Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 13 Αύγ 2022
Θρησκεία: Δεν είναι όπιο, είναι δηλητήριο.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos175

 

«Ο ινδικής καταγωγής βρετανός συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του από το Ιράν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, δέχθηκε σήμερα επίθεση από άγνωστο στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ίδρυμα Τσοτόκουα στη Νέα Υόρκη.

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρούσντι ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία και άρχισε να χτυπά τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ο συγγραφέας μαχαιρώθηκε στον λαιμό και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

Οι "Σατανικοί Στίχοι" που έγραψε ο Σαλμάν Ρούσντι προκάλεσε αναταραχή σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου το 1988, καθώς θεωρήθηκε βιβλίο με «βλάσφημο» περιεχόμενο. Μάλιστα, ο τότε ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα ζητώντας τη δολοφονία του Ρούσντι».

Δεν είναι μόνο οι Ισλαμοφασίστες, είναι όλοι οι φασίστες – θεούσες δολοφόνοι. Οι θρησκείες είναι υπεύθυνες για τις δολοφονίες αθώων, τις σφαγές, τους ιερούς – ανίερους πολέμους, την καταπίεση.

Οι φόνοι, όταν πρόκειται για θυσίες προς το Θεό, εξυμνούνται στις Γραφές. Ο Αβραάμ πχ πήγε να σκοτώσει το μονάκριβο παιδί του, κι αυτό σύμφωνα με τις Γραφές, που δέχονται όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες, ήταν ένδειξη πίστης, κι όχι προβληματικότατη συμπεριφορά και απόπειρα παιδοκτονίας!

Φόνοι, καταστροφές, βασανιστήρια, ακόμα και γενοκτονίες επιτρέπονται στο όνομα του θεού! Θεός βέβαια δεν υπάρχει, αλλιώς τι τέρας θα ήταν αυτό που θέλει την καταστροφή των ανθρώπων, που υποτίθεται πως δημιούργησε; Το μόνο αντίστοιχο που μπορούμε να βρούμε, είναι τα ψηφιακά ανθρωπάκια στους υπολογιστές, τα οποία δημιουργούνται για να πεθάνουν σε κάποια παιχνίδια!

Εδώ λοιπόν φαίνεται καθαρά πως η θρησκεία είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Δεν μπορεί να υπάρχει παντοδύναμο ον, παντογνώστης, αλλά τόσο σαδιστικό και παράλογο. Το έχουμε ξαναπεί. Αν υπήρχε Θεός, δεν θα χρειάζονταν εκπροσώπους και κολαούζους. Θα «καθάριζε» μόνος του.

Σε άλλες χώρες που υπάρχει μεγαλύτερη επιρροή του δηλητηρίου που λέγεται θρησκεία, συντρόφισσες και σύντροφοι παλεύουν για ελευθερία, για ισότητα, για ζωή χωρίς καταπίεση και εξαθλίωση.

Προκαλούν όμως οι δικές μας θεούσες όταν χρησιμοποιούν τις εγκληματικές ενέργειες αλλόθρησκων φασιστών για να κάνουν τη δική τους προπαγάνδα. Δήθεν μας λένε τι κακοί είναι οι οπαδοί άλλων θρησκειών, όμως θέλουν να κάνουν τα ίδια. Κι αν είχαν περισσότερη δύναμη σίγουρα τα ίδια και χειρότερα θα έκαναν όπως έκαναν παλιότερα.

Γιατί οι φόνοι έχουν υπόβαθρο. Τις απειλές, τις κατάρες, το δηλητήριο που σκορπάνε οι θρησκευτικοί ηγέτες. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε θρησκεία και θα την πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του ανθρώπου που έκανε το λάθος να κατασκευάσει θεούς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 | 2:00 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου