Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 09 Σεπ 2022
Ένα εκατομμύριο μύγες τρώνε σκ#τά…
Κλίκ για μεγέθυνση







«Αυτή η λεκτική απαξίωση που εισπράττουμε ως πολίτες καθημερινά, είναι η πολιτική και κοινωνική μας εκπαίδευση»

 

Στους τεράστιους στάβλους του βασιλιά Αυγεία με τα 3.000 βόδια, είχε μαζευτεί μεγάλη βρωμιά. Τα κόπρανα ξεχείλιζαν μιας και συσσωρεύονταν εκεί επί πολλά χρόνια. Ο καθαρισμός τους ήταν ο πέμπτος άθλος του Ηρακλή.

Οι στάβλοι της κυβέρνησης Μητσοτάκης έχουν αρχίζει κι αυτοί να ξεχειλίζουν.

Όχι μόνο απ’ το πνευματικό και πολιτισμικό σκοτάδι, την ισοπέδωσης των κοινωνικών και των ηθικών αξιών, αλλά από πολλά περισσότερα. Με τις υποκλοπές πάντως, η απαίσια δυσοσμία απλώθηκε πέρα από το σύνορα της χώρας.

Μετά την πρώτη αμηχανία και τα σβήσε γράψε, η κυβέρνηση επανήλθε στον γνωστό επιθετικό εαυτό της. Απαξίωση με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο. Βρωμάει; So what? Όλος ο κόσμος ζέχνει, οι δικοί μας στάβλοι σας μύρισαν;
Αδιάφορη να δημιουργήσει μια σχέση που να στηρίζεται στον σεβασμό των πολιτών και της λογικής, αντιμετωπίζει την πολιτική εκτροπή με το γνωστό αίσθημα της παντοδυναμίας.

Σήμερα λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ένα βήμα πριν εκστομίσει τη λαϊκή ρήση: «Ένα εκατομμύριο μύγες τρώνε σκατά, κάτι ξέρουν». Αυτό κατά βάθος ήθελε να πει, όταν σχολίασε υποτιμητικά κι αγενέστατα την τελευταία αποκάλυψη που βρίσκει το παρακράτος του Μητσοτάκη να παρακολουθεί μέσω Σπίρτζη τον Τσίπρα. Ίσως το πει ο Άδωνις που μιλά πιο ντεκλαρέ…

Η γλώσσα δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, δημιουργεί την πραγματικότητα. Κι αυτή η λεκτική απαξίωση που εισπράττουμε ως πολίτες καθημερινά, είναι η πολιτική και κοινωνική μας εκπαίδευση. Απαξίωση, ειρωνεία και τρομοκρατία μέχρι να χαράξουν αυλακιές στον εγκέφαλο μας.

Όσο για το κυβερνητικό motto: «παγκόσμιο φαινόμενο οι υποκλοπές», είναι μία εξώθηση να αξιολογούμε τις καταστάσεις και τα συμφέροντά μας με αρνητικό τρόπο. Κι ως μεταλλαγμένοι ψηφοφόροι να επιλέξουμε ξανά αυτόν που αντιπροσωπεύει το ιδιωτικό συμφέρον, ώστε όταν θα έχουμε ανάγκη μία κάποια «ιδιαίτερη προστασία», να προσφύγουμε στο προσωπικό μας λαμόγιο. Λες κι όλοι έχουμε βαπόρια ή τράπεζες. Όπως πίστεψαν στις τελευταίες εκλογές τα γκαρσόνια οι πωλήτριες κι οι βιοπαλαιστές ότι ανήκουν στη μεσαία τάξη. Τέτοια άνθρωποι καταντήσαμε να είμαστε.

πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου