Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 04 Απρ 2024
Το ξέρουμε
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Γράφει ο mitsos175

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί» είπε ο μπάτσος στην Κυριακή λίγο πριν δολοφονηθεί. Δεν είναι ταξί για τους πληβείους, για τους πολιτικούς είναι και ταξί και delivery κι ό,τι άλλο θέλουν.
Έχουμε πει πολλές φορές το ρόλο των μπάτσων. Είναι για να δέρνουν και να συλλαμβάνουν, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους, εργαζόμενους, απεργούς, Ρομά, gay, αναρχικούς… Πολλές φορές δολοφονούν, είναι μαφιόζοι κα. Σήμερα πχ ήταν διμοιρίες έξω από το αστυνομικό τμήμα. Όχι για το φονιά, για όσους τυχόν πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν.

Ξέρουμε επίσης πως αυτός που σκοτώνει γυναίκα, επειδή δεν τον υπάκούει, είναι ένα κάθαρμα, ένας φασίστας. Η πατριαρχία σκοτώνει και ξεκινά από το κωλόσπιτο, όπου «άλλο γιος κι άλλο κόρη». «Έχω 2 παιδιά και 1 κορίτσι» έλεγαν παλιά. Το κορίτσι δεν θεωρούνταν παιδί θεωρούνταν «γραμμάτιο», ιδιαίτερα όσο ίσχυε η προίκα. Αυτοί ζουν ανάμεσα μας.

Από το βόθρο δεν λείπουν κι οι δικαστές. Η Κυριακή είχε κάνει μήνυση για βιασμό στο δολοφόνο της. Δεν ήταν άγνωστος, δεν ήταν ξένος, ήταν το 99% των περιπτώσεων, όπου ο δράστης είναι πασίγνωστος στο θύμα. Όμως η κοπέλα απέσυρε τη μήνυση. Γιατί; Το είπε η ίδια: Δεν έβγαλε άκρη! Πώς να βγάλει; Όταν για να δικαστεί μια τέτοια υπόθεση χρειάζονται χρόνια! Αυτό δεν το λέει κανένας ΑΡΔ.

Πήγε λοιπόν στους μπάτσους – οι μπάτσοι σκοτίστηκαν, δολοφονήθηκε όμως ακριβώς έξω από το τμήμα, οπότε στην αρχή προσπάθησαν να κουκουλώσουν τις δικές τους ευθύνες. «Δεν είχαμε περιπολικό»!!! Αν έλεγαν «δεν έχουμε ασθενοφόρο», θα τους πίστευα. Αλλά περιπολικό; Τόσα πήρε ο Κούλης. Τι πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για να δικαιωθούμε 100% στα όσα λέγαμε; Πως τα μπατσικά είναι για καταστολή, όχι για προστασία. Είχαν, αλλά, όπως γράψαμε στην αρχή, δεν το ’χουν για τη πλέμπα. Αν καλέσει βουλευτής για μπουρδελότσαρκα και δεν πάνε, τι γίνεται; Μετάθεση στου διαόλου τη μάνα!

Τώρα διώχνουν «τα λιμά». Όχι πως δεν έχουν τεράστιες ευθύνες κι αυτοί, αλλά έκαναν αυτό που γίνεται συνήθως. Αν ο ναζί δολοφονούσε την κοπέλα πριν πάει στο τμήμα ή δυο μήνες μετά, δεν θα τους έριχναν καμία ευθύνη, κι ας έχουν αυτή τη νοοτροπία. Έκαναν ό,τι τους δίδαξαν ό,τι τους διέταξαν! «Δε θεωρείται σοβαρό» το να λέει μια κοπέλα «θα με σκοτώσει ο πρώην μου»! Πόσες φορές το έχουν ακούσει; Πολλές! Αν όμως έριχνε τρικάκια, θα τον είχαν πάει μέσα σηκωτό!

Αηδία επίσης προκαλούν και οι ηθικοί αυτουργοί, που είναι οι φασίστες ψηφοφόροι. Αμέσως να δικαιολογήσουν τους μπάτσους. Κάποια ζωντόβολα μάλιστα δικαιολογούν και το φονιά! «Δεν ήταν καλή κοπέλα»! Οι δεξιοί αντίθετα είναι πολύ καλοί… μαλάκες. Πάει το παραμύθι «έπρεπε να φύγει, να καλέσει την αστυνομία…» Το έκανε! Πάλι τη σκότωσε!

Αν υπάρχει πολιτική ευθύνη; Υπάρχει! Και; Όταν ακολουθείται με μικρές, διαφορές η ίδια πολιτική, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα! Ορίστε, διόρισαν και μπάτσους, αγόρασαν με τα λεφτά μας και περιπολικά, άλλαξαν και τον ποινικό κώδικα… Περισσότερο έγκλημα! Γιατί; Γιατί εμείς ξέρουμε τι φταίει, το λέμε συνέχεια: Η ανισότητα είναι μια από τις κύριες αιτίες. Για να αλλάξει όμως η σάπια νοοτροπία χρειάζεται ριζική αλλαγή. Ως τότε κάθε γυναίκα θα φοβάται μήπως γίνει το επόμενο θύμα…

από://vathikokkino.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου