Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 13 Μάρ 2012

 

 

Άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ

 

1) Υπάρχει άλλος δρόμος έξω από το τοκογλυφικό μνημόνιο;

Ναι! Ένα δάνειο με πενταετή περίοδο χάριτος και 10 δισεκατομμύρια Ευρώ το χρόνο δόση με 1% το χρόνο επιτόκιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυτή την δυνατότητα. Απόδειξη; Ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε τις 21 Δεκεμβρίου του 2011 489 δις Ευρώ και τις 29 Φεβρουαρίου το 2012 530 δις Ευρώ, δηλ πάνω από 1 Τρις Ευρώ με 1% επιτόκιο για ενίσχυση των τραπεζών! Άρα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης υπάρχει λύση.

2) Τι είναι το Αγγλικό δίκαιο για το οποίο διαφώνησε ο Γ Καρατζαφέρης;

Είναι το αποικιοκρατικό δίκαιο του κεφαλαιούχου, όπου μπορεί να κατάσχει την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου. Ιδιωτική περιουσία είναι η Ανώνυμη Εταιρεία του κράτους που θα αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο-φυσικό αέριο) και το ταμείο αξιοποίησης (πώλησης) της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου με όσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί η θα ενταχθούν σε αυτό πχ ΔΕΗ ΕΛΠΕ ΔΕΠΑ ΕΑΣ Λιμάνια ΟΠΑΠ ορυκτός πλούτος κλπ. Έτσι ανά πάσα στιγμή μας παίρνουν (κατάσχουν) τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, έρευνας κλπ με τιμές πολύ χαμηλές έως ληστρικές.

3) Είναι το σημερινό δάνειο βιώσιμο;

Όχι! Αυτό το ομολογούν οι ίδιοι οι δανειστές μας, τον Ιούνιο θα χρειαστούν νέα οδυνηρά φορολογικά μέτρα και νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις. Τότε γιατί μας οδηγούν σε αδιέξοδο και μεγαλύτερη ύφεση; Για να μας πάρουν την περιουσία! πχ τον χρυσό (σημερινής αξίας 20 δις Ευρώ)που φυλάσσεται στο Λονδίνο και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία. Σκεφτείτε ότι μόνο οι υδρογονάνθρακες της Ελλάδας και μόνον αυτοί, φτάνουν να αποπληρώσουμε εντελώς το δημόσιο χρέος και να αναπτυχθεί αυτοδύναμα η χώρα τα επόμενα 50 χρόνια. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ είχε ζητήσει έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος για την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους που ποτέ δεν εμφανίστηκε, όπως επίσης έκθεση του νομικού συμβουλίου του κράτους και του ελεγκτικού συνεδρίου. Αυτά που είναι υποχρεωτικά συνοδευτικά κάθε διεθνούς δανειακής σύμβασης, δεν παρασχέθηκαν εσκεμμένα.

4) Υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας αν δεν συμμορφωθούμε ως Ελλάδα;

Άμεσα όχι! Το λέμε κατηγορηματικά. Τα 54 δις που προβλέπει ο προϋπολογισμός μας για το 2012 ως έσοδα, οφείλονται αποκλειστικά στις εσωτερικές συναλλαγές των Ελλήνων. Άρα η προπαγάνδα της επόμενης καταστροφικής μέρας για μια στάση εξωτερικών πληρωμών δεν έχει βάση. Οι εσωτερικές πληρωμές θα συνεχιστούν απρόσκοπτα. Απλά θα κερδίσουμε χρόνο για διαπραγμάτευση με βάση τη συνθήκη της Λισσαβόνας και την ισότιμη μεταχείριση των Εθνών- Κρατών.

Δεν τίθεται επίσης ζήτημα να βγούμε από το Ευρώ με βάση την ισχύουσα Ευρωπαϊκή έννομη οικονομική τάξη.

5) Και πως θα αναπτυχθούμε για να αρθεί το αδιέξοδο και να σωθεί η χώρα;

Α) Προτιμώντας οι καταναλωτές μόνο Ελληνικά Προϊόντα και οι εργοδότες μόνο Έλληνες εργαζόμενους για να εξαλείψουμε το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου εισαγωγών εξαγωγών.

Β) Με την αποποινικοποίηση της επανεισδοχής των ιδιωτικών κεφαλαίων που είναι στο εξωτερικό και την κατάργηση του πόθεν έσχες στην οικοδομή. Έτσι θα εξασφαλιστεί ρευστότητα στην αγορά.

Γ) Με σταθερό αμετάβλητο για δέκα χρόνια δίκαιο φορολογικό σύστημα και χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ

6) Ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε το πρώτο μνημόνιο;

Ψήφισε μόνο το άρθρο 1 για το δάνειο. Καταψήφισε το άρθρο 2 για την μείωση μισθών και συντάξεων και όλα τα υπόλοιπα 6 άρθρα. Άρα είμαστε συνεπείς στην στάση μας. Καταψηφίσαμε όλους τους μετέπειτα νόμους όπως την αναθεώρηση του μνημονίου το γνωστό Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό του νόμο (που η ΝΔ ψήφισε 22 άρθρα από τα 30!). Καταψηφίσαμε και το πολυνομοσχέδιο τον Οκτώβριο, όπως και το χαράτσι, η δε προσφυγή μας (6 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ) στην Ε.Ε δικαιώθηκε με απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου ότι απαγορεύεται να μπαίνουν φόροι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

7) Γιατί συμμετείχατε στην κυβέρνηση και γιατί αποχωρήσατε;

Για να βάλλουμε φρένο στην κατηφόρα. Για να αποτρέψουμε την κατάρρευση της χώρας. Θέσαμε τρείς προϋποθέσεις για να συμμετέχουμε α) να μην μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις β) να μην παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να μην καταληστευθεί ο ορυκτός μας πλούτος και γ) να καταργηθεί ο νόμος που δίνει Ελληνική υπηκοότητα σε λαθρομετανάστες , αυτά δεν τηρήθηκαν και επομένως αποχωρήσαμε!

8) Ποια είναι η πολιτική σας γραμμή;

Ο πατριωτικός παρεμβατισμός! Η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες!

Η Ελλάδα είναι Ευρώπη! Το Έθνος-Κράτος των Ελλήνων!

Η Εθνική ενότητα απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τον σταλινικό η αναρχίζοντα κομμουνισμό.

Η συμπαράταξη των πατριωτικών δυνάμεων, ως τρίτος πόλος πολιτικής εξουσίας.

Η συμμαχία όλων των Ελλήνων για να αποτρέψουμε τις επιβουλές ενάντια στην πατρίδα μας. Πατριώτες και διασπαστές δεν γίνεται ! Πατριώτες και συμμαχητές με ενιαίο πρόγραμμα και κοινές ιδέες και στόχους ναι!

Πρώτα η πατρίδα και όχι το κόμμα!

Η εθνική στρατηγική επιβίωσης του ελληνισμού είναι το μέλημά μας.

9) Είναι ο ΛΑ.Ο.Σ κυβερνητικό κόμμα;

Είναι πολιτικός φορέας που συνθέτει τα συμφέροντα των Ελλήνων και ευρίσκεται στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Με συνέπεια και σταθερότητα εργάζεται για την πολιτική ομαλότητα και την σωστή διακυβέρνηση της χώρας. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα σε χέρια επίορκων λειτουργών, να μας οδηγήσουν στην εθνική μας υποδούλωση. Είμαστε παρόντες να θέσουμε νέους όρους στο πολιτικό σύστημα που θα μας βγάλουν από το σημερινό ηθικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο. Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μαζί τα φάγανε και μαζί θα τους τιμωρήσει πρώτα στην κάλπη ο Ελληνικός λαός.

Εμείς είμαστε μια πολιτική δύναμη με διαχρονικές αξίες και αρχές που μπορούμε και θα προσφέρουμε από όποια θέση μας ορίσουν οι Έλληνες πολίτες, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Είμαστε εμπροσθοφυλακή της ευθύνης και το αποδείχνουμε κάθε στιγμή.

10) Ποιες είναι καταρχήν οι προτεραιότητες της πολιτικής σας;

Παράλληλα ταυτόχρονα και άμεσα θα κινηθούμε με τους εξής ενδεικτικά στόχους:

Α) Αναδιαπραγμάτευση του χρέους, προσφυγή ενάντια στην Γερμανία για αποζημιώσεις και αναγνώριση του απεχθούς χρέους, διεκδίκηση νέου σχεδίου τύπου Μάρσαλ, πολιτική συμμαχία με τους Ευρωπαίους εταίρους του Νότου.

Β) Μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και πλήρη εξυγίανση και κάθαρση των υπηρεσιών με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, θέσπιση ατομικής ευθύνης των υπαλλήλων.

Γ) Ανασυγκρότηση της οικονομίας με όρους εμπιστοσύνης των επενδυτών, κατάργηση όλων των νόμων που έφτιαξε η γραφειοκρατία για να εδραιώσει την διαπλοκή της . Σεισάχθεια! Κούρεμα των ιδιωτικών δανείων ανάλογο με αυτό των τραπεζών, ώστε να μην κατασχεθεί η περιουσία των Ελλήνων από τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.

Δ) Υπεράσπιση του λαού από τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο δίκαιου επιμερισμού των βαρών και των κερδών.

Ε) Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ηγεσιών των μιζοκομμάτων και των στελεχών τους για τα εγκλήματα κατά της πατρίδας και του λαού. Άρση παραγραφής αδικημάτων και δήμευση περιουσιών για εσχάτη προδοσία των πρωταιτίων.

ΣΤ) Άμεση ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ και εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων.

Πλήρης αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. Ίδρυση Υπουργείου Πετρελαίων.

Ζ) Επανατοποθέτηση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων στην βάση της μη παραχώρησης η αναγνώρισης ονόματος των γειτόνων που να περιέχει τον όρο Μακεδονία

Η) Θωράκιση της ιστορίας και του πολιτισμού μας από τους παραχαράκτες εθνοαποδομητές .Ελληνοκεντρική Παιδεία με έμφαση στην Ελληνική Γλώσσα. Κατάργηση της διδασκαλίας της Αγγλικής από την Ά Δημοτικού. Ενδυνάμωση των εθίμων και της Ελληνικής παράδοσης.

Παιδεία και εκπαιδευτική αγωγή Ελληνοπρεπής με μέτρο, φιλοσοφική και πνευματική ελευθερία ιδεών και ενίσχυση της επιστημονικής πρωτοπορίας , της έρευνας και της καινοτομίας. Ναι στην φοιτητική μέριμνα για τους οικονομικά αδύναμους σπουδαστές.

Θ) Άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών !

Άμεση κατάργηση κάθε νόμου που τους διευκολύνει την παραμονή , μονομερές πάγωμα της συνθήκης του Δουβλίνο 2 μέχρι την κατάργησης του.

Ι) Σκληρή και αδυσώπητη πάταξη της εγκληματικότητας με ενίσχυση εκπαίδευση και εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας και οικογενειακής γαλήνης των Ελλήνων.

Κ) Κατάργηση της κάρτας του πολίτη και της φοροκάρτας που φακελώνει τα προσωπικά δεδομένα. Υπεράσπιση της Χριστιανικής Ορθοδοξίας.

Λ)Νέο ασφαλιστικό σύστημα με εγγυημένη κατώτατη σύνταξη και ένα ταμείο. Πλήρης εξασφάλιση της ανταποδοτικότητας των εισφορών.

Μ) Ρητή απαγόρευση της αποποινικοποίησης της εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών με έμφαση στα προγράμματα απεξάρτησης άνευ υποκατάστατων

Ν) Πολιτική υπέρ της Ελληνικής οικογένειας και των πολυτέκνων για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας

Ξ) Συνταγματική τροποποίηση για τον αποχαρακτηρισμό ως δασικών εκτάσεων κάτω από το όριο του 25% κάλυψης της επιφανείας και την ειδική χρήση των χορτολιβαδικών, ώστε να αποκτήσουμε καταναλωτική αυτάρκεια στην παραγωγή γάλακτος και κρέατος.

Ο) Θέσπιση απλής αναλογικής με συνταγματική κατοχύρωση.

Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Π) Εθνικό Σύστημα Υγείας σε ένα ενιαίο φορέα δίχως εξαιρέσεις.

Ρ) Ναι στο αθλητικό ιδεώδες! μέτρα να τελειώνει οριστικά η βία στα γήπεδα.

Σ) Εξυγίανση, αποκομματικοποίηση των συνεταιρισμών και του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος και νέα χρηματιστηριακή αγορά Ελλάδος για την κατάργηση της αισχροκέρδειας.

Τ) Στήριξη της Ελληνικής Ναυτιλίας και ανάδειξη του Τουρισμού μας με ίδρυση αυτοτελών Υπουργείων

Υ) Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διασφάλιση του ανεξάρτητου χαρακτήρα της.

Φ) Κοινοβούλιο με εθνικό χαρακτήρα στην λειτουργία του. Ειδικές ολομέλειες για τα Εθνικά Θέματα με την συμμετοχή όλων των βουλευτών. Ανασύσταση σε υγιή βάση του Συμβουλίου Ελληνισμού της Διασποράς.

Χ) Θέσπιση υποχρεωτικών δημοψηφισμάτων με την συλλογή αναγκαίου αριθμού υπογραφών πολιτών.

Ψ) Εθνική άμυνα με αξιοπρεπείς και άρτια εκπαιδευμένους αξιωματικούς και οπλίτες και κάθε αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό.

Ω) Δεν συμφωνούμε με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη. Οφείλει να αναγνωρίσει και να ζητήσει έμπρακτη συγνώμη για τις γενοκτονίες των Ελλήνων της Ιωνίας, Κων/πολης , Πόντου και Καππαδοκίας τα εγκλήματα πολέμου, την εισβολή και κατοχή, την δολοφονία των αιχμαλώτων της Κύπρου…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου