Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 11 Μάι 2019
Συνταγές αποδόμησης
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
 

 Του Παν. Δ. Παναγιώτου

Η συζήτηση στη Βουλή, αποκάλυψε κάτι που είχε αρχίσει να φαίνεται, εδώ και αρκετό καιρό.

Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, έχει βάλλει ως κεντρικό στόχο, να αποδυναμώσει και αν μπορέσει να αποδομήσει την ισχυρή πολιτική και επικοινωνιακή εικόνα του κ. Τσίπρα. Δηλαδή, το εμφανές πλεονέκτημα του πρωθυπουργού, έναντι του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: Η προεκλογική ενεργοποίησή του σε συνδυασμό με τις θετικές για την κοινωνία ασκούμενες νέες πολιτικές, ενισχύει τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που διαπιστώνεται και δημοσκοπικά με συνεχή μείωση της “ ψαλίδας”.

Έτσι το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, καταφεύγει σε αμερικανικού τύπου προεκλογικές “ συνταγές” “ βρώμικης” αποδόμησης του αντιπάλου.

Η πρωτολογία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή - μετά την πολιτικότατη ομιλία του κ. Τσίπρα- είχε αυτή τη “ συνταγή”:

* Ο Τσίπρας είναι ...Πολάκης!

*Ο Τσίπρας δεν είναι με τον λαό αλλά με τις ελίτ!

*Ο Τσίπρας ευθύνεται για τη τραγωδία στο Μάτι!

Για να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης μια ουσιαστική συζήτηση για τη χώρα, καθώς όλες οι καταστροφολογικές προβλέψεις του, έχουν διαψευστεί, καταφεύγει σε κάτι πολύ χειρότερο: Υιοθετεί, ως επίσημη πολιτική του κόμματος του, τον “ κίτρινο λαϊκισμό” του Μακελειού και των άλλων δήθεν σοβαρών εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων, που τον υποστηρίζουν.

Δυστυχώς, με τον τρόπο αυτό - πέραν της προσωπικής ένδειας- δεν ευτελίζεται μόνο η δημόσια ζωή της χώρας, συνολικά. Γίνεται κάτι ακόμα χειρότερο: Τροφοδοτείται η ακροδεξιά αμφισβήτηση της Δημοκρατίας και μάλιστα αυτή την εποχή, που ξυπνούν εφιάλτες σε όλη την Ευρώπη.

Κατά τα λοιπά, η πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη δεν είχε προφανώς στόχο τον ίδιο, αλλά τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας, σωστά, την μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του.

Όσο για τον κ. Πολάκη, υπάρχουν δηλώσεις του άστοχες, αλλά και εύστοχες, ανεξαρτήτως (ή και όχι ανεξαρτήτως), με την ουσία τους. Γι’ αυτές κρίνεται από τους πολίτες, τους συντρόφους του και τους αντιπάλους του.

Το σίγουρο, όμως, είναι, ότι η άστοχη διατύπωση του, στη σωστή πολιτικά απάντηση του, στον κ. Κυμπουρόπουλο, δεν δίνει το δικαίωμα στον κ. Μητσοτάκη να την παραποιεί και να γίνεται, ηθικός κατήγορος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως όταν είναι γνωστό τα όσα έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση για την στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Όσο για την ηθικότητα που θέλει να διεκδικεί ο κ. Μητσοτάκης, καλό είναι να θυμηθεί ότι δεν έβγαλε ...κιχ στην περίπτωση του κ. Νίκου Γεωργιάδη, ενώ βουλευτές του ήταν και μάρτυρες υπεράσπισής του. Όσο για το αν ο κ. Τσίπρας είναι με τον λαό ή τις ...ελίτ, εξαρτάται από την πολιτική του και όχι προφανώς, από μια φιλοξενία σ΄ένα σκάφος μερικές μέρες, σε περίοδο διακοπών, με την οικογένειά του.

Τέτοιος λαϊκισμός από ...σκαφόπαιδα, είναι τουλάχιστον προκλητικός!

Τέλος, διερωτάται κανείς, πόση ακόμα πολιτική τυμβωρυχία θα δούμε για το Μάτι. Μια εθνική τραγωδία και καταστροφή που ήδη διερευνάται από την δικαιοσύνη, για να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Είναι οι ίδιοι, που έχουν ξεχάσει τί έλεγαν ως κυβέρνηση για τις φωτιές στην Ηλεία το 2007, που κράτησαν 10 μέρες και είχαμε 63 νεκρούς!

Τότε επικαλούντο τον ..."στρατηγό άνεμο” και τις ...“ ασύμμετρες απειλές”!

Όσο για τους υπαινιγμούς του κ. Μητσοτάκη για την οικογένεια του πρωθυπουργού, καλό θα είναι προτού μιλήσει να έχει υπ' όψιν του, τον Ψαλμό του Δαυίδ: “ Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου”...

πηγη:Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου