Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 20 Νοέ 2022
Στο έλεος των κατασκόπων
Κλίκ για μεγέθυνση

Ακόµη και αυτήν τη στιγµή είµαι έτοιµος να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει ακουµπήσει αυτό που λέγεται εσχάτη προδοσία. Περιµένω έστω και την τελευταία στιγµή να νοµοθετήσει ώστε να δούνε οι πολίτες ποιοι παρακολουθούνται και γιατί.

 

Οι λογικές επιλογές είναι τρεις. Πρώτη: Ο Μητσοτάκης δεν γνώριζε τίποτε για τις παρακολουθήσεις. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κάποιος αφού υπάρχουν τόσα στοιχεία που συνηγορούν για το αντίθετο. Αλλά αν έστω κάποιος θέλει να το καταναλώσει ως σενάριο, οφείλει να κάνει και την παράλληλη παραδοχή ότι µιλάµε για έναν πρωθυπουργό µειωµένου καταλογισµού. Εναν πρωθυπουργό που, ενώ είχε υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ (την πήρε µάλιστα µε νόµο για να είναι σίγουρος για τον ασφαλή έλεγχο), δεν ήξερε τι γινόταν και πώς γινόταν. Θα ρωτήσετε «και τι έκανε αφού έµαθε;». Ολα αυτά που σήµερα δείχνουν ότι γνώριζε.

Επιλογή δεύτερη: Ο Μητσοτάκης γνώριζε για τις υποκλοπές. Αφησε να δηµιουργηθεί ένα δίκτυο ασφυκτικού ελέγχου του κράτους, των δικών του ανθρώπων, των θεσµικών οργάνων και φυσικά των αντιπάλων για να κυριαρχεί σ’ αυτό που έχτισε ως καθεστώς. Σε αυτή την περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολιτικές, ποινικές και ηθικές ευθύνες. Οι τελευταίες σίγουρα δεν τον απασχολούν, αφού έχει επιλέξει να πολιτεύεται µε τρόπο που η ηθική φαντάζει θλιβερή υποχώρηση, όπως άλλωστε και η δηµοκρατία.

Υπάρχει όµως µια τρίτη επιλογή, που είναι ανατριχιαστική και περιγράφεται από την έρευνα του Documento. Ο Μητσοτάκης έχει παραδώσει τη χώρα σε κατασκοπευτικούς µηχανισµούς που συνδέονται µε µυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών και παίρνει ως αντάλλαγµα τις δικές του πληροφορίες. Σε µια επιζήµια για τη χώρα και την ασφάλειά της ανταλλαγή επιτρέπει να λειτουργεί µε ασφάλεια ένα κατασκοπευτικό δίκτυο κι αυτός επιβραβεύεται και αποκτά ισχύ έχοντας πρόσβαση στο βρόµικο υλικό.

Μήπως αυτή η κρίση συνιστά υπερβολή;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχεται ότι υπάρχει και λειτουργεί το Predator, άσχετα αν άλλοτε διαψεύδει τη «λίστα Predator» (ξέρει άραγε ποια είναι η πραγµατική;) και άλλοτε απλώς διαχωρίζει τη θέση του από αυτές τις παρακολουθήσεις. Στην επιχειρηµατολογία του υπάρχουν κάποιοι ιδιώτες (που δεν τους ξέρει) οι οποίοι παρακολουθούν (αλλά δεν ξέρει ποιους) κι αυτό είναι κάτι που προσπερνά (σαν να µην έχει δηµιουργήσει µείζον θέµα σε Ελλάδα και εξωτερικό). Γιατί όµως κάνει ότι δεν γνωρίζει το Predator; Το συγκεκριµένο κακόβουλο λογισµικό έχει δηµιουργηθεί από τις εταιρείες και τις οµάδες εργασίας του Ταλ Ντίλιαν. Ο Ντίλιαν, πρώην στέλεχος των επίλεκτων µονάδων του Ισραήλ και ένας από τους διοικητές της UNIT 81, της µυστικής µονάδας ηλεκτρονικής κατασκοπείας, δηµιούργησε µια θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα. ∆εν το ξέρει ο πρωθυπουργός; ∆εν ξέρει δηλαδή ότι το Predator που παρακολουθεί δεν σχετίζεται µε το υπερπέραν αλλά µε συγκεκριµένη εταιρεία; Και αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, δεν το γνωρίζουν ούτε στην ΕΥΠ, την οποία έχει υπό την ευθύνη του;

Για να οργανώσει την εταιρεία του στην Ελλάδα ο Ντίλιαν έστειλε τον Ερεζ Οφιρ, διακεκριµένο στέλεχος των µυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και πρώην λοχαγό της UNIT 81. Ούτε αυτό το γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης; ∆εν τον πληροφόρησαν οι µυστικές υπηρεσίες της χώρας ότι κάπου στο Ελληνικό δηµιουργήθηκε και στελεχώθηκε από πρώην πράκτορες των µυστικών υπηρεσιών ξένης χώρας ένα σύστηµα το οποίο παραπέµπει σε παρακολουθήσεις µε Predator;

Η ΕΥΠ δεν είχε κατά νου να ελέγξει τι ακριβώς έκαναν; Ή µήπως ήταν πολύ απασχοληµένη µε την παρακολούθηση του Παπαχελά, του Χατζηδάκη και του Κύρτσου;

∆εν υπήρξε ούτε ένας διακριτικός έλεγχος στο οικονοµικό πεδίο για να διαπιστωθεί αν αυτή η εταιρεία, που ήδη έπρεπε να βαράει συναγερµό εξαιτίας του αντικειµένου και της σύνθεσής της, είχε πραγµατικές συναλλαγές και δραστηριότητα; Κανένας δεν διαπίστωσε ότι η Intellexa τιµολογεί και τιµολογείται από τη µαµά εταιρεία ή τις θυγατρικές της; Ούτε αυτό δεν διαπίστωσαν;

Υπάρχουν στην Ελλάδα η εταιρεία και τα πρόσωπα του Predator και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τον ψόφιο κοριό; Ή µήπως προσέχει τους κοριούς σαν τα µάτια του; ∆ηµοσιεύτηκαν πληροφορίες για παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών και δεν θέλησε να διαλευκάνει τι συµβαίνει; Ή µήπως διαλεύκανση είναι να λέει συνεχώς «θα βρει η ∆ικαιοσύνη τι ισχύει» κατά πως έλεγε ο Σηµίτης ότι οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά δεν απασχολούν τον ίδιο αλλά «όποιος έχει στοιχεία πρέπει να τα πάει στον εισαγγελέα»;

Τα στοιχεία που δηµοσιεύει το Documento είναι και αληθή και σοβαρά. Το γνωρίζει κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίµου απεργάζεται µεθόδους για να συλληφθώ και (κατά πως πιστεύει) να σιωπήσω.

Ο πρωθυπουργός µε την πρακτική του δεν εκτίθεται απλώς αλλά επιβεβαιώνει. Γνωρίζει και το Predator και ποιοι το έχουν φέρει και τι έχουν κάνει και πώς συνδέονται µε την ΕΥΠ. Κατ’ επανάληψη έχει πάρει τηλέφωνο στελέχη του και µέλη της κυβέρνησης για να τα προειδοποιήσει ότι µε τον τρόπο που συµπεριφέρονται του εναντιώνονται και όταν διαµαρτύρονταν
έχει πει «έχω στοιχεία».

Η Ν∆ το έχει τούµπανο πλέον και ο Μητσοτάκης κρυφό καµάρι ότι όλο το κυβερνητικό σύστηµα ήταν υπό τον Μεγάλο Αδερφό και από αυτό δεν εξαιρούνταν (σύµφωνα µε το συγκρότηµα Μαρινάκη) ούτε η µεγάλη αδερφή του.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδώσει τη χώρα σε πράκτορες και συστήµατα παρακολούθησης διαπράττοντας έγκληµα. Αν τα συστήµατα δεν δούλευαν γι’ αυτόν, τα πράγµατα είναι ακόµη χειρότερα, γιατί αυτό σηµαίνει ότι δούλευαν για ξένη δύναµη. ∆εν δείχνει όµως να τον ενοχλεί. Και ενώ συνηθίζει να λέει ότι όσοι κάνουν τις αποκαλύψεις βάζουν πλάτη σε ξένες δυνάµεις που επιβουλεύονται τη χώρα, δεν προεκτείνει αυτήν τη λογική έως το εύλογο ερώτηµα «µήπως µας παρακολουθούν ξένες δυνάµεις;». Ο πρωθυπουργός το έχει βέβαιο ότι αυτοί που µας παρακολουθούν (γιατί µας παρακολουθούν όπως παραδέχεται) δεν είναι ξένοι και κατάσκοποι. Αλλιώς και θα το έλεγε για να δώσει το µήνυµα και θα έπραττε για να µην κατηγορείται ο ίδιος.

Η ΕΥΠ µετατράπηκε σε ΚΥΠ του 1950, στεγανοποιήθηκε, αποκλείστηκε από τον θεσµικό έλεγχο και ο Μητσοτάκης αφού το εξασφάλισε, την εκσυγχρόνισε µε µεθόδους που θα εξασφαλίσουν το καθεστώς του και τη χειραγώγηση.

Ηταν ο πολιτικός αδερφός του Βίκτορ Ορµπάν αυτός που προµηθεύτηκε το Pegasus στην Ουγγαρία για να εξασφαλίσει την εξουσία του παρακολουθώντας τους πολίτες. Ηρθε η ώρα του Μητσοτάκη να ευθυγραµµιστεί και σ’ αυτό µε τον Ορµπάν. Επέλεξε το Predator.

Ακόµη και αυτήν τη στιγµή είµαι έτοιµος να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει ακουµπήσει αυτό που λέγεται εσχάτη προδοσία. Περιµένω έστω και την τελευταία στιγµή να νοµοθετήσει ώστε να δούνε οι πολίτες ποιοι παρακολουθούνται και γιατί. Να διαλύσει αυτό το σκοτεινό σύννεφο που τον περιβάλλει και τον συνδέει µε πρακτικές εκτροπής. Θα το κάνει; Το ζητάνε τα πολιτικά κόµµατα, ο νοµικός κόσµος, η Α∆ΑΕ. Αν δεν το κάνει, επιβεβαιώνει τα χειρότερα, όπως κάνει εδώ και µήνες.

Documento#314

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου