Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 29 Μάι 2021
Έπαθε Λασκαρίδη
Κλίκ για μεγέθυνση
Θύμιος Γεωργόπουλος
29/05/2021, 09:00
 

 

«Δεν μπορείς τις χθεσινές ακαθαρσίες να τις παρουσιάζεις σήμερα σαν απολυμαντικό τουαλέτας»

«Έχεις λιλιά, έχεις λαλιά» λέει μια Ελληνική παροιμία αναφερόμενη στους λεφτάδες, η οποία ταιριάζει γάντι στον μεγαλοεφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη.
«Η αλήθεια σιωπά όταν μιλάνε τα λεφτά» λέει μια άλλη Ρωσική ετούτη, η οποία επίσης ταιριάζει γάντι -στον σημαντικότερο (κατά δήλωση του) υπουργό του κόσμου, αναφορικά με τη ναυτιλία- Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αυτό που βγήκε από τον ντοκιμαντέρ με τίτλο «Black Trail» για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, στην έρευνα του οργανισμού  European Investigative Collaboration εμπεριέχεται σε μια τρίτη γνωστή παροιμία (συνισταμένη των άλλων δύο) που λέει: 
«Με τον παρά μου γ@μ@ και την κυρά μου»!! 

Μιλώντας στην έρευνα ο υπερδραστήριος και εξωστρεφής χορηγός Παναγιώτης Λασκαρίδης δήλωσε χωρίς περιστροφές: 
“Αυτό που πρέπει να καταλάβετε καλά είναι πως οι άνθρωποι της Ναυτιλίας δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την International Maritime Organisation και τον πρωθυπουργό. Τον έχουν χεσμένο τον πρωθυπουργό. Δεν τον έχουν καμία ανάγκη. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα. 
Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία”. 

Από την άλλη ο υπουργός Ναυτιλίας στο ίδιο ντοκιμαντέρ και ερωτώμενος για το κατά πόσο η ελληνική Ναυτιλία συμμορφώνεται με τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις, έσπευσε να δηλώσει: “Εκατό τοις εκατό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία, γι’ αυτό και έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία”. 
Ωστόσο όταν οι δημοσιογράφοι του έδειξαν το απόσπασμα με τις επίμαχες δηλώσεις του Παναγιώτη Λασκαρίδη, ο Γιάννης Πλακιωτάκης αμήχανα ψέλλισε:
“Α, ο Πάνος, ναι, ναι”.

Και στο εύλογο ερώτημα, γιατί τόση έκπληξη; Δεν είναι γνωστό στους πάντες το γνωμικό «πες μου τον χορηγό σου να σου πω ποιος μπορεί να σε έχει χεσμένο»;, η απάντηση δόθηκε από άρθρο του Θανάση Καρτερού: «Το καζανάκι γρήγορα».

Γιατί όποιος πληρώνει (συγνώμη, όποιος χορηγεί ήθελα να πω) δικαιούται, όταν η χορηγία του δεν πιάνει τόπο (ή όλα τα εκτάρια που υπολογίζει ότι της αναλογούν) να χέζει πατόκορφα τους αχάριστους χορηγούμενους.
Μόνο που -αμέσως μετά- οι χορηγούμενοι σπεύδουν να διορθώσουν το λάθος και να πατήσουν και το καζανάκι, που ξεπλένει τις επικίνδυνες οσμές και αναδύει φρεσκάδα με άρωμα λεβάντας ή πεύκου.

Μην πάτε πολύ μακριά. 
Τι ακριβώς συνέβη με την «χορηγία» της Siemens; Όταν βγήκε το σκατό στην επιφάνεια τραβήξανε το καζανάκι, φροντίζοντας να φυγαδευτεί ο «πρωτοκλάστης» και να κατηγορηθεί ο «πρωτομυριστής». Και όταν χρόνια μετά αποδείχτηκε αθώος ο κατηγορούμενος (Τσουκάτος) γιατί «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γενούν οι κότες (τα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», η τουαλέτα είχε καθαριστεί βιολογικά.

Μήπως με την «χορηγία» της Novartis τα πράγματα είναι διαφορετικά; Ποσώς!! 
Μπορεί η εταιρεία να παραδέχτηκε (στην Αμερική) ότι «χορηγούσε» Έλληνες πολιτικούς, αλλά τα καζανάκια εκεί δεν καθαρίζουν βιολογικά αναδύοντας άρωμα σκευωρίας αντί σκανδάλου και ούτε μπορούν να ξεγαριάζουν τους κατηγορούμενους έτσι που να δείχνουν πάλλευκοι κατήγοροι.

Για το ΣΥΡΙΖΑ Channel και το θύμα -του Νίκου Παππά- Καλογρίτσα θα σας γελάσω, καθώς φαίνεται ότι στο καζανάκι κόλλησε το φλοτέρ. Άσε που δεν μπορείς τις χθεσινές ακαθαρσίες να τις παρουσιάζεις σήμερα σαν απολυμαντικό τουαλέτας.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση…..έπαθε Λασκαρίδη. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου