Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 26 Σεπ 2020
Περί "αγανακτισμένων πολιτών" ο λόγος
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

 

 Έπιασε λοιπόν ξανά δουλειά το παρακράτος; Άρχισε εκ νέου τη δράση το σινάφι των αντάξιων επιγόνων της "Καρφίτσας" και του Καλαμπόκα, με αφορμή τις μαθητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που γίνηκαν καρφί στο μάτι της κυβέρνησης των εθνοσωτήρων ... 

Που στραπατσάρησαν το ακριβοπληρωμένο τηλεοπτικό προφίλ του ... "νέου μας Μωυσέως", εκεί που τα είχε καταφέρει να πείσει τους διεθνείς "επενδυτές," ότι επί των ημερών του βασιλεύει παντού υποδειγματική "η τάξις" και δεν κουνιέται φύλλο... 

Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμη το όνομα που θα δοθεί στη νεόκοπη πιθανή διάδοχο της "Καρφίτσας" και της συμμορίας Καλαμπόκα, το φθινόπωρο τούτου του "αβόδωτου" έτους 2020.
Τον ρόλο πάντως του... οργανωτή,  του προπαγανδιστή και του αγκιτάτορα στο γαλαζόμαυρο "αγανακτισμένο" συρφετό που, όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ, άρχισε ήδη να αναλαμβάνει δράση ενάντια στο αγωνιζόμενο μαθητικό κίνημα, είναι ολοφάνερο ποιος τον διαδραματίζει: Τα πληρωμένα τηλεοπτικά "χοιροστάσια", τα μπουκωμενα ως τα αφτιά από τα πέτσινα  -κι όχι μόνο- λάφυρα της λεηλασίας του τόπου.  

 ("Η μαύρη οθόνη ανοίγει για άλλη μια φορά... Τα χάλια μας... Τα χάλια μας". Και καλά μας ξεμπερδέματα.)   Πρωτοστατεί, όπως πάντα, ο πανελλήνιας εμβέλειας τηλεβόθρος "SSkai", με τους πλέον ξεσαλωμένους έμμισθους αρχιγλείφτες του καθεστώτος. Οι γνωστές, πασίγνωστες, ξινές φάτσες που παρασταίνουν ακόμα  από το 'γυαλί' του αφεντικού τους τους επαγγελματίες... δημοσιογράφους.  

Πάντως, αγαπητοί φίλοι, θα είχε πολύ, μα πάρα πολύ γούστο, αν τούτη τη φορά, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη junior αποφάσιζε επιτέλους να στείλει έξω από τα σχολεία, όχι ευθύς εξαρχής την κομματική συμμορία των νταήδων με τα λοστάρια (όπως είχε κάνει ο αλήστου μνήμης 'βρικόλακας- father' το 1991), αλλά  (όπως της προτάθηκε από "Ευρωπαίους" image makers) σε πρώτη τουλάχιστον φάση ένα...γαλαζόμαυρο τηλεοπτικό συνεργείο, με επικεφαλής του οπωσδήποτε κάποιο number-one δημοσιογραφικό 'μούτρο'

Κάποιον ας πούμε ευρύτατα γνωστό κύριον "τηλε-τσιρίδα", κάποια "μουράτη" γαλαζόμαυρη (συστημική και συστηματική) "ντουντούκα", κάποιον σταρ της συνομοταξίας των 'αγανακτισμένων αναλυτών'. Κάποιον εκ των κ.κ. αν-Οικονομ-ητων, Μπάμπηδων των "φτου!" και Πορτο-σαλταρισμένων, που είναι οι σημαίες της "παρατάξεως"! Και να τον στείλει αυτό τον τύπο η κυβέρνηση  με τη σαφή εντολή να... τα ψάλλει από κοντά και διά ζώσης στα δεκαεξάχρονα! Για να τους υποδείξει διά του "πολιτικώς ορθού λόγου" ότι αποτελούν "πιόνια υποκινούμενα, υποχείρια των εχθρών του έθνους" και τα ρέστα. Ε, ρε τι γλέντια θα έκαναν οι μαθητές αν αντίκριζαν κάτι τέτοιες φάτσες (μα τί φάτσες!) έξω από κάποιο προαύλιο! Σκεφτείτε τι ... νεανικός ενθουσιασμός θα επικρατούσε και μόνο στο άκουσμα των τόσο ... σοφών λόγων της διακεκριμένης δημοσιογραφικής "προσωπικότητας"! Μιλάμε για απίστευτα γλέντια, που θα έγραφαν ιστορία!! 

(Καλού-κακού λοιπόν οι κ.κ. δήμαρχοι, όταν άκουσαν κάτι τέτοιες φήμες, ήδη έστειλαν τα... δικά τους συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου για να μαζέψουν όλα, μα όλα, τα ... νεράντζια και τα νεραντζόφλουδα από τα δέντρα των πέριξ των σχολείων κειμένων οδών, ενώ κάτι ψιθυρίζεται για επικείμενη επίταξη ή για πλήρη κατάσχεση κάθε σάπιας ντομάτας, πιπεριάς ή κρεμμυδιού που περισσεύει από τις παρακείμενες λαϊκές αγορές ή τα μανάβικα!! Οπωσδήποτε πριν την αποστολή  στα σχολεία των υπαλλήλων του "SSkai" και του οιοδήποτε παρόμοιου τύπου που  και γάιδαρο σκάει!!!) 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 | 2:05 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου