμε στη Χάγη. Οπότε γιατί ο εξοπλισμός; Για τις μίζες!

Μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να κάνουν την ίδια ζημιά, όπως και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς. Αυτός είναι ο λόγος που οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται καθώς κατασκευάζουν τέτοια drones. Πολλά από αυτά θα καταρριφθούν, αλλά θα πετύχουν το στόχο τους με πολύ λιγότερο κόστος.

Όπως είπαμε όμως το σπουδαιότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Είμαστε η αγελάδα των ΗΠΑ, να μας αρμέγουν κάθε τόσο; Πάντως όποιος θέλει, ας δώσει από τα δικά του, Στοίχημα πως όλοι οι εθνικιστές να μαζευτούν να κάνουν έρανο για τα αόρατα δεν θα φτάσουν ούτε για το φτερό. Και όχι δεν θα κόψουμε 200-300 ευρώ στους συνταξιούχους για να τα πάρουμε. Ο Λεβέντης που το είπε είναι εκτός Βουλής, σειρά του Μητσοτάκη.

ΥΓ: Ο ανεψιός ξεκινάει από «μικρές» αρπαχτές, από γλάστρες, φίλτρα κλπ. Τώρα μαθαίνει το παιδί, για όπλα είναι μικρός ακόμα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 | 1:47 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου