Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 24 Μάρ 2024
Στην κόψη του ξυραφιού ολόκληρος ο κόσμος… (Ορισμένες απλές αλλά και σκληρές έως κυνισμού πολιτικές εκτιμήσεις…)
Κλίκ για μεγέθυνση
 

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Αδιανόητη πολεμική επιχείρηση εναντίον αμάχων πραγματοποιήθηκε προχθές, 22 του Μάρτη 2024, μέσα στην ίδια τη Μόσχα, με εκατοντάδες θύματα, δολοφονημένα εν ψυχρώ… Και τώρα να που τη διαδέχονται οι γνωστές δημοσιογραφικές…κλάψες, οι υποκριτικές συλλυπητήριες κάρτες, οι πομφόλυγες περί συμπαράστασης προς τον πενθούντα ρωσικό (ακόμα κι απ’ τον… Μητσοτάκη!), και τα σενάρια επί σεναρίων για τον πραγματικό ένοχο. Λες και δεν ξέρουμε!

Εδώ το λύκο τον βλέπουμε, το ντορό του γυρεύουμε; Ποιός ISIS, ποιοί Αφγανοί και ποιά ισλαμο-φασιστικά μπαρμπούτσαλα! Πού τα πουλάει όλα αυτά η δυτική προπαγάνδα; Η επίθεση αυτή και η σφαγή εκατοντάδων νέων ανθρώπων μέσα στη Μόσχα είναι πέρα για πέρα οργανωμένη βρωμοδουλειά των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Όποια καθάρματα κι αν χρησιμοποίησαν οι Γιάνκηδες, αυτό που συνέβη είναι, καθ’ ολοκληρίαν, μια ακόμη τερατώδης επιχείρηση της αμερικάνικης CIA. Νέτα σκέτα.

Από την άποψη αυτή, η Μόσχα (δηλαδή το τωρινό νεοκαπιταλιστικό καθεστώς της, σε πρώτη τουλάχιστον φάση) είναι υποχρεωμένη τώρα πια, πριν από οτιδήποτε άλλο, να κλείσει όλες τις διόδους στους δυτικούς, για να κόψει την εύκολη πρόσβαση στους πράκτορες των Αμερικάνων και των λοιπών δυτικών περιτριμμάτων της Ουάσιγκτον. Πρέπει δηλαδή από σήμερα και στο εξής η Μόσχα (κι αυτό ακόμη το νεοαστικό καθεστώς της, υπό την καθοδήγηση του γνωστού μας Πούτιν) να ελέγξει εξονυχιστικά ποιοι είναι αυτοί που μπαινοβγαίνουν στη Ρωσία (αυτή έστω τη Ρωσία του υπαρκτού παλινορθωμένου καπιταλισμού) και ταχύτατα, με τρόπο αμείλικτο και παραδειγματικό, να κόψει τα κεφάλια και τα πλοκάμια της Λερναίας Ύδρας, δηλ. των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, των κατασκόπων και των σαμποτέρ που πιάστηκαν ως τα τώρα ή που θα πιαστούν σε ρωσικό έδαφος και όλων των δυτικών μισθοφόρων που πιάστηκαν ή θα πιαστούν στον πόλεμο στο Ντόνμπας, στέλνοντάς τους όλους στο …εκτελεστικό απόσπασμα με συνοπτικές διαδικασίες.

Και φυσικά είναι υποχρεωμένη η Ρωσία να ξεκαθαρίσει τώρα, δυναμικά και αμείλικτα, όλα τα μετόπισθεν από όλους τους εγχώριους, τους ρωσόφωνους πράκτορες και μισθοφόρους των ΗΠΑ και των άλλων δυτικών ιμπεριαλιστών, τους πράκτορες που ακόμη υπάρχουν και βυσσοδομούν εντός της χώρας.

Πρέπει επίσης -άμεσα- όπως δείχνουν τα πράγματα, ακόμη και υπό το υπάρχον καθεστώς του παλινορθωμένου καπιταλισμού, να κλείσουν όλες οι σφηκοφωλιές όλων των Νατοϊκών καθαρμάτων στη Ρωσία. Να κλείσουν ακόμη και οι ίδιες οι πρεσβείες τους, και οπωσδήποτε οι “διπλωματικές σχέσεις” της Ρωσίας με τη Δύση -τουλάχιστον ως το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία- να υποβαθμιστούν πλέον στο κατώτερο, στο πιο στοιχειώδες επίπεδο.

Ταυτόχρονα, παίρνει πλέον σειρά στην ημερήσια διάταξη, όχι το επιλεκτικό πολεμικό χτύπημα σε ορισμένες περιοχές, αλλά η ριζική και οριστική εξάλειψη από προσώπου γης του προτεκτοράτου των Γιάνκηδων στο Κίεβο, που, όπως έχουμε παρατηρήσει από την αρχή αυτού του πολέμου, το 2022, θα μπορούσε, αν ήθελε, το προτεκτοράτο αυτό να το έχει ήδη εξαλείψει από προσώπου γης η Μόσχα του Πούτιν, (κυριολεκτικά θα μπορούσε ήδη να το είχε κάνει σκόνη, πριν προλάβουν να μπάσουν εκεί μέσα έστω κι έναν πύραυλο οι δυτικοί) αλλά που δεν θέλησε να προχωρήσει με κεραυνοβόλο εξοντωτικό πόλεμο στην εξάλειψη αυτή για πολλούς και διάφορους λόγους…

Δηλαδή, είτε γιατί υπολόγιζε σε διαπραγματεύσεις με τους Γιάνκηδες μετά τα πρώτα ρωσικά χτυπήματα, είτε γιατί υπολόγιζε σε ένα άλλο, φιλικό πλέον προς τη Ρωσία καθεστώς μέσα στο Κίεβο, είτε ακόμα και για να μην καταλήξει το πράγμα αυτό στη μαζική σφαγή του άμαχου ουκρανικού πληθυσμού. (Όπως το ξέρει αλλωστε στη συντριπτική του πλειοψηφία ο εργαζόμενος ρωσικός λαός, δεν φταίει ο αδερφός του, ο ουκρανικός εργαζόμενος λαός, για τους τωρινούς ναζιστές δυνάστες του Κιέβου και για τα μισθοφορικά τους τσιράκια…) Κι όχι φυσικά επειδή ο Πούτιν από μεγαλοψυχία θα έβαζε ως προτεραιότητά του το να μήν υπάρχουν αυξημένες απώλειες Ουκρανών για … ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά καθαρά για λόγους προπαγάνδας και διπλωματικής- πολιτικής σκοπιμότητας απέναντι στους δυτικούς του αντιπάλους. Γιατί μάλλον μέχρι τώρα ο Πούτιν και το Κρεμλίνο προσδοκούσε σε διαπραγματευτικό παζάρι μαζί τους, ως ουσιαστικά αφεντικά που αυτοί είναι πάνω στα ναζιστικά τσογλάνια τους της κλίκας Ζελένσκι – Αζόφ…

Οι ΗΠΑ , η Γερμανία, η Γαλλία και οι υποτακτικοί τους, όμως, έστειλαν ξεκάθαρα και πολύ χοντροκομμένα στο Κρεμλίνο το μήνυμα ότι σκοπός τους είναι όχι το παζάρι, αλλά η πλήρης διάλυση της Ρωσίας, για να της αρπάξουν τον τεράστιο φυσικό πλούτο σε ορυκτά, μέταλλα , πετρέλαιο και φυσικό αέριο και μαζί με αυτόν ολόκληρα τα εδάφη της που τον περιέχουν! Η Ουκρανία ήταν το όχημα και το πρόσχημα για να μπει ο δυναμίτης του ΝΑΤΟ στη Ρωσία ολόκληρη! Το Κρεμλίνο τώρα πια συνειδητοποίησε απολύτως, με ποιους ακριβώς ανταγωνίζεται και πού ακριβώς στοχεύουν όλοι αυτοί, οι οποίοι στηρίζουν κι ενισχύουν το προτεκτοράτο των ναζιστών του Κιέβου.

Τώρα λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, έτσι ή αλλιώς, ανοίγουν οριστικά οι πύλες της κόλασης για την ίδια την ύπαρξη του ουκρανικού προτεκτοράτου των Γιάνκηδων ιμπεριαλιστών στο Κίεβο, δυστυχώς με τα αμέτρητα αθώα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού που θα σημάνει πλέον αυτή η ριζική εξάλειψη.

Το ζήτημα έτσι κι αλλιώς για όλους τους λαούς ήταν και παραμένει να αποτρέψουν έγκαιρα έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στα εδάφη τους. Γιατί από κει και πέρα δεν υπάρχει κανένα έλεος για τον κοσμάκη, όποια εξέλιξη κι αν πάρουν τα πράγματα στον πόλεμο. Πόλεμος σημαίνει μαζική σφαγή και ανελέητη καταστροφή. Οι νόμοι του πολέμου είναι αμείλικτοι και όποιος τους αγνοήσει ή όποιος δείξει άκαιρα τη διάθεση της διαπραγμάτευσης και του συμβιβασμού -στις συνθήκες ύπαρξης και δράσης απέναντί του- σε πλήρη ισχύ μιας τερατώδους πολεμικής μηχανής, ενός λυσσαλέου πολύπειρου ιμπεριαλισμού, σαν αυτόν που εκπροσωπούν οι ιθύνοντες των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τότε μάλλον …χάνεται ο ίδιος ο οπαδός των συμβιβαστικών παζαριών, και μάλιστα χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση… Κυνικότατο μεν αλλά αληθινό, όσο τίποτε άλλο.

Η ιμπεριαλιστική μηχανή του νεοκαπιταλιστικού Κρεμλίνου, με όσα και αν έχει κάνει κι αυτή εις βάρος των λαών, δεν συγκρίνεται ακόμη και σήμερα, ως προς την πείρα, τη διαολιά και ως προς τον κυνισμό, με τις γριές αλεπούδες του δυτικού ιμπέριουμ. Κι αυτό σίγουρα πια το καταλαβαίνουν τώρα όλοι στη Ρωσία. Συνεπώς οι αποφάσεις που θα λάβουν οι Ρώσοι, πρέπει να είναι, και θα είναι, πολύ σκληρές και καίριες, για να προλάβουν την επόμενη μεγάλη διαολιά του πραγματικού εχθρού τους! Και μάλλον όλα δείχνουν πως οι ιθύνοντες του Κρεμλίνου θα επιδιώξουν εφεξής να γίνουν αυτοί πολύ διαβολικότεροι από τους δυτικούς σατανάδες, αν θέλουν να επιβιώσουν και -πολύ περισσότερο- αν θέλουν τελικά να νικήσουν τους αδυσώπητους κι αδίστακτους εχθρούς τους. Αντικειμενικά το λέμε αυτό, χωρίς φυσικά εμείς να προτιμάμε οιονδήποτε εκ των …σατανάδων του ντουνιά!

Τα ψέματα επομένως για την Ουκρανία μάλλον τελείωσαν κι έρχεται ο τελικός της όλεθρος, αν τώρα, άμεσα δεν βρεθούν μέσα σ’ αυτή οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις ανατροπής του ναζιστικού καθεστώτος και ολόκληρου του δυτικού προτεκτοράτου του Κίεβου. Κι ο καιρός που απομένει για κάτι τέτοιο γίνεται πλέον (δυστυχώς για τον ουκρανικό λαό) από ελάχιστος έως απειροελάχιστος…

Πιθανότατα, η ανθρωπότητα ολόκληρη πηγαίνει, ταχύτατα, προς τη γενίκευση του ήδη διεξαγόμενου Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και μιας ολοκληρωτικής- θερμοπυρηνικής καταστροφής του πλανήτη. Γιατί αυτό θα συμβεί, εκτός κι αν βρεθούν τώρα, άμεσα, κάποιες πιο λογικές αστικές πολιτικές δυνάμεις στη Δύση, που να βάλουν χαλινάρι εκ των ένδον στα σημερινά, άκρως φιλοπόλεμα, κυρίαρχα σκυλιά του ΝΑΤΟ και της “ΕΕ”, βρίσκοντας έτσι έναν κάποιο δρόμο ειρηνικής συνεννόησης με τη Μόσχα και το Πεκίνο. Ή εκτός κι αν οι ίδιες οι πρωτοπόρες δυνάμεις της εργατικής τάξης και των λαών της Δύσης επιτέλους εξορμήσουν το ταχύτερο δυνατόν, οδηγώντας τις λαϊκές μάζες σε ριζική κοινωνική επανάσταση με σημαία τους το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, σε μια νέα κορυφαία κι αποφασιστική μάχη, για την ανατροπή ολάκερου του σάπιου κοινωνικού καθεστώτος (όχι μόνο στην περιφέρεια, αλλά και μέσα στη “μητρόπολη” τού διεθνούς κεφαλαίου, μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ και τη δυτική Ευρώπη) με κάθε θυσία! Για την επίτευξη κι εδραίωση από τους ίδιους τους Λαούς μιας πραγματικά δίκαιης και δημοκρατικής, επομένως και βιώσιμης ειρήνης στον κόσμο.

Στην περίπτωση μιας τέτοιας επανάστασης, το πιο λογικό επακόλουθο θα είναι το θανάσιμο πλήγμα και το σάρωμα, όχι μόνο του δυτικού, αλλά μαζί με αυτόν και του παλινορθωμένου καπιταλισμού της Ανατολής, ρωσικού και κινέζικου. Θα είναι το σπάσιμο της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας στον πιο κρίσιμο αδύνατο κρίκο που θα εμφανιστεί, και το οποίο στις εκρηκτικές συνθήκες τις εποχής μας θα φέρει ένα τεράστιο επαναστατικό ντόμινο στον πλανήτη, ο οποίος τώρα ασφυκτιά κάτω από τη μπότα των εκμεταλλευτών του. Και βέβαια η έναρξη μιας νέας φάσης της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, στη Μόσχα, στο Κίεβο, στον Καύκασο, στην Τασκένδη, στην Άλμα Άτα και στο Πεκίνο!.

Γι’ αυτό και η δεύτερη αυτή λύση, η επανάσταση και το τσάκισμα του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος είναι η απείρως καλύτερη και η εντελώς προτιμότερη για την Εργατική Τάξη και για όλους ανεξαιρέτως τους Λαούς. Είναι αυτή στην οποία πρέπει να προσανατολιστούν, με τις πιο κατάλληλες ενέργειες μέσα σε κάθε χώρα και με το διεθνή μεταξύ τους συντονισμό, όλες οι δυνάμεις της κοινωνικής προόδου. Με επικεφαλής τους τα αναδιοργανωμένα, τα ανασυγκροτημένα στη βάση του Μαρξισμού -Λενινισμού προλεταριακά επαναστατικά επιτελεία, τα πραγματικά Κομμουνιστικά κόμματα όλων των χωρών. Γι’ αυτό ακριβώς και η σωτήρια αυτή λύση είναι η πλέον δύσκολη, τουλάχιστον ως προς το ξεκίνημά της μέσα στους σημερινούς συσχετισμούς…

Αυτή την τελευταία λύση πρέπει να την επιδιώξει με κάθε τρόπο το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Αν θέλει να σκέφτεται και να ενεργεί ξανά σαν διεθνές πρωτοπόρο κίνημα. Και εδώ φυσικά ο χρόνος γίνεται λιγοστός για την επαναστατική ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση του κινήματος. Η ιστορία, αν βεβαίως δεν γίνει πρώτα πυρηνική στάχτη όλος ο πλανήτης μας, θα καταγράψει το τι απ’ όλα αυτά θα συμβεί τελικά -αφού, όπως πάντα “η ίδια η ζωή θα αποφασίσει” για τα περαιτέρω. Πάντως τίποτα και πουθενά δεν θα μείνει διόλου στάσιμο πλέον στις μέρες που έρχονται. Και φυσικά …ουαί τοίς ηττημένοις!

Προλετάριοι όλων των χωρών, καταπιεσμένα έθνη και λαοί ενωθείτε! Είναι ζήτημα η ζωής ή θανάτου.

από://vathikokkino.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου