Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 18 Ιούν 2020
Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας (sustinable gastronomy day)
Κλίκ για μεγέθυνση

H 18η Ιουνίου έχει οριστεί από την διεθνή κοινότητα ως  με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, που ελήφθη στις 21 Δεκεμβρίου 2016.

Σκοπός του εορτασμού είναι να υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο της βιώσιμης γαστρονομίας στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς προωθεί την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, την ασφάλεια των τροφίμων, την υγιεινή διατροφή, την βιώσιμη παραγωγή τροφίμων και την διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Η επίτευξη των στόχων της βιώσιμης γαστρονομίας συμβάλλει στη μείωση της φτώχειας, στην αποτελεσματική χρήση των πόρων, στην προστασία του περιβάλλοντος, των πολιτιστικών αξιών, της κληρονομιάς και της πολυμορφίας.


ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

·         ΟΗΕ: Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας.

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου