Οι μπάμιες, καταναλώνονται εδώ και αιώνες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά πλέον τις βρίσκουμε και κατεψυγμένες όλες τις εποχές. Λέγεται ότι ανακαλύφθηκαν στην Αιθιοπία πριν 3.500 χρόνια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητες στους αρχαίους Αιγύπτιους. Η κολλώδης υφή που αποκτούν μετά το μαγείρεμα, για κάποιους ανθρώπους είναι ελκυστική και για άλλους όχι. Όμως, είτε μας αρέσει η γεύση τους είτε την αποφεύγουμε, τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία είναι πολλά.

Θρεπτικά συστατικά
Ένα φλιτζάνι μπάμιες περιέχει 33 θερμίδες, 3 γρ. φυτικές ίνες, 2 γρ. πρωτεΐνης και 7 γρ. υδατάνθρακες. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών C και K1, που συμβάλλουν στη συνολική λειτουργία του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, γεγονός που κάνει τις μοναδικές, αφού πολλά φρούτα και λαχανικά στερούνται πρωτεΐνης.