Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 10 Φεβ 2022
Βρώμα και δυσωδία
Κλίκ για μεγέθυνση

Παραδείγματα πολλά για το βίο και την πολιτεία της Δεξιάς και των συνοδοιπόρων τους. Από τις μίζες στα εξοπλιστικά, στο πάρτι των μεγάλων έργων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών, μέχρι την τυμβωρυχία την οποία έχουν κάνει επάγγελμα.

 
Μαθηματικός

Απ’ όπου κι αν τους  πιάσεις λερώνεσαι. Και δε φτάνει που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους αλλά φωνάζουν κι από πάνω για την “ηθική” τους υπόσταση, τον “άμεμπτο” δημόσιο βίο τους, τα “καθαρά” πόθεν έσχες τους, για τους “συμμορίτες” που τολμούν να αποκαλύπτουν το μεγάλο και διαχρονικό φαγοπότι τους. Και προκειμένου να μη διαταραχθεί η απρόσκοπτη λεηλασία του κρατικού κορβανά προς ίδιον όφελος, κάνουν τις τραγωδίες ευκαιρία εκμαυλισμού των ψηφοφόρων με σύμμαχο τα συνεταιράκια τους στην προπαγάνδα και στη μάσα. Ο άγραφος νόμος της Δεξιάς είναι “ό,τι, φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ@λος μας”. Και για να μη τους πάρουν με τις πέτρες οι ψηφοφόροι, τους ρίχνουν κάποιο “κοκαλάκι” από τα αποφάγια τους για να γλύψουν κι αυτοί κατιτίς. Κι όταν η χρεοκοπία χτυπήσει την πόρτα της χώρας τότε έχουν έτοιμη την απάντηση “όλοι μαζί τα φάγαμε”!!! 

Παραδείγματα πολλά για το βίο και την πολιτεία της Δεξιάς και των συνοδοιπόρων τους. Από τις μίζες στα εξοπλιστικά, στο πάρτι των μεγάλων έργων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών, μέχρι την τυμβωρυχία την οποία έχουν κάνει επάγγελμα. 

Η “εποποιία” με τις γεμάτες τσάντες με λεφτά που μοίραζε η Δεξιά στους πυρόπληκτους της Ηλείας το 2007, για την οποία κόμπαζαν οι αποπεμφθέντες Λιβανός και Δούκας, είναι παρωνυχίδα μπροστά στις μεθόδους που χρησιμοποιούν προκειμένου να υφαρπάξουν ψήφους. Ο ίδιος ο πατήρ Μητσοτάκης δήλωνε ότι δεν προλάβαινε να τρέχει από βαφτίσια σε βαφτίσια και έστελνε αντ’ αυτού την Μαρίκα !!! Οι κουμπαριές συλλογής ψήφων, οι διορισμοί και τα ρουσφέτια, το χριστεμπόριο και οι μεγαλόσταυροι της υποκρισίας, κ.ά., είναι στην ημερήσια διάταξη της παράταξης. Ο μπάρμπας στην Κορώνη, ο βουλευτής, ο πολιτευτής, ο κολαούζος του υπουργού, ο κουμανταδόρος  των αφελών και άεργος σουλατσαδόρος της αρπαχτής, συγκαταλέγονται μεταξύ των ...“ηρώων” της αναχρονιστικής Δεξιάς είτε αυτή ονομαζόταν “Συναγερμός” και “ΕΡΕ”, είτε ονομάζεται “ΝΔ”. Οι σημερινοί “εκσυγχρονιστές” και “μεταρρυθμιστές” αποδεικνύονται σε κάθε βήμα άριστοι συνεχιστές των κοτζαμπάσηδων της περιόδου της τουρκοκρατίας. 

Δεν περιμέναμε να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis για να ανακαλύψουμε την Αμερική. Είμαστε προϊδεασμένοι από τις μίζες στα εξοπλιστικά, από το σκάνδαλο της Siemens, από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς και τις off shore της φοροδιαφυγής και της απάτης, από τη μπόχα του Noor 1.  Γνωρίζουμε επίσης ότι χρησιμοποιούνται κατάλληλοι κρίκοι των θεσμών ώστε να τη βγάζουν καθαρή τα μπουμπούκια του καθεστώτος που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, αν παρ’ ελπίδα κάποιοι έντιμοι λειτουργοί κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους. 

Ως εκ τούτου ήταν προδιαγεγραμμένη από το καθεστώς Μητσοτάκη η δίωξη της Κυρίας Τουλουπάκη  επειδή υπηρέτησε με συνέπεια το συνταγματικό της καθήκον στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Έτσι δουλεύουν τα καθεστώτα. Θάβουν τους υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος και παραδίδουν σαν αθώες περιστερές τους υπηρέτες της αρπαχτής και της διαπλοκής. 

Τα καθεστώτα στα οποία αρχειοθετούνται αντί να ελεγχθούν από τις δικαστικές αρχές “πιστώσεις και καταθέσεις μετρητών” σε λογαριασμούς πολιτικών προσώπων, χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα των εμπλεκομένων. Με την κονκάρδα στο πέτο“Αδιευκρίνιστες πιστώσεις”  οι ελεγχόμενοι υπουργοί στο σκάνδαλο Novartis βαφτίζονται αθώοι και παραδίδονται άσπιλοι κι αμόλυντοι στην κοινωνία. Φρόντισαν γι’ αυτό κάποιοι δικαστές εν είδει νονών, αναδόχων πολιτικών προσώπων στα σχετικά “βαφτίσια” εξαγνισμού πάσης μιαρής κηλίδος.  Εδώ αρκούσε μια πράξη αρχειοθέτησης προκειμένου να αντικαταστήσει το “απεταξάμην τω σατανά” της ...“σκευωρίας”. Αρκούσε επίσης η “αδιευκρίνιστη” λογική, ηθική και νομική επάρκεια των αναδόχων εμπνευστών της αρχειοθέτησης...  

ΥΓ: Παρεμπιπτόντως - και εκτός θέματος - μια πληροφορία από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ: Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης αναδοχής είναι

1) Για παιδιά τυπικής ανάπτυξης ανέρχεται μηνιαίως στα 325,00 ΕΥΡΩ.

2) Για παιδιά με μια πάθηση που έχει σαν συνέπεια οποιασδήποτε φύσης αναπηρία, σε 375,00 ΕΥΡΩ.

09/02/2022 | 22:48
πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου