Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 26 Ιαν 2022
Μητοτάκης: Ο τελειωμένος ...
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 


Με εμφανή την αμηχανία του, ένα Μητσοτάκης σκιά του εαυτού του, απάγγειλε το απολογητικό κείμενο που του είχαν γράψει. Ζήτησε την αναμενόμενη πολιτικάντικη συγνώμη για τις "αστοχίες και τις ανεπάρκειες που  πρέπει να διορθωθούν", ενώ κάλυψε Χρ. Στυλιανίδη.
 
Πάμε τώρα και σε κάτι άλλο.
 
Δεν είναι εντυπωσιακό ότι δυο εφημερίδες που έχουν διαμετρικά αντίθετο πολιτικό προσανατολισμό επιλέγουν σχεδόν πανομοιότυπους τίτλους στα άρθρα του. Αξίζει να τα αναπαράγουμε.
 
Πάμε πρώτα στο πρωτοσέλιδο της "Δημοκρατίας":    

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαβαίνει μόνο ότι έχει να κάνει με λεφτά. Ετσι έχει μάθει, αυτή την πολιτική ασκεί, σ' αυτή τη "γλώσσα" μιλάει. Μοιράζει 150άρια μπόνους στους νέους για να εμβολιαστούν, 100αρια πρόστιμα στους 60αρηδες ανεμβολίαστους, διχίλιαρα στους ταλαιπωρημένους της Αττικής Οδού και πεντοχίλιαρα στους καμένους της Εύβοιας. Και δείχνουν αυτός και ο περίγυρος του σαν να περίμεναν να καταλάβουν την εξουσία για να πέσουν στο ψητό (μοιράζοντας ξεροκόμματα σε όποιον αντιδρά) για να κλείσουν βρόμικες υποθέσεις του παρελθόντος.

Ο απλός λαός όμως δεν τα ζυγίζει όλα με την ηθική του ευρώ. Από την ημέρα που γεννιέται ο μέσος Ελληνας ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ τα πλούτη που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά στα μεγάλα τζάκια αυτού του τόπου. Παλεύει γι' αυτά, μοχθεί και αγωνιά καθημερινά, αλλά γνωρίζει την πραγματικότητα.

Και το κείμενο από την "ΕφΣυν"

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ θαφτήκατε κάτω από τα χιόνια της "Ελπίδας". Στην Αττική οδό, όπου εγκλωβίστηκαν χιλιάδες πολίτες χωρίς καμία βοήθεια για πολλές ώρες, αδυνατώντας να κάνουν το παραμικρό. Στους δρόμους της πρωτεύουσας, που μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν εντελώς απροσπέλαστοι.

ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που διακόπηκαν. Στον προαστιακό και στις σιδηροδρομικές γραμμές που έγιναν ο εφιάλτης των ταξιδιωτών. Στα χιλιάδες νοικοκυριά που πέρασαν τη νύχτα χωρίς ρεύμα, σε πολικές θερμοκρασίες. Η αιτία για όλα αυτά δεν ήταν η κακοκαιρία και το χιόνι. Η αιτία είσαστε εσείς.

ΚΥΡΙΟΙ της κυβέρνησης, γνωρίζατε με απόλυτη ακρίβεια το αναμενόμενο καιρικό φαινόμενο. Οι επιστήμονες σας είχαν προειδοποιήσει. Και ο αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωνε την Κυριακή ότι «ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα». 

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που δηλώνετε πανέτοιμοι και βέβαιοι για την ικανότητά σας έρχεται το χειρότερο. γιατί ακόμη χειρότεροι από το χειρότερο είστε εσείς. Το καλοκαίρι δηλώνατε πως ήσασταν για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις του καύσωνα για τον οποίο -και πάλι οι επιστήμονες σας είχαν προειδοποιήσει πριν κάνει την εμφάνισή του. Το αποτέλεσμα της προετοιμασίας σας ήταν να καεί σχεδόν όλη η χώρα.

ΓΙ Α ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ των πλημμυρών, συνέπεια της καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, επίσης, γνωρίζατε. Αλλά όταν συνέβησαν, ο υπουργός Πέτσας, χωρίς αιδώ, ζητούσε να μη συνδέουμε τα καμένα με τις ζημιές κοντά στη θάλασσα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ κάθε φορά που κηρύσσετε το τέλος της μετράμε νέες εκατόμβες νεκρών, με το ΕΣΥ να φτάνει στα όρια της κατάρρευσης.

ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, θυμηθείτε την εποχή που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -με κάθε ευκαιρία και για ό.τι κακό συνέβαινε- ζητούσατε την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για να σωθεί η χώρα.

ΜΕ ΕΣΑΣ δεν σώθηκε. Γι' αυτό ήρθε η ώρα να πράξετε το τελευταίο που σας έχει απομείνει. Να αποδείξετε πως αυτά που ζητούσατε από τους άλλους τα εννοούσατε και στην περίπττυση που θα αφορούσαν εσάς τον ίδιο. Τώρα σας αφορούν. Τελειώσατε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 | 12:55 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου