Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 01 Ιούν 2022
Μη μου τους κύκλους τάραττε!
Κλίκ για μεγέθυνσηΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

01.06.2022, 16:00
 

Μερικές φορές, με αφορμή πράξεις της κυβέρνησης ή διαρροές από κυβερνητικούς κύκλους, αναρωτιέσαι αν έχεις να κάνεις με σοβαρούς ανθρώπους ή με ερασιτέχνες που φλερτάρουν διαρκώς με την επιπολαιότητα. Κύκλοι του υπουργείου Αμυνας έδιναν τη Δευτέρα το απόγευμα την εκτίμηση ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί το καλοκαίρι απέναντι σ’ ένα σχέδιο σκοτεινών τύπων που θα έχουν στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση, δηλαδή την πρόκληση ταραχών που θα βλάψουν την κυβέρνησή μας και φυσικά την πατρίδα μας. Τι περιλαμβάνει κατά την εκτίμησή τους αυτό το άθλιο σχέδιο;

Πυρκαγιές σε νησιά και στον Εβρο. Σαν κι αυτές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος είναι ο ύποπτος; Ο συνήθης. Δηλαδή ο προαιώνιος αντίπαλος του ελληνικού έθνους. Τον έχουμε κατηγορήσει με υπονοούμενα κι άλλες φορές στο παρελθόν, και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΠΑΣΟΚ, όταν είχαμε μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα. Δεν αποδείχθηκε κάτι, αλλά, επειδή δεν έχουμε στοιχεία, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Απλώς δεν τα βρήκαμε. Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί η κυβέρνησή μας προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Εγινε ο σχετικός χαμός και οι κύκλοι που διέδιδαν τα προηγούμενα έσπευσαν λίγες ώρες αργότερα να τα μαζέψουν, λέγοντας ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε διαρκή ετοιμότητα για κάθε απειλή ασφαλείας και όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα. Καταλάβατε; Δυσκολεύεστε; Μα γιατί; Φως φανάρι. Να τα κάνουμε λιανά. Το πρώτο σενάριο είναι λάθος, το δεύτερο είναι σωστό. Οι πρώτοι κύκλοι αστόχησαν, οι δεύτεροι κύκλοι διόρθωσαν τα πράγματα. Δεν έχει σημασία που και στους πρώτους κύκλους και στους δεύτερους κύκλους συμμετέχουν τα ίδια πρόσωπα. Πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια. Μη δίνετε βάση.

Εμπιστευθείτε τους και όταν λένε ανοησίες και όταν αναδιπλώνονται. Κάποιο σκοπό υπηρετούν οι ανοησίες, κάποιο σκοπό υπηρετούν και οι αναδιπλώσεις. Ξέρουν αυτοί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι χτεσινοί. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της χώρας, όχι για προσωρινούς ενοικιαστές σαν τους προηγούμενους που έβαλαν την Ελλάδα σε περιπέτειες. Η κυβέρνησή μας έχει καθαρή γραμμή. Εστειλε μηνύματα και στους απέναντι και στους συμμάχους. Στους απέναντι μπας και συμμορφωθούν και σταματήσουν τις προκλήσεις γιατί τους έχουμε πάρει χαμπάρι, στους συμμάχους μπας και εγκαταλείψουν την τακτική των ίσων αποστάσεων και αποφασίσουν επιτέλους να στηρίξουν έναν δεδομένο και προβλέψιμο εταίρο, ο οποίος κάνει τα πάντα για να τους ικανοποιήσει, αλλά μέχρι τώρα δεν του έχουν δώσει κάτι χειροπιαστό, εκτός από συμβουλές και συστάσεις για αποκλιμάκωση της έντασης.

Πριν τελειώσει η συμπλοκή των ελληνικών κύκλων (αυτοχαστουκίζονταν σε δημόσια θέα), το μήνυμα έφτασε στους αποδέκτες. Οι απέναντι, διά του υπουργού Εξωτερικών τους, μας ζήτησαν να αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά κι αν δεν το κάνουμε, θα βάλουν θέμα κυριαρχίας τους, έθεσαν ζήτημα παραβίασης του διεθνούς δικαίου και της συνθήκης της Λοζάνης και οι σύμμαχοί μας –τούτη τη φορά διά της Γερμανίας– μας είπαν να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους απέναντι και να τα βρούμε. Είχαν προηγηθεί οι Αμερικανοί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το ίδιο τροπάριο.

Από τις γκάφες των κύκλων είναι ενδεχόμενο να πληγεί και η βαριά βιομηχανία μας, ο τουρισμός, σε μια περίοδο που περιμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών για να κλείσουμε τρύπες. Η πρόβλεψη για πράξεις δολιοφθοράς που μπορεί να οδηγήσουν και σε θερμά επεισόδια σίγουρα δεν είναι η καλύτερη διαφήμιση. Αλλά, είπαμε, αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Σημασία έχει να καταλάβουν οι ιθαγενείς ότι η κυβέρνηση είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Ερχονται εκλογές και δεν πρέπει παρασυρθούν από δημαγωγίες και λαϊκισμούς.

Ανάγωγα

Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι μια κάποια γαλλική ΜΚΟ. Η Διεθνής Αμνηστία είναι ανενημέρωτη. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης που γράφουν για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν. Οι διεθνείς οργανώσεις Τύπου που επισημαίνουν τις παραβιάσεις στα ζητήματα ενημέρωσης παίρνουν γραμμή από αριστεριστές. Θύμα παγκόσμιας συνωμοσίας η κυβέρνησή μας.

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου