Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 23 Αύγ 2023
Το εξαρτημένο κράτος κατακαίει τον τόπο, τα παρακρατικά – φασιστικά αποβράσματα επιτίθονται στην φτωχολογιά
Κλίκ για μεγέθυνσηΑπό τον συντροφικό ιστότοπο: Από την Σπίθα στην Φλόγα

Και ενώ η Αλεξανδρούπολη, καθώς και η υπόλοιπη Ελλάδα, καίγεται για πέμπτη μέρα απ’ άκρη σε άκρη, ο κλόουν των ΗΠΑ και της ΕΕ Μητσοτάκης, καθώς και το υπόλοιπο αστικό πολιτικό προσωπικό, υποδέχεται τον ναζί εγκληματία κατά της ανθρωπότητας Ζελένσκι, δίνοντας διαπιστευτήρια στο ανδρείκελο του μπαντεροναζιστικού – αμερικανόδουλου ουκρανικού κράτους και στους αφεντάδες του και γδάρτες του λαού μας, τους νατοϊκούς φονιάδες.

Τα χαρακτηριστικά της επίθεσης κατά του λαού και του τόπου μας βλέπουμε πως είναι πολύμορφα. Με μια πρωτοφανή συνεργασία κρατικών αξιωματούχων, ΜΜΕ αλλά και όλης την ακροδεξιάς νεοεκλεγείσας η μη, λούμπεν πλεμπαρίας, κράτος και παρακράτος προσπαθούν εσκεμμένα να φορτώσουν τις ευθύνες της καταστροφής που σπέρνουν στους φτωχούς κατατρεγμένους μετανάστες στον Έβρο και στους Ρόμα που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα όρια της Αττικής.

Όσο βαθαίνει η δομική καπιταλιστική κρίση του ημιβάρβαρου συστήματος, τόσο σφίγγει και η παγκόσμια θηλιά του ιμπεριαλισμού, όλο και περισσότερο στους λαιμούς της φτωχολογιάς. Εντός αυτού του θερμού γεωπολιτικού περιβάλλοντος βαθαίνει και η εξάρτηση για το κράτος των αστών της Ελλάδας που παίζει όλο και πιο επικίνδυνα με την “φωτιά”. Παραχωρεί στους προστάτες του ότι έχει απομείνει, από την ενέργεια ως τα λιμάνια, από την λαϊκή ιδιοκτησία ως την οικονομική αφαίμαξη του λαού μας.

Απάντηση σε αυτήν την λαίλαπα μπορεί να προέλθει μόνο από το κόκκινο σάλπισμα και την ανταπόκριση των αγωνιστών για την μαζικοποίηση των λαϊκών αντιιμπεριαλιστικων/αντιφασιστικών αγώνων που θα εδαφικοποιουνται στην καθημερινότητα του λαου. Η αναχαίτιση της επίθεσης κατά του λαού και του τόπου μας προυποθέτει, όπως μας αποδεικνύει και η επαναστατική μας ιστορία, την πολιτικόστρατιωτική προετοιμασία όλης της τάξης μας ενάντια στις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες, ενάντια στους κρατικούς και παρακρατικούς κυνηγούς κεφαλών των φτωχών.

Απάντηση σε αυτήν την λαίλαπα μπορεί να προέλθει μόνο από το ταξικό μέτωπο κοινής δράσης και αντίστασης. Μέτωπο άξιο να αποκαλείται αντιφασιστικό/αντιμπεριαλιστικό, μέτωπο μαχητικό σε κάθε επίπεδο, που θα τσακίσει την διττή επιθετικότητα που σκοπό της έχει αφενός την επικράτηση των ξενόδουλων και παρασιστικών εξαρτημένων αστικών δυνάμεων και αφετέρου το μπολιασμα του λαού μας στον κοινωνικό κανιβαλισμό, στον εκφασισμο και την άνευ όρων υποτέλεια στους ιμπεριαλιστές.

Τα τελευταία χρόνια, με τα τεράστια θεωρητικά κενά και με τις κινηματικές δυνάμεις σε πλήρη αποστράτευση – ενσωματωση στον ρεφορμισμό – ρεβιζιονισμό, χάρις την συστηματική καλλιέργεια σοσιαλδημοκρατικών αυταπατών, ο εχθρός του λαού και του τόπου μας, επελαυνει ανίκητος καταπατώντας δικαιώματα, ελευθερίες και κεκτημένα δεκαετιών αν όχι αιώνων.

Ο πολιτικός χρόνος ενόψει του μεγάλου πολέμου που προετοιμάζουν οι λύκοι του ΝΑΤΟ είναι λιγοστος, οι λαϊκές δυνάμεις που βιώνουν την φτωχοποιηση και τον βουρδουλα της επίθεσης στο πετσί τους έχουν ατομικό και συλλογικό καθήκον, χρεός απέναντι στις επόμενες γενιές αλλά και για την προσωπική και συλλογική αξιοπρέπεια του καθενός μας σε τελική ανάλυση, να αντιδράσουν άμεσα.

Εαν δεν οργανωθούν και δεν παλέψουν συντονισμένα – ώστε να δράσουν και αποτελεσματικά, με όρους νίκης – όσοι κι όσες, ενταγμένοι η μη σήμερα, έχουν αναφορά στην επαναστατική – κοινωνική διέξοδο από το μαύρο τέλμα, τότε θα ζήσουμε μέρες όπου οι φτωχοί θα τρώνε τις σάρκες τους και τα μαχαίρια των φασιστών θα είναι μονίμως ακονισμένα.

Η μόνη ελπίδα για τους εργαζομένους και την νεολαία μας, η μόνη ρεαλιστική προοπτική διάσωσης του λαού και του τόπου μας, βρίσκεται στην όξυνση του επαναστατικού και αντιιμπεριαλιστικού/αντιφασιστικού λαϊκού αγώνα.

Από τις γειτονιές μας έως και τα εργασιακά μας κάτεργα, απ’ τα σχολειά και τα δημόσια πανεπιστήμια έως τα γήπεδα μονάχα αυτή η σπίθα μπορεί να ανατρέψει το το βαθύ σκότος, μπορεί να γίνει η φλόγα που θα κάψει τους κανίβαλους και καταπιεστές αυτού του κόσμου για να ανοίξει και να φωτίσει νέους ορίζοντες και εποχές, στο μπόι της ανθρωπιάς και του ανθρώπου…

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΑΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ/ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

πηγη:http://vathikokkino.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου