Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 09 Σεπ 2022
Πόσο ακόμα θ’αντέξει ο ηθικά ανυπόληπτος να παριστάνει τον πρωθυπουργό;
Κλίκ για μεγέθυνση


Η καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για την παρακολούθηση του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, διαμορφώνει καινούριο σκηνικό. Πλέον το predator άγγιξε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η υπόθεση της εξεταστικής για τις υποκλοπές είναι εξαρχής υπονομευμένη. Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο. Δεν πρόκειται να βγει η αλήθεια. Από την στιγμή που η ΝΔ έχει την πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή κάνει το παν ώστε η αλήθεια να θαφτεί. Θα συνεχιστούν οι γνωστές μεθοδεύσεις περί απορρήτου, δηλαδή η μαφιόζικη ομερτά, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει η ΝΔ να παραστούν ως μάρτυρες όλα τα πρόσωπα κλειδιά που θα μπορούσαν να φωτίσουν την υπόθεση. Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Δημητριάδης, ούτε Γεραπετρίτης, ούτε Πιερρακάκης , ούτε καν το θύμα των υποκλοπών ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Μια απονευρωμένη ιστορία συγκάλυψης.

Σήμερα οι πρόθυμοι μέσα στη ΝΔ να υπερασπιστούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι πολλοί. Η Ντόρα Μπακογιάννη ως επιφανές μέλος της Άγιας Οικογένειας ανέλαβε δράση. Με τεράστιο θράσος, άρχισε να απειλεί όσους συμμετέχουν στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής. Το σύστημα Μητσοτάκη έχει περάσει πλέον στο δεύτερο στάδιο του εκφοβισμού και των απειλών: «Όποιος θα τα πει πάει για κακούργημα. Αν παραβιαστεί το απόρρητο θα πάνε 10 χρόνια φυλακή». Η κυρία Μπακογιάννη το παίζει εισαγγελέας και ειδική και μοιράζει δεκαετείς καθείρξεις. Αφού είναι εισαγγελέας και ειδική στις ποινές, ας μας πει πόσα χρόνια φυλάκιση προβλέπεται για όλους αυτούς που είχαν φτιάξει παρακρατικό κύκλωμα παρακολουθήσεων των πολιτικών τους αντιπάλων;

Η κυβέρνηση απεγνωσμένα προσπαθεί να αλλάξει θέμα και να περιθωριοποιήσει το θέμα των υποκλοπών. Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται ν’ανεβεί στην ΔΕΘ και η ελπίδα του είναι ότι με τα διάφορα food pass και τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που θα υποσχεθεί, η κοινωνία θα ξεχάσει το θέμα των υποκλοπών και θ’αλλάξει η σελίδα της επικαιρότητας. Το τελευταίο «ωραίο» που διακινεί η ΝΔ είναι ότι ο κόσμος έχει προβλήματα και δεν μπορεί να ασχολείται με τις υποκλοπές. «Μόνο με το κινητό του κ. Ανδρουλάκη πρέπει να ασχολούμαστε συνέχεια; Το είπαμε μία, το είπαμε δύο, φτάνει πια. Το πολύ το “Κύριε ελέησον” το βαριέται και ο παπάς…» λέει ο Άδωνης Γεωργιαδης.

Για τον Άδωνη Γεωργιάδη «το πολύ το “Κύριε ελέησον” το βαριέται και ο παπάς», όμως το θέμα των υποκλοπών και το θέμα της καθημερινής επιβίωσης των ανθρώπων δεν είναι αλληλοαναιρούμενα. Συνυπάρχουν. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τον κόσμο τον έχει στο τσεπάκι της με τα διάφορα επιδόματα της πλάκας και το κλίμα ζόφου και ανασφάλειας που καλλιεργεί. Όμως το θέμα των υποκλοπών το τρέμουν. Διότι είναι εκτροπή και δεν μπορούν να το ελέγξουν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέφυγε από την δημοκρατική νομιμότητα και αυτό είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται, δεν διαγράφεται και δεν σβήνει. Αυτή η παρακρατική εκτροπή θα χαρακτηρίζει την πρωθυπουργία Μητσοτάκη και θα την σημαδεύει για πάντα. Προσπαθούν να θάψουν τις υποκλοπές με κάθε τρόπο κι αν δεν μπορούν να εξαφανίσουν το θέμα τουλάχιστον να το ευνουχίσουν. Όμως το θέμα των υποκλοπών έχει την δική του δυναμική και τους κατατρώει, ανεξάρτητα με το πώς θα καταφέρουν να ελέγξουν την εξεταστική επιτροπή. Τα γεγονότα συνεχώς τους ξεπερνάν και τους εκθέτουν. Ήδη έσκασε ένα καινούριο θέμα, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ΕΥΠ. Η efsyn δημοσίευσε ότι η ΕΥΠ ή κάποιο παρακλάδι για λογαριασμό της, έφτασε στο σημείο να προσπαθεί να παρακολουθήσει με το σύστημα Predator, υπαλλήλους της ΕΥΠ που δεν ήταν αρεστοί στην κλίκα Μητσοτάκη. Η Μητσοτάκεια ΕΥΠ με λογική ΣΤΑΖΙ παρακολουθούσε εργαζόμενους της ΕΥΠ που θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει. Η κατάντια του συστήματος Μητσοτάκη την οποία υπερασπίζεται θερμά η κυρία Μπακογιάννη.

Ό καημός και το μαράζι τους είναι οι επόμενες εκλογές. Το πως θα καταφέρουν να επανεκλέγουν και ουσιαστικά να εξαφανίσουν το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις πιθανές ποινικές του προεκτάσεις. Το καινούριο που έχουν σκαρφιστεί είναι να κατεβούν με το σύνθημα «Μητσοτάκης ή χάος». Το σύνθημα είναι προφανώς γελοίο, εκτός τόπου και χρόνου και εκτός πραγματικότητας. Οι πρωταθλητές της ακρίβειας, των νεκρών του COVID-19, της αστυνομικής βίας, των αντεργατικών νόμων, των απ’ευθείας αναθέσεων, των push backs και βέβαια του παρακράτους των παρακολουθήσεων, τολμάνε και λένε «Μητσοτάκης ή χάος». Δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται. Όλο αυτό το βουβό κλίμα, όλο αυτό το κλίμα της σιωπής, στο τέλος θα μιλήσει.
Και θα τους τιμωρήσει.

Υ.Γ: Από την αρχή που έσκασε το θέμα των παρακολουθήσεων Κουκάκη, Ανδρουλάκη, λέγαμε ότι πλέον η τύχη Μητσοτάκη εξαρτάται από την πορεία των αποκαλύψεων που θα ακολουθήσουν. Η καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για την παρακολούθηση του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, διαμορφώνει καινούριο σκηνικό. Πλέον το predator άγγιξε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πόσο ακόμα θ’αντέξει ο ηθικά ανυπόληπτος να παριστάνει τον πρωθυπουργό;

πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου