Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 12 Απρ 2023
Το ψυχικό τραύμα ψηφοφόρων της Ν.Δ. από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη
Κλίκ για μεγέθυνση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
12.04.2023, 16:00
 
 
Σήμερα μεγάλο κομμάτι στελεχών της Ν.Δ. είναι εντελώς απογοητευμένο. Μετά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, όλοι γνωρίζουν ότι οι εκλογές για τον Κ. Μητσοτάκη είναι χαμένη υπόθεση. Απλώς ο ίδιος προσπαθεί να μην καταποντιστεί στις εκλογές, ώστε να διαπραγματευτεί για τις επόμενες γενιές Μητσοτάκηδων! Αλήθεια, οι ψηφοφόροι και τα στελέχη της Ν.Δ. θα τον αφήσουν;

Ανέκαθεν υπήρχε ένα ακραίο κομμάτι της συντηρητικής παράταξης που επιχειρούσε να τρομάξει τους ψηφοφόρους του, δημιουργώντας «εφιάλτες» σχετικούς με την Αριστερά.

Φράσεις στερεοτυπικές: «Προσέξτε, γιατί η Αριστερά θα σας πάρει τα σπίτια», «Αν έρθουν οι αριστεροί, θα γίνετε ξένοι στη χώρα σας», «Θα δουλεύετε και θα πληρώνεστε με συσσίτια».

Αυτό το στερεοτυπικό κομμάτι ώστε να αποφευχθεί μια νέα θητεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπό τον Αλέξη Τσίπρα επανέρχεται. Είναι αναβαθμισμένο μέσω twitter, ώστε να πείσει ψηφοφόρους της νέας γενιάς ότι η Αριστερά είναι το απόλυτο κακό. Είναι μία άπελπις κυβερνητική προσπάθεια προσεταιρισμού νέων ψηφοφόρων.

Η πραγματικότητα των ηλεκτρονικών συσσιτίων και των 700.000 εν αναμονή πλειστηριασμών, προς όφελος των funds, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οι Ελληνες έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το υψηλό κόστος καυσίμων, την ακρίβεια στα σουπερμάρκετ, τα υψηλά επιτόκια στα δάνεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του προσπάθησαν να χτυπήσουν το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημιούργησαν έναν σκληρό μηχανισμό προπαγάνδας. Η ΕΡΤ μετατράπηκε σε ΥΕΝΕΔ. Τα ιδιωτικά φιλοκυβερνητικά μέσα ξεπέρασαν εαυτούς στον συναγωνισμό λιβανιστηριού, μετονομάζοντας τον πρωθυπουργό σε «Μωυσή». Διόλου τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφώνησε στη Βουλή το μεγαλύτερο ψέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. φταίει που μπήκαμε στα μνημόνια», ψαρεύοντας σε θολά νερά, προκειμένου να προσελκύσει νέους ή ανενημέρωτους ψηφοφόρους.

Το επιτελείο του επιτέθηκε ανηλεώς στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για όλα. Πάντα είχε δίκιο ο Κυριάκος και πάντα έφταιγαν οι προηγούμενοι, ο πάνω, ο κάτω, αλλά ποτέ ο πρωθυπουργός. Επιτέθηκαν λυσσαλέα στον Νίκο Παππά, προκειμένου να χτυπήσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Προσπάθησαν να εκτοπίσουν τον Παύλο Πολάκη, που είχε τον τομέα Διαφάνειας και γνωρίζει τα έργα και τις ημέρες της χανιώτικης οικογένειας.

Οι περιβόητες λίστες Πέτσα έγιναν το κύριο μέσο προπαγάνδας, αλλά υπήρχαν στιγμές, που, δυστυχώς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η πραγματικότητα δεν μπορούσε να κρυφτεί. Ενώ ξιφουλκούσε για «ασφάλεια», ήρθαν τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, η πανεπιστημιακή αστυνομία, η εισβολή στο σπίτι Ινδαρέ να τη διαψεύσουν.

Μιλούσε για «οικογένεια» και ξετυλίχτηκαν οι υποθέσεις Λιγνάδη και Μίχου. Ελεγε για «σπίτια» που θα τα πάρει η Αριστερά και ξεφύτρωσαν Πάτσηδες και Καππάτοι. Ξιφουλκούσε η κυβέρνηση για τα δάνεια κι εμφανίστηκε ο Παπαθανάσης. Φώναζε η ακροδεξιά πτέρυγα για «πατρίδα» και ξεπούλησαν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε επιχειρηματικό όμιλο της γειτονικής Ιταλίας.

Η οικογενειοκρατία βασίλεψε και μια μικρή επιχειρηματική ελίτ κέρδισε στο «Πάρ’ τα Ολα» της οικογένειας Μητσοτάκη. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει το πιο σημαντικό κομμάτι της, τη συναισθηματική και πολιτική συνοχή. Ορισμένα γαλαζόπαιδα έκαναν πάρτι και οι πολλοί δεν πήραν ψίχουλο. Τα κόμματα, όμως, αδυνατίζουν, όταν τραυματίζουν ψυχικά τα στελέχη και τους ψηφοφόρους που τα στήριξαν.

Σήμερα, μεγάλο κομμάτι στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είναι εντελώς απογοητευμένο. Μετά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, όλοι γνωρίζουν ότι οι εκλογές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι χαμένη υπόθεση. Απλώς ο ίδιος προσπαθεί να μην καταποντιστεί στις εκλογές, ώστε να διαπραγματευτεί για τις επόμενες γενιές Μητσοτάκηδων! Αλήθεια, οι ψηφοφόροι και τα στελέχη της Ν.Δ. θα τον αφήσουν;

* Κοινωνιολόγος, κοινοβουλευτική συντάκτρια και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον νομό Θεσπρωτίας

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου