Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 15 Ιαν 2023
Η φαμίλια Μητσοτάκη και οι υπόδουλοι «υπηρέτες» της απειλούν τη χώρα!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Καταστρατηγούν το σύνταγμα, αδιαφορούν για τους νόμους, σαρώνουν το δημόσιο χρήμα, προστατεύοντας τις ακρίδες τους και τις δράσεις της Greek Mafia, έχοντας υπουργούς εκτελεστές των διαταγών του νέου παλατιού. Αφού ενσωμάτωσαν και τα βασιλοχουντικά κατάλοιπα, συνεχίζουν να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, αλλά δεν τους καίγεται καρφί, έχοντας διαλύσει και ξεπουλήσει όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη δημόσια Παιδεία.

Η παρέμβαση Ντογιάκου αποκάλυψε το θράσος και το έλλειμμα δημοκρατικής συνείδησης του πρωθυπουργού και  ων ακολούθων του. Οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν έναν κοινό παρονομαστή: οι υπουργοί και τα στελέχη που επέλεξε για να κυβερνήσει να είναι αδίστακτοι, αναίσθητοι, αδιάφοροι για τους νόμους, έχοντας αυτός εγγυηθεί την ασυλία τους για πολιτικά και ποινικά αδικήματα για να τον υπηρετούν.

Ολοι σχεδόν οι κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας αποκάλυψαν και κατήγγειλαν την «επιχείρηση σκότος» που εξήγγειλε ο «στρατευμένος» εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, «ο κ. Ντογιάκος, υπηρετώντας μέχρι κεραίας το πολιτικό σχέδιο και τις επιδιώξεις του πρωθυπουργού, ταυτίζει πλήρως τη Δικαιοσύνη με την κυβέρνηση». Και το σχέδιο του πρωθυπουργού, που υποσχέθηκε άπλετο φως στην υπόθεση, είναι: «Κλείστε όλους τους διακόπτες». Έτσι δεν χρειάζεται ο Κωστής Χατζηδάκης να περιμένει να πέσει άπλετο φως για να τοποθετηθεί επί του θέματος, μιας και ήταν στη λίστα των παρακολουθούμενων από τον φίλο του!

Το σύνταγμα και το θεσμικό πλαίσιο υπό το οποίο συγκροτήθηκε και λειτουργεί η ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών κάνουν σαφές ότι «δικαστικός έλεγχος δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε οιασδήποτε μορφής άμεση ή έμμεση παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της και ακόμη περισσότερο, στην άμεση ή έμμεση υποκατάστασή της, εν προκειμένω από τα ελέγχοντα δικαιοδοτικώς τη δράση της όργανα της δικαστικής εξουσίας», όπως δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, που δεν κρίθηκε ικανός να προταθεί για δεύτερη
προεδρική θητεία, για να λυθούν οι απορίες για τα κριτήρια που απαιτεί ο Μητσοτάκης.

Στη δική του παρέμβαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε: «Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου θέτει τέσσερα ζητήματα, όπως των ορίων της γνωμοδοτικής αρμοδιότητας του εισαγγελέα, της ερμηνείας του συντάγματος, των σχέσεων δικαστικής εξουσίας και ανεξάρτητων Αρχών, καθώς και του εύρους της συνταγματικής και διεθνούς προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών».

Οι διεθνείς αντιδράσεις για τις συνταγματικές εκτροπές της κυβέρνησης συνεχίζονται. Την έντονη ανησυχία της για την παρέμβαση Ντογιάκου εξέφρασε η εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου Σόφι Ιν’τ Βελντ, τονίζοντας: «Το σκάνδαλο έχει κακοφορμίσει εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί συναγερμό για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Η ΑΔΑΕ πρέπει να έχει πλήρη υποστήριξη στο έργο της». Και ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Χάνες Χάιντε, μέλος της PEGA και αυτός, συμπλήρωσε: «Ο τρόπος με τον οποίο οι ελληνικές Αρχές χειρίζονται τη διευκρίνιση του θέματος αποτελεί σήμα κινδύνου ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένη πορεία προς ένα αυταρχικό κράτος». Και από το σύνολο των βουλευτών της Ν.Δ. μόνο δύο τόλμησαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις αυτές, οι γνωστοί Τζαβάρας και Κεφαλογιάννη, ενώ ο Σαμαράς δήλωσε δυσαρεστημένος που η κυβέρνηση δεν τόλμησε να οργανώσει μια λαμπρή βασιλική κηδεία για τον Κωνσταντίνο!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα λαμόγια που επελέγησαν να υπηρετούν τη Ν.Δ. ενθυλακώνοντας παράνομα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, μάθαμε ότι ο ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλος, διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορείται για ξέπλυμα και διαφθορά, καθώς και για συγκάλυψη και διευκόλυνση εγκληματικών ενεργειών της Greek Mafia! Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι εισαγγελείς της Διεύθυνσης Έρευνας Οικονομικού Εγκλήματος, όχι μόνο γνώριζε την ύπαρξη του κυκλώματος, αλλά είχε και ο ίδιος «ενταχθεί» σ’ αυτό, άλλοτε «διευκολύνοντας τη δράση του και την επέκτασή του» και άλλοτε «δυσχεραίνοντας την ταυτοποίηση των μελών του από τις Αρχές». Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει τεθεί -έστω- σε διαθεσιμότητα!

Ηρθε, λοιπόν, η ώρα για την εντολή του ακροτελεύτιου άρθρου, πως η εφαρμογή του συντάγματος εναπόκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου