Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 26 Ιούν 2022
Είναι πτωχοί και ζουν με δανεικά…
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 Έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση απολύτως εξαρτημένους από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα των εταιριών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

 

 

 
26/06/2022 | 12:49

Έχουμε το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ε.Ε. Είμαστε μέσα στις πέντε ακριβότερες χώρες παγκοσμίως στην τιμή της βενζίνης-δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ε.Ε. Είμαστε στις πέντε ακριβότερες χώρες της Ε.Ε στην τιμή του φυσικού αερίου.

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Δεν είναι η ανικανότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που τα
δημιουργεί. Είναι επιλογή. Έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση απολύτως εξαρτημένους από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα των εταιριών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, των εταιριών εισαγωγής φυσικού αερίου, των ενεργειακών ομίλων που παράγουν και διαθέτουν προϊόντα πετρελαιοειδών. Αυτό έχει σαν άμεση συνέπεια την καταλήστευση της λαϊκής οικογένειας, την αρπαγή του πενιχρού εισοδήματος της και τη βίαιη μεταφορά του με τον ένα ή άλλο τρόπο στις συγκεκριμένες εταιρίες, δημιουργώντας υπερκέρδη. Τα υπερκέρδη αυτά η κυβέρνηση αρνιέται να τα προσδιορίσει, προσπαθεί να τα υποβαθμίσει και δεν έχει καμία διάθεση να τα φορολογήσει.


Η κυβέρνηση προσπαθώντας να διαχειριστεί την αγανάκτηση του κόσμου για την ακρίβεια και ενόψει των εκλογών που πλησιάζουν, δημιουργεί ηλεκτρονικές πλατφόρμες επιστροφής μέρους των χρημάτων της ενεργειακής ληστείας, πίσω στους καταναλωτές. Τα γνωστά Fuel Pass, Power Pass. Εκ πρώτης όψεως είναι απλές ηλεκτρονικές εφαρμογές.


Όμως για παρά πολύ κόσμο κυρίως ηλικιωμένους, που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με ηλεκτρονικές πλατφόρμες είναι σκέτος Γολγοθάς. Οι πολίτες ζορίζονται και γίνονται επαίτες για να πληρωθούν πενταροδεκάρες σε σχέση με αυτά που τους έχουν ληστέψει μέσα από την τσέπη τους. Συχνά ανακαλύπτουν ότι για κάποιους τυπικούς λόγους δεν δικαιούνται ούτε καν αυτές τις πενταροδεκάρες.

Είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί που είτε για τυπικούς λόγους δεν θα λάβουν κάποια ενίσχυση, είτε δεν είναι σε θέση λόγω ηλεκτρονικής άγνοιας και αντικειμενικής αδυναμίας να υποβάλουν την αίτηση. Όταν σου τα παίρνουν, σου τα παίρνουν απευθείας και επιτόπου. Όταν είναι να σου επιστρέψουν τα ψίχουλα
σκαρφίζονται όλα τα τερτίπια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και σε μπλοκάρουν. Όλο αυτό το σκηνικό θα πνίξει την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αίσθηση της κοροϊδίας δημιουργεί οργή και αγανάκτηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά νομίζοντας ότι μπορεί να ελέγξει την κατάσταση κι αυτή τον καταπίνει. Νομίζει ότι με τα καθρεφτάκια, τις χρωματιστές χάντρες, τα Fuel Pass και τα Power Pass μπορεί να μας κοροϊδέψει.

Όμως η πραγματικότητα γελοιοποιεί την προπαγάνδα του. Η πλέον πρόσφατη κοροϊδία της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Αυτής που είναι υπεύθυνη για τους τερατώδεις λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Υποτίθεται ότι την καταργούν, στην πραγματικότητα όμως την κρύβουν ενσωματώνοντας την στην κυμαινόμενη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που θα αλλάζει κάθε μήνα. Η ρήτρα θα εξακολουθήσει να υπάρχει εξαφανισμένη με άλλη μορφή. Οι πολίτες δεν θα τη βλέπουν αλλά θα την υφίστανται. Την βγάζουν από την πόρτα, την ξαναβάζουν από το παράθυρο.
Πολύπλοκες διαδικασίες για να μην καταλαβαίνει κανείς τίποτα.

Την ίδια στιγμή που συντελείται η ενεργειακή ληστεία σε βάρος των πολιτών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών. Τα ορατά εισοδήματα, που δεν είναι εξαφανισμένα πίσω από τις δαιδαλώδεις πορείες του μαύρου χρήματος της διαφθοράς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μόλις σαράντα ακίνητα και χρωστά μόλις 1.3 εκατομμύρια ευρώ. Άρα εξηγείται απολύτως η επιμονή του να παίρνει αγροτικές επιδοτήσεις. Το κάνει για να ξεχρεώσει τα δάνεια του. Συνολικά οι υπουργοί του χρωστάν 11.4 εκατομμύρια ευρώ. Κι ο καημένος ο Άδωνης Γεωργιάδης με τετραμελή οικογένεια, ζει πτωχικά σε σπίτι 450 τ.μ στο Μαρούσι, με καθαρό εισόδημα περίπου 1500 ευρώ τον μήνα.


Πτωχοί, άποροι, ενδεείς και αναξιοπαθούντες. Κάτι πρέπει να γίνει για να καταπολεμηθεί η φτώχια τους. Επειγόντως να τους δοθεί, κατ’ εξαίρεση, το δικαίωμα, να κάνουν αίτηση στο Fuel Pass και στο Power Pass. Μήπως καταφέρουν και πάρουν κάποια ενεργειακή ενίσχυση και ζεστάνουν τα σπιτάκια τους. Προβλέπεται μαύρος, παγωμένος χειμώνας. Ας τους συντρέξουμε.

Το δικαιούνται και το αξίζουν. Διότι είναι πτωχοί και ζουν με δανεικά…

πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου