Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 17 Οκτ 2021
Συγκρίσεις ...
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos 175

 

Να απαντήσω σε ένα σχόλιο που γράφει: “Κάπου τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός στην Σοβιετική Ένωση κ πολύ σωστά. Ριζοσπάστης

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας και την ευκαιρία που μου δίνετε να πω πως αντιμετώπισε η Σοβιετική Ένωση μια παρόμοια κρίση και κατόρθωσε να περιορίσει σχεδόν αμέσως το κακό.

Η παραπομπή στο Ριζοσπάστη είναι κατατοπιστική. Είχαμε γράψει και παλιότερα γι αυτό.

Υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές στο εμβόλιο της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ευλογιάς και στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Και στις δυο περιπτώσεις κράτη ήρθαν αντιμέτωπα με επικίνδυνες επιδημίες. Μάλιστα η ευλογιά είχε 30% θνητότητα επομένως ήταν πολύ πιο επικίνδυνη.

Τόσο τότε όσο και σήμερα τα εμβόλια αναπτύχθηκαν γρήγορα.

Οι διαφορές όμως είναι περισσότερες.

Ο κορονoϊός έχει σοβαρές συνέπειες στους ηλικιωμένους και όχι σε όλο τον πληθυσμό, όπως η ευλογιά. Αυτό θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε και να πετύχουμε να μην πεθάνει σχεδόν κανείς, αν εμβολιαστούν όλοι οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα.

Είπαμε τα στατιστικά. Θνητότητα στους κάτω των 18: 0,003% Θνητότητα στους άνω των 65: 14,86% δηλαδή πάνω από 4.950 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου! Μάλιστα στους άνω των 80, το ποσοστό ξεπερνά το 45%!

Υπάρχει διαφορά στο Σύστημα Υγείας.

Στην ΕΣΣΔ δεν έγινε γενικό Lockdown. Μπήκαν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή.

Το ιατρικό προσωπικό ήταν επαρκές. Τα υλικά επίσης. Είχαμε κάτι τέτοιο εδώ; Όχι!

Οι τουρίστες πέρυσι μπήκαν χωρίς κανένα έλεγχο, ενώ οι αρμόδιοι γνώριζαν την κατάσταση. Το αποτέλεσμα φάνηκε λίγους μήνες μετά. Στα σχολεία τα παιδιά στριμώχνονται σε αίθουσες κλουβιά. Φέτος μάλιστα είναι ακόμα χειρότερα και μόνο επειδή τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν σοβαρά, δεν έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στη Σοβιετική Ένωση είχαν κινητοποιηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν ήταν μόνο τα εμβόλια. Υπήρχε επαρκές προσωπικό και υλικό. Έγιναν αμέσως έρευνες να βρεθούν όσοι ήταν τυχόν φορείς. Περιορίστηκαν μόνον αυτοί. Εδώ μέχρι πριν λίγο καιρό δεν κάναμε παρά ελάχιστα τεστ.

Ακόμα μια τεράστια διαφορά τα ίδια τα εμβόλια. Στην ευλογιά είχαν απόλυτη επιτυχία. Έκανες μια ένεση κι αυτό ήταν! Ησύχαζες μια για πάντα.

Στον Κορονοϊό; Μετά από 6 μήνες μας λένε κάντε 3η δόση! Πότε έγινε κάτι τέτοιο με άλλο εμβόλιο;

Στη γρίπη, που κάνω κάθε χρόνο εμβόλιο, είναι άλλος ιός που προκαλεί τα συμπτώματα, οπότε το εμβόλιο κάθε χρονιά έχει διαφορετική σύνθεση. Αλλιώς θα παίρναμε καμιά δεκαριά να τα έχουμε πρόχειρα για τα επόμενα χρόνια.

Κι αυτό με το ακαταδίωκτο τι φάση; Με τα Άστρα Ζένεκα υπήρξε πρόβλημα. Τιμωρήθηκε κανείς; Πιστεύετε πως, αν γίνονταν τέτοιο σκάνδαλο στη Σοβιετική Ένωση, δε θα έπεφταν κεφάλια;

Συγκρίνουμε ανόμοια. Υπερδύναμη με μπανανία.

Θέλουν να εμβολιαστεί ο κόσμος;

Να άρουν το ακαταδίωκτο, να βρουν εμβόλιο που κάνεις μια δόση και δημιουργούνται αντισώματα. Το “κάθε έξι μήνες κι άλλη δόση” είναι ύποπτο. Πόσο μάλλον όταν η δόση έχει 25 ευρώ.

Αν το εμβόλιο της ευλογιάς κρατούσε μόλις 6 μήνες, θα εξαλείφονταν ποτέ η ασθένεια;

Γιατί λοιπόν δεν ψάχνουν για ένα καλύτερο εμβόλιο πιο αποτελεσματικό, αντί να πιέζουν τον κόσμο να κάνει το συγκεκριμένο;

Γιατί δε δίνουν χρήματα στο ΕΣΥ, αλλά σε φρεγάτες και περιπολικά;

Βρήκαν αφορμή να περάσουν αντεργατικά μέτρα και ταυτόχρονα να ρίξουν τις ευθύνες τους στα θύματά τους.

Αυτοί που λένε τους άλλους “ψεκασμένους” είναι κείνοι που λένε πως στις 12 κολλάει στις 9 όχι! Κολλάει αν είσαι όρθιος όχι καθιστός! Κολλάει στις πλατείες και όχι στα ΜΜΜ!

Δεν νομίζω πως τέτοιο τρελοκομείο υπήρχε στην ΕΣΣΔ. Για την ακρίβεια οίκος ενοχής σαν το δικό μας δεν υπάρχει πουθενά.

Είμαστε κατά των υπερβολών, της παραφροσύνης, όχι κατά της Επιστήμης. Κυρίως κατά της καπηλείας της Ιατρικής.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 | 4:58 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου