Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 16 Ιαν 2022
Θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Πηγή: Κορίνα Βασιλοπούλου - "ΕφΣυν"

 

Σοκάρεστε με τις βωμολοχίες; Κοκκινίζετε με ατάκες που περιέχουν σεξουαλικά υπονοούμενα; Κανονικά δεν θα έπρεπε σε μια χώρα που έβγαλε έναν Αριστοφάνη κι έναν Σουρή. Μεσογειακός λαός είμαστε στο κάτω κάτω. Αυθόρμητος, παρορμητικός, που ζοχαδιάζεται εύκολα και κανιβαλίζει θεούς και δαίμονες. Στα Επτάνησα, για παράδειγμα, από όπου κατάγομαι, η βλαστήμια πάει σύννεφο και η Χριστοπαναγία συχνά αντικαθιστά την καλημέρα. Με τέτοια πολιτιστική παράδοση λοιπόν, πώς μας προέκυψε τόσος φαρισαϊκός καθωσπρεπισμός απέναντι στο γνωστό σύνθημα που αναφέρεται στη σεξουαλική ζωή του πρωθυπουργού;

Και καλά οι κυβερνώντες. Δεν τους αρέσει να τους βρίζουν. Αλλά, βρε «έγκριτοι» συνάδελφοι -ορισμένοι εξ υμών- προς τι τόση οργή για το «Μητσοτάκη @@@»; Από όλα τα εξωφρενικά που συμβαίνουν αυτό σας πείραξε; Δώδεκα χρόνια τώρα που οι ζωές μας ανασκολοπίζονται με όλους τους δυνατούς τρόπους, εσείς σε ποια χώρα ζούσατε; Δεν θυμάμαι να σας ενόχλησε το ίδιο το «έρχεται π@@@» που αναπαρήγαγαν λίγο παλιότερα οι οπαδοί του νυν κυβερνώντος κόμματος. Δεν είπατε πως θα τους βάλετε πιπέρι στο στόμα. Αντιθέτως, ένας «έγκριτος» που στις αρχές των μνημονίων πρότεινε την αναστολή ορισμένων άρθρων του Συντάγματος προκειμένου να εφαρμοστούν απρόσκοπτα οι μνημονιακοί νόμοι, αναπαρήγαγε τις προάλλες στο τουίτερ μήνυμα με το παραπάνω σύνθημα.

Υπάρχει, βέβαια, και η οπτική που λέει ότι με τα συνθήματα δεν πέφτουν κυβερνήσεις ούτε ανατρέπονται αρνητικές καταστάσεις. Συμφωνώ απόλυτα. Το σύνθημα θα πρέπει να μετουσιώνεται σε πολιτική δράση για να έχει πραγματικό νόημα. Αλλά, κι αυτό το ρημάδι το θυμικό κάπως θα πρέπει να εκτονωθεί για να μην καταλήξεις σε εγκεφαλικό. Σίγουρα πάντως, το σεξουαλικού περιεχομένου σύνθημα, αντί να σοκάρει, θα έπρεπε να προβληματίζει σχετικά με τα αίτια που το γέννησαν.

Τα περιέγραψε πριν από πάρα πολλά χρόνια ο Γεώργιος Σουρής, ο οποίος παραμένει απίστευτα επίκαιρος (παρακαλούνται οι μυγιάγγιχτοι να αλλάξουν σελίδα):

Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο
κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο.
Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε...


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 | 12:23 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου