Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 28 Ιαν 2013

 

Δημόσια πρόσκληση για πρωτοβουλία οργάνωσης Φόρουμ δημόσιου διαλόγου

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Με την αίσθηση ότι το έδαφος χάνεται κάτω από τα πόδια της, η ΝΔ μεταμορφώνεται σε ψευδεπίγραφο πατριωτικό κόμμα για να παγιδεύσει τον ανήσυχο κόσμο που ζεί το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο της χώρας α) με την μετεξέλιξη και μετονομασία του κόμματος σε Ευρωπαϊκό, ώστε να χωρέσει ο ένοχος και σάπιος αστικός πολιτικός κόσμος της χώρας, σε ένα μέτωπο με Πασοκογενείς και άλλους β) παραπούλι αυτού του εγχειρήματος είναι το υπο εκκόλαψη κόμμα, δήθεν αντιμνημονιακό που θα προσαρτηθεί παραμονή εκλογών στο κεντροδεξιό Μέτωπο των διεφθαρμένων μνημονιακών, για να μην εκλεγεί ο Τσίπρας!

Αυτό το παραμυθάκι που παρατράβηξε, παίχτηκε ξανά τον Ιούνιο και το έχαψε ο κόσμος. Τώρα όμως που καταρρέει το οικογενειακό εισόδημα από την τεχνητή ύφεση και την ουσιαστική πτώχευση των νοικοκυριών, επίκειται κοινωνική έκρηξη μεγατόνων που θα σαρώσει τους πάντες και τα πάντα. Όλοι ξέρουν ότι η ατομική και δημόσια περιουσία απειλείται, πρώτα από όλους, από τη Τρόϊκα! Αφήστε που δεν υπάρχει πλέον ουσιαστικά, αριστερά στην Ελλάδα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μεσοαστών. Εμείς όμως αγρυπνούμε!

Οι Έλληνες Πατριώτες δεν θα μείνουμε απαθείς! Θα αποτρέψουμε τεχνητές παγίδες, εμφύλιες συγκρούσεις, ταξικές διαμάχες άνισης κατανομής της φτώχειας (sic) και πλαστές εκβιαστικές πολώσεις από τα μέσα μαζικής επιβολής της γνώμης των διεθνών τοκογλύφων. Έχουμε την επίγνωση ότι είναι άκρως απαραίτητο, να εκπονηθεί από τον Συλλογικό Διανοητή του πατριωτικού χώρου Εθνική Στρατηγική. Ειδάλλως η Ελλάδα θα απομείνει δίχως πνευματική ηγεσία επιβίωσης.

Οι πυλώνες είναι γνωστοί. Η ορθοδοξία ως ενοποιητικός κρίκος. Η ενότητα των πατριωτικών δυνάμεων στην πολιτική με υπέρβαση εγωισμών και συναίσθηση της κρισιμότητας των καιρών. Η τεχνοκρατική τεκμηρίωση του βηματισμού ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας. Κοινωνική συμμαχία εδραιωμένη στην ισότιμη και σταθερή Εθνική-Λαϊκή ενότητα.

Μοχλοί ανατροπών οι πολιτικές κινήσεις και τα κόμματα που έχουν δημοκρατική πατριωτική πλεύση. Εξαιρώ κατηγορηματικά χουντικούς και ναζιστές.

Αντιμετώπιση του αντίπαλου. Αντίπαλος είναι ο ξένος παράγοντας που ενεργεί μέσα από τα ντόπια στρατολογημένα υποχείρια του. Οι πολιτικοί του υπάλληλοι που είναι όλοι διεφθαρμένοι και έωλοι. Τα μέσα μαζικής τύφλωσης. Οι παρακρατικοί μηχανισμοί αποσταθεροποίησης. Γιαυτό η συνάντηση με τα ξένα κέντρα επιβουλής δεν μπορεί να γίνει με την μέθοδο Τσίπρα «πάω και ζητάω ατομικό συμβιβασμό δίχως εθνική στρατηγική». Θα του δώσουν την ευκαιρία όχι για να αντισταθεί, αλλά για να εφαρμόσει αυτό που επείγονται περισσότερο, την βαβυλωνοποίηση της χώρας! (Αποχριστιανοποίηση, νομιμοποίηση λαθρομεταναστών μέχρι την κατάταξή τους ως εθνική ή θρησκευτική μειονότητα, γάμοι ομοφυλοφίλων, ελεύθερα ναρκωτικά).

Το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ εθνικής συνεννόησης δεν είναι ένα πρόσωπο, ούτε ένα κόμμα, είναι η συμπαράταξη των δυνάμεων εθνικής επιβίωσης της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρά ούτε ένας τρόφιμος της λέσχης Bilderberg, ούτε ένας ψεύτης = κλέφτης του συστήματος. Θέση έχουν όσοι αντιστέκονται, παράγουν αντιπρόταση και εκπονούν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Η θεωρεία του εμπνευσμένου ηγέτη είναι πομφόλυγας. Δεν έχουμε ανάγκη τον έναν πεφωτισμένο, χρειαζόμαστε τους πολλούς αφυπνισμένους. Όποιος βέβαια έχει θεσμική ιδιότητα και σεμνά αναλάβει πρωτοβουλία, είναι ευπρόσδεκτος και όχι μόνο, αλλά και μοναδικός, αφού δεν είναι μαγαζάτορας, αλλά υπεύθυνος πολίτης.

Υπονομευτές αυτής της προσπάθειας είναι και μερικές σέχτες (ομάδες επιβολής γνώμης) που θάθελαν για τον προσωπικό εγωισμό τους να καπελώσουν το εγχείρημα. Όμως έχουν ωριμάσει πλέον και τα πρόσωπα και η εποχή ευνοεί την νέα συλλογικότητα.

Η ιστορική αναγκαιότητα να χαραχθεί κοινή «Εθνική Στρατηγική για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό τον 21 Αιώνα» θα γίνει σύντομα πράξη με μια δημόσια Πατριωτική Συζήτηση. Προσωπικά θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και γι αυτό τον λόγο ράβοντας τα στόματα των καλοθελητών ξεκαθαρίζω ότι, το 2013 η χρονιά κλειδί για την εθνική επιβίωση, δεν θα με βρεί υποψήφιο βουλευτή στις επικείμενες εκλογές της άνοιξης η του φθινοπώρου.

Όσον αφορά την ομάδα πρωτοβουλίας που θα συνενώσει τις πατριωτικές δυνάμεις, αυτή θα γίνει από τα κάτω, από την βάση και θα παραμερίσει κάθε εμπόδιο και υπονόμευση που θα προκύψει.

Να το καταλάβουμε! Το σύστημα έχει ρίξει στη μάχη υποδούλωσης του λαού όλες του τις εφεδρείες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ είναι οι ονειροπαγίδες των εφιαλτών μας. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνομηδενιστικός. Οι προβοκάτορες που πήραν ψήφους διαμαρτυρίας είναι εθνική παρωδία. Όμως η κοινωνική και πολιτική βάση όλων τους είναι ελεύθερη, δεν θα τους ακολουθήσει! Τους ψήφισε μόνο γιατί δεν είχε ολοκληρωμένη, σοβαρή πατριωτική αντιπρόταση.

Το ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ είναι αυτό που όλοι σιγοψιθυρίζουν.

Προϋπόθεση για την επικείμενη συνάντηση με την ιστορία, είναι η πολιτική ηθική υπόσταση των συμμετεχόντων. Δίχως να δώσω ονοματεπώνυμα θα φωτογραφίσω την αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Κάποιος μια μέρα μου είπε, γιατί συνεργάστηκα με τον ΛΑΟΣ και ο ίδιος ήταν για λίγο στην ΔΗΜΑΡ με την Ρεπούση. Ο άλλος ήταν στο ΠΑΣΟΚ με τον κήρυκα της παγκόσμιας διακυβέρνησης Γ Παπανδρέου, ο τρίτος διανοούμενος πρώην Κνίτης και νύν πατριώτης, ήταν συνομιλητής της Μαργαρίτας Τσαντώφ, ο τέταρτος ήταν αναρχοαυτόνομος, σημαία των αντιεξουσιαστών, που βρήκε το φώς του έγινε κήρυκας εθνικής αφύπνισης και μπράβο του, ο πέμπτος τροτσκιστής που αναγνώρισε συνομιλητές στον ορθόδοξο κλήρο, ο έκτος σταλινικός που αμάρτησε για την ιδέα του, ο έβδομος στην ΝΔ με όλα τα λαμόγια γύρω του και έφαγε το παραμύθι του Σαμαρά ( είναι πολιτική ασχήμια κάθε προδοτική κωλοτούμπα του) και ούτω καθ εξής. Τέλος πάντων, όλοι από κάπου έχουν ξεκινήσει για να φτάσουν στην εθνική αυτογνωσία τους. Εγώ από το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και άλλοι από κάθε χώρο.

Ο πατριωτικός χώρος, αν βγάλεις έξω τους γραφικούς αντικοινοβουλευτικούς, είναι πέρα από αφετηρίες, ο συνδετικός κρίκος που συνθέτει το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Υπάρχει ένα ερωτηματικό, γιατί αυτά δεν τα κάνει από μόνος του μέχρι τώρα ένας οργανωμένος κομματικός φορέας; είτε είναι εντός η εκτός του κοινοβουλίου;

Πρώτον είναι θέμα ευρύτερης συνεννόησης και αυτόνομων πρακτικών. Δεύτερον είναι θέμα αξιοπιστίας, όσων έχουν την πρωτοβουλία. Είναι ανιδιοτελείς; Έχουν πολιτική ηθική; Είναι αποδεκτοί; Τρίτον γιατί πρωτοβουλίες από τα πάνω αμφισβητούνται εύκολα και επικρατεί η καχυποψία και τα ερωτηματικά. Όταν λοιπόν πίσω από μία πρωτοβουλία τέτοιου μεγέθους κρύβεται μόνο η αγνή πρόθεση, όλα πάνε καλά και η διαδικασία ολοκληρώνεται δίχως ενστάσεις.

Όποιος έχει άποψη, πρόταση, σχέδιο, επεξεργασμένη θέση, τεχνική διαχείρισης εναλλακτικών επιλογών, επιστημονική τεκμηρίωση, εφαρμόσιμη θεσμική αντίληψη μεταρρυθμίσεων, συμπερασματική εμπειρία αποτροπής και προτροπής, καινοτόμο αντίληψη, επαρκή μελετημένη και εφαρμόσιμη πολιτική λογική, είναι ευπρόσδεκτος να καταθέσει δημόσια την συμβολή του.

Το κίνημα βάσης ξεκίνησε! Σύντομα θα υπάρξει συνέχεια. Όλα είναι διάφανα και απλά, μπορούμε να αισιοδοξούμε εφόσον αγωνιζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι θεματικές ενότητες, η κεντρική εκδήλωση, ο χώρος, ο πρώτος κύκλος ομιλητών, η ημερομηνίες, η διακήρυξη του Φόρουμ, το site δημόσιου διαλόγου θα ανακοινωθούν στο άμεσο προσεχές διάστημα. Όποιος θέλει να συμβάλλει θα είναι ευπρόσδεκτος.

Με ταπεινότητα και ειλικρινή διάθεση προσφοράς θα τα καταφέρουμε!

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου