Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Αύγ 2022
Δύσκολοι καιροί για… πρίγκιπες
Κλίκ για μεγέθυνση

24.08.2022, 16:00
 
 

Η εικόνα που δίνει η κυβέρνηση για τον εαυτό της είναι ότι όλα πηγαίνουν ρολόι. Βγήκαμε από την ενισχυμένη επιτήρηση, στις επενδύσεις είμαστε μακράν οι πρώτοι σε όλο τον κόσμο, τα γενναία επιδόματα και οι πλατφόρμες καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, η εγκληματικότητα έχει υποχωρήσει, οι θεσμοί λειτουργούν κανονικά, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, η δημοκρατία μας είναι στα καλύτερά της, η Παιδεία έχει αλλάξει πρόσωπο από τις αλλεπάλληλες μεταρρυθμίσεις που έχει… υποστεί, η δημόσια Υγεία κέρδισε τη μάχη με την πανδημία συντρίβοντας τον κορονοϊό, τον Ερντογάν τον έχουμε ξεφτιλίσει και τον έχουμε ρίξει στο καναβάτσο, προστατεύουμε τα σύνορά μας χωρίς να παραβιάζουμε το διεθνές δίκαιο, το οποίο έχουμε κορόνα στο κεφάλι μας, και ο πρωθυπουργός είναι σημαντικός παράγοντας στη διεθνή σκηνή, τον αποθεώνουν οι ομόλογοί του και στην Ελλάδα παίζει χωρίς αντίπαλο. Κάποια μικροπροβλήματα δεν ακυρώνουν τα επιτεύγματα της επιτελικής κυβέρνησης και του αρχιστρατήγου της. Θα τα λύσει κι αυτά και θα θριαμβεύσει στις κάλπες γιατί οι πολίτες την εμπιστεύονται και δεν πρόκειται να ξαναδώσουν την ευκαιρία στους πολιτικούς αντιπάλους της να καταστρέψουν όσα πέτυχε με κόπο και θυσίες.

Η εικόνα που δίνει η αντιπολίτευση για την Ελλάδα και την κυβέρνησή της είναι τελείως διαφορετική. Εχουμε τους περισσότερους νεκρούς από κορονοϊό ανά εκατομμύριο. Στην ακρίβεια και στον πληθωρισμό βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του καταλόγου, η κοινωνία στενάζει και δεν καταπίνει τις δικαιολογίες των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι για την κατάσταση ευθύνεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αφού και η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είχαν εγκατασταθεί στη χώρα νωρίτερα. Η εγκληματικότητα είναι εκτός ελέγχου - απόδειξη είναι ότι τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων είναι γεμάτα με τέτοια περιστατικά. Τα οικονομικά μεγέθη (ελλείμματα, δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, κατώτατος μισθός, εκτεταμένη μερική απασχόληση) δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς. Στα Πανεπιστήμια η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Στα νοσοκομεία το προσωπικό έχει ξεσηκωθεί διαμαρτυρόμενο για τις θηριώδεις ελλείψεις.

Το τρένο που χρυσοπληρώνουμε αγκομαχάει για να φτάσει στους σταθμούς, όταν δεν καθηλώνεται στη μέση της διαδρομής. Η πρώην δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) κερδοσκοπεί ασυστόλως. Τα «γαλάζια» παιδιά εισπράττουν προκλητικά μπόνους. Οι φίλοι επιχειρηματίες και χρηματοδότες του κυβερνώντος κόμματος παίρνουν αβέρτα δουλειές με απευθείας αναθέσεις. Ο λόχος των μετακλητών έχει γίνει μεραρχία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση στα θέματα της ελευθερίας του Τύπου. Διεθνείς οργανώσεις, οι αρμόδιες επιτροπές του ΟΗΕ και ξένα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει συστηματικά βίαιες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στον Εβρο καταστρατηγώντας το διεθνές δίκαιο. Ο απομονωμένος Ερντογάν μεσολαβεί στην ουκρανική κρίση, η Δύση τον χαϊδεύει, αποκαθιστά τις σχέσεις του με όλες τις χώρες με τις οποίες ήταν στα μαχαίρια (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Ισραήλ, Συρία).

Και το κερασάκι στην τούρτα (ποιο κερασάκι και ποια τούρτα δηλαδή, εδώ έχουμε να κάνουμε με κρατική βρόμα και παρακρατική δυσωδία) είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει ξεφτιλίσει τη χώρα διεθνώς και έχει οδηγήσει τον πρωθιερέα της κυβέρνησης στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ακόμη και μέσα ενημέρωσης που μέχρι τώρα δεν τσιγκουνεύονταν τους επαίνους έχουν αρχίσει να δυσφορούν, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους και σενάρια για αποκαθήλωση του σύγχρονου Ελευθερίου Βενιζέλου και αντικατάστασή του από κάποιον Ελληνα Ντράγκι προκειμένου να μην απειληθούν οι ισορροπίες του συστήματος. Οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη είναι τρεις: να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση του σε άλλο στέλεχος της παράταξης. Απίθανο. Εκτός αν υποχρεωθεί. Να καθυστερήσει όσο μπορεί, ελπίζοντας ότι με συμψηφισμούς, αντιπερισπασμούς και με τη βοήθεια των… ανιδιοτελών δημοσκόπων και των… αντικειμενικών διαύλων ενημέρωσης θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία. Αυτό επιδιώκει. Να πάει σύντομα σε εκλογές, για να προλάβει τον δύσκολο χειμώνα.

Ανάγωγα

Μαθαίνω ότι αυτός ο αρθρογράφος των New York Times είναι μαοϊκός, σταλινικός και οπαδός του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας. Ετσι εξηγείται το μίσος του για τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση της Ελλάδας. Ευτυχώς που αποκάλυψαν την ιδεολογική ταυτότητά του και τα σκοτεινά κίνητρά του οι γραφιάδες-θαλαμηπόλοι του μεγάρου Μαξίμου.

πηγη: https://www.efsyn.gr
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου